ب ام و ۲ میلیارد تومانی!؛ اگر واردات خودروهای برقی به ایران آزاد بود
اگر واردات خودروهای پاک به ایران آزاد بود، قیمت برندهایی چون بنز و بی ام وی برقی چند تومان می شد؟
به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، اخیراً پارلمان اروپا قانونی تصویب کرد که از سال ۲۰۳۵ و با ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی و گازوئیلی، تنها خودروهای برقی، هیبریدی و الکتریکی مجاز به خرید و فروش در اروپا خواهند بود. در شرایطی که تا ۱۰ سال آینده خودروهایی با سوخت فسیلی در اروپا جایی ندارند، ایران برای مقابله با آلودگی زیست محیطی ناشی از خوروهای بنزینی خود چه برنامه ای دارد؟
اگر واردات خودرو به ایران آزاد بود و بدون احتساب هزینه های گمرک و ارزش افزوده، انواع خودروهای برقی، هیبریدی و الکتریکی روز دنیا در ایران چه قیمتی خواهند داشت؟ این گزارش قصد دارد با نشان دادن مسیر پر پیچ و خم واردات خودرو و به ویژه واردات خودروهای برقی و قیمت تومانی آنها در خارج از مرزها به مهم ترین سوالات علاقه مندان خودروهای پاک در ایران پاسخ دهد.
همه چیز درباره واردات خودروهای برقی
در مرداد ۱۴۰۱ آیین نامه صدور مجوز واردات خودرو در مناطق آزاد از سوی معاون اول رییس جمهوری ابلاغ شد. بر اساس این ابلاغیه، واردات خودرو هیبریدی آزاد شد اما تنها محدود و ویژه مناطق آزاد کشور. در این راستا، وزارت صمت با همکاری بانک مرکزی دستورالعمل نحوه تخصیص ارز واردات این دسته از خودروها را تعیین کرد. بر این اساس اولویت با خودروهای زیر ۱۰ هزار دلار بوده و سقف قیمت خودروها ۲۰ هزار دلار در نظر گرفته شده است. سقف منابع ارزی که برای هر فرد یا سازمان جهت واردات خودرو در نظر گرفته شده، یک میلیون دلار است.
دستورالعمل اجرایی واردات خودرو برقی به شرح زیر ابلاغ شده است:
۱. واردات خودرو برقی باید با ثبت سفارش و تخصیص ارز انجام شود.
۲. سقف واردات ماشین برقی و هیبریدی ۲۰ هزار دلار است.
۳. اولویت با خودروهای زیر ۱۰ هزار دلار است.
۴. سقف منابع ارزی برای واردات خودرو حداکثر یک میلیارد دلار است.
۵. خودروهای وارداتی در بورس کالا عرضه خواهند شد.
۶. واردات خودروهای اقتصادی زیر ۱۰ هزار دلار در صورت تولید و ساخت داخل مشمول مشوق های اقتصادی می شوند.
۷. ارزش گمرکی بر اساس ماده ۱۴ قانون امور گمرگی محاسبه می شود.
۸. شاخص ایمنی اتومبیل های برقی و هیبریدی باید بالای سه ستاره و بیشتر باشد.
۹. شاخص انرژی اتومبیل های برقی و هیبریدی باید در سطح سه یا بالاتر باشد.
هزینه های واردات خودروهای هیبریدی
با این حساب تا به اینجای کار تنها خودروهای هیبریدی مجاز به واردات هستند. اما هزینه واردات یک دستگاه خودروی هیبریدی چگونه محاسبه می شود؟
در جدول زیر هزینه های واردات خودروهای هیبریدی را برای شما فهرست کرده ایم:
ارزان ترین و گران ترین خودروهای هیبریدی برای بازار ایران
برندهای مختلف تولید خودرو در طول یک دهه اخیر بخش عمده ای از محصولات خود را به حوزه خودروهای پاک و سبز اختصاص داده اند. اگر قرار باشد قیمت دربِ کارخانه این خودروها را با قیمت دلاری آنها مقایسه کنیم، آمارهای جالبی به دست می آید. یک سایت تخصصی خودرو در اروپا با تشکیل یک فهرست صدتایی از خودروهای هیبریدی، برقی و الکتریکی و با در نظر گرفتن نرخ دلار صرافی ملی قیمت تومانی این خودروها را منتشر کرده که در جدول زیر قابل مشاهده است.
نکته ای که نباید از یاد برد این است که بخش عمده ای از این خودروها قابلیت ورود به کشور را ندارند اما آن دسته که بتوانند به خیابان های ایران بیایند، قیمتی چندین برابرِ قیمت یاد شده خواهند داشت، چرا که براساس جدول بالا، بخشی مهمی از قیمت خودروهای وارداتی در ایران به هزینه های گمرکی آن اختصاص دارد.