بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

دیروز ورق بازار خودرو با افزایش نرخ ارز برگشت

همراه با روند صعودی نرخ ارز از روز یکشنبه افزایش قیمت خودرو دور از انتظار نبود، اما روز یکشنبه بازار توانست در برابر نوسان نرخ ارز تا حدی مقاومت کند. هرچند روز گذشته این مقاومت شکسته شد و شاهد روند صعودی قیمت ها در بازار خودروهای داخلی و چینی بودیم

دیروز ورق بازار خودرو با افزایش نرخ ارز برگشت
تین نیوز |

همراه با روند صعودی نرخ ارز از روز یکشنبه افزایش قیمت خودرو دور از انتظار نبود، اما روز یکشنبه بازار توانست در برابر نوسان نرخ ارز تا حدی مقاومت کند. هرچند روز گذشته این مقاومت شکسته شد و شاهد روند صعودی قیمت ها در بازار خودروهای داخلی و چینی بودیم

به گزارش تین نیوز به نقل از دنیای خودرو، بازار خودرو روز گذشته به یک باره با افزایش نرخ ارز تغییر رویه داد و با رشد بهای قابل توجهی درمورد خودروهای داخلی و چینی همراه بود. این درحالی است که همراه با روند صعودی نرخ ارز از روز یکشنبه، افزایش قیمت خودرو دور از انتظار نبود؛ اما روز یکشنبه بازار توانست در برابر نوسان نرخ ارز تا حدی مقاومت کند. هرچند روز گذشته این مقاومت شکسته شد و شاهد روند صعودی قیمت ها در بازار خودروهای داخلی و چینی بودیم. بر این اساس روز گذشته قیمت فونیکس تیگو ۷ پرو با ۵۵ میلیون تومان افزایش به یک میلیارد و ۶۱۰ میلیون تومان رسید.

قیمت خودروهای داخلی و چینی درحالی در بازار خالی از مشتری افزایش یافت که مدل های خارجی همچنان روند نزولی خودشان را در بازار دنبال می کنند و مشخص نیست این ماجرا تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. درعین حال اخبار مرتبط با واردات خودرو توانسته تاثیر چشمگیری بر معادلات بازار داشته باشد.

اثرگذاری اخبار مرتبط با واردات خودرو روی قیمت مدل های وارداتی در چند ماه اخیر همچنان ادامه دارد؛ اما متاسفانه بازار خودروهای داخلی و چینی که ارتباط مستقیمی با نرخ ارز در بازار آزاد دارند هر از چند گاهی دستخوش تغییر قابل توجه در بازار می شوند. البته افزایش قیمت در بازار خودروهای داخلی دلایل متفاوتی دارد. از جمله این که برخی احتمال آزادسازی قیمت ها را مطرح کرده و عنوان می کنند اگر قیمت ها آزاد شود، اوضاع کاملا به نفع دلالان و سودجویان خواهد بود.

از طرفی روز گذشته یکی از مسئولان در کمیسیون صنایع و معادن مجلس به انتقاد از قیمت گذاری دستوری پرداخت و گفت: «باید فرمول ثابتی برای نحوه محاسبه قیمت تمام شده محصولات خودروسازان در نظر گرفته شود. دولت در صنعت خودرو باید تنها نقش سیاست گذار را داشته باشد. همچنین شرایط نامناسبی در حوزه خودرو به وجود آمده که ریشه آن دخالت غیرکارشناسی دولت در شرکت های خودروساز است.»

این نماینده مجلس در ادامه گفته است بهتر است دولت به مجموعه خودروساز، مدیرعامل و نمایندگی های فروش آن اعتماد کند.

شرکت های خودروسازی بنگاه های اقتصادی هستند و وقتی سرچشمه یک بنگاه اقتصادی دچار خلل می شود، درنهایت تبعات آن گریبان گیر مردم خواهد شد. از طرفی اگر هر نمایندگی اخلاق را رعایت کند، به افزایش سود خود کمک کرده است. بنگاه اقتصادی باید توجیه داشته و درآمد آن پاسخگوی هزینه ها باشد. اگر ایرادی است باید برطرف شود و در زمینه ایراداتی که حل آن از توان خودروساز خارج بوده یا برعهده آن نیست، مجلس شورای اسلامی باید ورود کند که تاکنون نیز همین بوده است.»

این نماینده در پایان گفت: «جنگ اقتصادی عجیبی بر ایران تحمیل شده؛ اما خوشبختانه کشور به نقطه ای رسیده که در صورت ساماندهی زمینه های اقتصادی، موفق شده و به پیش خواهد رفت.»

افزایش قیمت ۱۲ میلیون تومانی شاهین در بازار آزاد

روز گذشته به دلیل رشد بهای ارز، ورق بازار خودرو برگشت و خودروهای داخلی و چینی افزایش قیمت داشتند. بر این اساس خودرو شاهین با ۱۲ میلیون تومان افزایش، بیشترین تغییر بها را در میان خودروهای داخلی رقم زد.

خودروهای داخلی روز گذشته افزایش قیمت یک تا ۱۲ میلیون تومانی را تجربه کردند. جایی که شاهین (۱۴۰۲) با ۱۲ میلیون تومان افزایش ۵۷۴ میلیون تومان، رانا پلاس (۱۴۰۲) با ۷ میلیون تومان افزایش ۴۹۰ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ تیپ ۵ (۱۴۰۲) با ۶ میلیون تومان افزایش ۵۲۰ میلیون تومان، پژو پارس TU۵ (۱۴۰۲) با ۵ میلیون تومان افزایش ۶۱۴ میلیون تومان و کوییک R (سفید-قرمز) (۱۴۰۲) با ۴ میلیون تومان افزایش ۳۳۷ میلیون تومان برچسب قیمت خوردند.

همچنین درمیان خودروهای چینی شاهد رشد بهای ۵ تا ۵۵ میلیون تومانی برخی مدل ها بودیم. جایی که فونیکس تیگو ۷ پرو اکسلنت (۱۴۰۲) با ۵۵ میلیون تومان افزایش یک میلیارد و ۶۱۰ میلیون تومان، فونیکس تیگو ۸ پرو پریمیوم (۱۴۰۲) با ۳۰ میلیون تومان افزایش ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، فونیکس تیگو ۸ پرو مکس (۱۴۰۲) با ۱۵ میلیون تومان افزایش ۲ میلیارد و ۴۶۰ میلیون تومان و فونیکس آریزو ۶ پرو (۱۴۰۲) با ۱۵ میلیون تومان افزایش یک میلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان قیمت گذاری شدند.

از طرفی در میان خودروهای خارجی پریمیوم شاهد کاهش بهای ۵۰ میلیون تومانی چند مدل خودرو بودیم. جایی که ارزش هیوندای توسان با ۵۰ میلیون تومان کاهش به ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان، رنو تلیسمان با ۵۰ میلیون تومان کاهش به ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان و میتسوبیشی اوتلندر با ۵۰ میلیون تومان کاهش به ۴ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان رسید.

همچنین در میان خودروهای خارجی لوکس نیز شاهد کاهش بهای ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیون تومانی بودیم. جایی که لکسوس RX۲۰۰ fsport توربو فول با ۲۰۰ میلیون تومان کاهش ۱۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، مرسدس بنز E۲۰۰ با ۱۰۰ میلیون تومان کاهش ۱۲ میلیاردتومان و ب ام و X۴ ۲.۸ با ۱۰۰ میلیون تومان کاهش ۹ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان ارزش گذاری شدند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.