راه اندازی سامانه جامع حوادث رانندگی به کجا رسید؟
قائم مقام رئیس بیمه مرکزی گفت: تجمیع اطلاعات در وزارت راه وشهرسازی صورت نگرفته بنابراین در بیمه مرکزی هیچ بهره برداری از سامانه جامع حوادث رانندگی نمی توانیم داشته باشیم.
قائم مقام رئیس بیمه مرکزی گفت: تجمیع اطلاعات در وزارت راه وشهرسازی صورت نگرفته بنابراین در بیمه مرکزی هیچ بهره برداری از سامانه جامع حوادث رانندگی نمی توانیم داشته باشیم.
به گزارش تین نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ماده ۴۱ قانون بیمه اجباری شخص ثالث مصوب سال ۹۵ تاکید می کند به منظور ساماندهی امور مربوط به حوادث رانندگی، دولت مکلف است «سامانه جامع حوادث رانندگی» را مطابق مقررات این قانون با مشارکت همه دستگاه های ذی ربط ایجاد و نسبت به روزآمد کردن و تحلیل مستمر داده های آن اقدام کند. نیروی انتظامی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (مراکز فوریت های پزشکی (اورژانس) و بیمارستان ها)، سازمان پزشکی قانونی و جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران موظفند اطلاعات مربوط به سوانح رانندگی را فوراً در سامانه مذکور ثبت کنند.
بر همین اساس باشگاه خبرنگاران جوان به سراغ مجید مشعلچی قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی رفت و او در این راستا گفت: متاسفانه در قانون بیمه اجباری شخص ثالث چند بند و ماده وجود دارد که بعد از گذشت حدود هفت سال تاکنون عملیانی نشده است به طور مثال یکی از آن ها بحث مربوط به تجمیع اطلاعات بود.
این مقام مسئول افزود: وزارت راه و شهرسازی موظف بود داده های مربوط به بحث ماشین و موارد مربوط به حوادث رانندگی را متمرکز کند و در اختیار بیمه مرکزی قرار دهد، اما عملیاتی نشده است.
مشعلچی می گوید: در موضوع سامانه جامع حوادث رانندگی متولی آن در ابتدا وزارت کشور بود که در ذیل وزارت کشور فراجا بخش های دیگر وجود داشتند بعد از مدتی به سبب این که همانند همین تجمیع داده را وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری پیش می برد با نامه هیات دولت این وظیفه به وزارت راه و شهرسازی محول شد.
او افزود: بنابر این قدمت ایجاد این سامانه به حدود ۱۲ سال بازمی گردد، اما از منظر قانونی ۷ سال را در نظر می گیریم به عبارتی ۷ سال گذشته حدود ۱۲ بخش مانند وزارت بهداشت، راهداری، پزشکی قانونی و... مؤظف شدند اطلاعات قسمت های مختلف مربوط را جمع آوری و در اختیار شرکت های بیمه و صندوق خسارت های بدنی و چند بخش دیگر قرار دهند در نهایت بیمه بهره بردار اصلی این سامانه خواهد بود.
مشعلچی گفت: در وزارت راه و شهرسازی در شیوه نامه ای که با همکاری بیمه مرکزی تدوین شد این توافق صورت گرفت که بیمه مرکزی هم اطلاعات خود را ارائه دهد بیمه هم پذیرفت، اما اکنون اتفاقی که رخ داده این است که تنها چندین نقطه اطلاعات خود را به وزارت راه و شهرسازی ارائه می دهند اولین مشکل به مسئله زیرساختی وزارت راه وشهرسازی بازمی گشت که اکنون می گویند زیرساخت ها کامل است و بخش های مختلف اطلاعات را ارائه نمی دهند.
او افزود: بیمه مرکزی اطلاعات خود را تا پایان سال ۱۴۰۱ کامل ارائه کرده و برای سال ۱۴۰۲ هم بخشی از اطلاعات را ارائه کرده ایم، ولی برخی از بخش ها اطلاعات خود را ارائه نکرده یا ناقص ارسال کرده اند در نتیجه تجمیع اطلاعات در وزارت راه وشهرسازی صورت نگرفته بنابر این در بیمه مرکزی هیچ بهره برداری از سامانه جامع حوادث رانندگی نمی توانیم داشته باشیم. بنابر این سیاست گذاری که بیمه مرکزی باید بر پایه این اطلاعات انجام دهد طبیعتا انجام نمی شود.