بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

چالش تولیدکنندگان تایر؛ از تخصیص نیافتن ارز تا تعرفه‌های گمرکی

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر می گوید: ارز مورد نظر برای واردات مواد اولیه تولید تایر، ارز نیمایی حدود ۴۰ هزار تومانی، اما ارز مورد نظر برای واردات تایر، ۲۸ هزار تومانی است.

چالش تولیدکنندگان تایر؛ از تخصیص نیافتن ارز تا تعرفه‌های گمرکی
تین نیوز |

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر می گوید: ارز مورد نظر برای واردات مواد اولیه تولید تایر، ارز نیمایی حدود ۴۰ هزار تومانی، اما ارز مورد نظر برای واردات تایر، ۲۸ هزار تومانی است.

به گزارش تین نیوز به نقل از صدا و سیما، مصطفی تنها افزود: صنعت تایر کشور در سال ۱۴۰۲ سال سختی را پشت سر گذاشت و با مشکلات متعددی رو به رو بودیم که عمده ترین آنها تخصیص نیافتن به موقع ارز در ۶ ماهه نخست سال بود و همین کمبود مواد اولیه باعث افت تولید شد، اما با رفع مشکل در اواخر نیمه نخست سال، در ۶ ماهه دوم سال، نه تنها تولید معادل سال ۱۴۰۱ بود، بلکه توانستیم کمبود تولید ۶ ماهه نخست را هم جبران کنیم، ضمن اینکه تولید سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال قبل با افزایش مواجه شد.

وی با اشاره به اینکه آنچه تولید را تهدید می کند، ارز اختصاص یافته است گفت: برای واردات مواد اولیه، ارز نیمایی یا همان ارز ۴۰ هزار تومانی در نظر گرفته اند در حالی که وارد کنندگان، تایر باری را با ارز ترجیحی یا ارز ۲۸ هزار تومان وارد می کنند، به عبارتی ما تولیدکننده داخل برای تولید مواد اولیه باید دلار ۴۰ هزار تومان بپردازیم، اما واردکننده که کالا را کامل از خارج وارد می کند از ارز ۲۸ هزار تومانی استفاده می کند.
 
سخنگوی انجمن تولید کنندگان تایر اضافه کرد: از طرفی تعرفه واردات تایر باری کاهش پیدا کرده و به ۶ درصد رسیده، این در حالیست که برای واردات مواد اولیه تولید داخل نیز نرخ تعرفه ۶ درصد در نظر گرفته شده است. 
 
تنها گفت: مشکل دیگر، مسئله گمرکات است، اکنون واردات مواد اولیه در شرایط تحریمی، دردسر ساز است و در انتقال ارز به فروشنده مشکل وجود دارد و تا زمانی که ارز به حساب فروشنده واریز نشود مواد اولیه را بارگیری نمی کند البته پس از واریز ارز به حساب فروشنده هم فرایند بارگیری و حمل با کشتی زمابنر است؛ این مشکلات باعث می شود مواد اولیه به موقع به دست تولیدکننده نرسد و بازار با کمبود مواجه شود. 
 
وی با اشاره به برنامه تولید امسال گفت: با راه اندازی طرح های توسعه ای که در دست انجام بوده و بعضی هم در شرف اتمام است، این طرح های توسعه ای از ۳ ماه نخست امسال به بعد به تدریج وارد مدار تولید خواهد شد و ما قادر خواهیم بود که از نظر تولید تایر های سواری تا پایان سال ۱۴۰۳ بی نیاز از واردات و خودکفا شویم.
 
 سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر افزود: در زمینه تولید تایر های رادیال باری اتوبوسی که در گذشته یک سوم نیاز کشور را تامین می کردیم، قادر خواهیم بود تا پایان سال به ظرفیتی برسیم که دو سوم نیاز کشور را تامین کنیم. 
 
تنها گفت: انتظار داریم که مقامات مسئول تسهیلاتی را که در سال ۱۴۰۲ برای واردات در نظر گرفتند، چه از نظر کاهش میزان تعرفه های واردات و چه از نظر تامین ارز بسیار زیاد، آن را در سال ۱۴۰۳ به حالت قبل بر گردانند و به جای آن از صنعت داخلی حمایت کنند. 
 
 سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر ادامه داد: اگر از تولیدکنندگان و کارگران حمایت شود، این روند توسعه تولید کماکان در آینده ادامه خواهد یافت و می توانیم به خودکفایی در تولید انواع تایر مورد نیاز کشور دست پیدا کنیم.
آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.