صنعت خودرو برای ۶ ماه دوم توان ادامه دارد؟
بازار خودرو در نیمه اول سال جاری به گونه ای گذشت که بسیاری از کارشناسان بازار خودرو در این باره ابراز نگرانی کردند.
بازار خودرو در نیمه اول سال جاری به گونه ای گذشت که بسیاری از کارشناسان بازار خودرو در این باره ابراز نگرانی کردند. خرید و فروش در بازار خودرو بسیار کم و متقاضیان خودرو بکلی این بازار را کنار گذاشته بودند.
به گزارش تین نیوز به نقل از خبرآنلاین، انتظار می رفت با توجه به ۶ ماهه پرتنشی که پشت سر گذاشتیم و اتفاقاتی مانند سقوط بالگرد ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهور کشور و شدت گرفت تنش های منطقه ای ،اقدام به ثبت نام بیش از ۳ میلیون نفر در قرعه کشی بزرگ ایران خودرو و حتی شایعات گرانی بنزین بری سال جاری بتوانند بر بازار خودرو تاثیرات منفی و بدی داشته باشند.
رکودی که در بازار خودرو بر بازار خودرو در ۶ ماهه نخست سال جاری نفوذ کرده بود بی سابقه و موجب حیرت بسیاری از کارشناسان بازار خودرو شده بود.همه اتفاقات می توانستند تأثیرات منفی روی بازار خودرو داشته باشند، اما پاسخ بازار برای تمامی این موضوعات چه بود؟
تحقیقات انجام شده در بازار خودرو نشان می دهد که در این ۶ ماه اخیر، بسیاری از خودروهای داخلی، مونتاژی و وارداتی تغییرات قیمتی قابل توجهی نداشته اند. حتی برخی از خودروها با وجود افزایش قیمت های درب کارخانه، نسبت به فروردین امسال کاهش قیمت را تجربه کرده اند.
کدام خودروها در بازار ارزان شدند؟
برای بررسی دقیق تر روند بازار خودرو، بد نیست رفتار قیمتی ۶ خودروی محبوب داخلی و مونتاژی از ابتدای سال تاکنون مورد بررسی قرار بگیرد. کوییک S و سورن پلاس، دو نماینده از خودروهای داخلی بازار و جک J۴، ام وی ام X۲۲ Pro، آریزو ۵ اسپرت و هایما ۸S محصولات مونتاژی بازار محسوب می شوند که تغییرات قیمت آنها به شرح زیر است.
تغییرات قیمتی ۶ خودروی بازار
همانطور که مشاهده می شود، هر ۶ خودروی جدول نسبت به فروردین ۱۴۰۳ با افت قیمت روبه رو شده اند، اما میزان این کاهش قیمت ها با یک دیگر برابر نیست. نکته عجیب تر اینکه باوجود افزایش نرخ های درب کارخانه هر چهار محصول مونتاژی جدول، قیمت بازار این خودروها با کاهش همراه شده و این در حالی بود که طی این ۶ ماه، تمامی عوامل تأثیرگذار روی افزایش قیمت ها رخ داد.
البته نباید تأثیر ثبات نرخ ارز در بازار آزاد را هم روی رکود بازار خودرو نادیده گرفت. ثباتی که با وجود تورم دو رقمی سالانه در اقتصاد ایران، از سال گذشته و در راستای سیاست های انقباضی دولت شکل گرفته و هر لحظه ممکن است با تغییر تصمیم دولت، رشد قابل توجهی داشته باشد.
به هر حال تجربه نشان داده، در صورتی که نیاز به خرید کالایی در ایران داشته باشید، بهتر است هرچه سریع تر آن را خریداری کنید؛ صرف نظر از اینکه ممکن است آن کالا در چند ماه آینده ارزان تر شود.