بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

◄ مشتری جدید برای خودرو ایرانی پیدا شد / ایران خودرو و سایپا نفس راحت کشیدند

خرید قطعات خودرویی از ایران توسط روس ها قوت گرفت.

مشتری جدید برای خودرو ایرانی پیدا شد / ایران خودرو و سایپا نفس راحت کشیدند
تین نیوز |

رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو از تلاش های صورت گرفته برای سفارش خرید قطعات خودرویی از سوی روس ها خبر داد و اعلام کرد که سفارش ها از محصولات قطعه سازان ایرانی به دو برابر سال گذشته افزایش یافته است.

به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، محمدرضا نجفی منش در گفت وگویی رادیویی درباره الزامات و محدودیت های صادرات خودرو گفت: هرچند که به نظر می رسد رقم قراردادهای منعقد شده هنوز کم است، اما این امر نشان دهنده موفقیت تلاش ها برای ورود به بازار این همسایه قدرتمند شمالی است.

رئیس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور، خاطرنشان کرد: روس ها همچنین درخواست واردات ۲۰۰۰ دستگاه خودرو از تولید دو خودروساز بزرگ کشور (ایران خودرو و سایپا) را داشته اند که به صورت خودروی کامل (CBU) انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه علیرغم همه مشکلات موجود در اقتصاد و صنعت خودروسازی، اما روی صادرات محصولات تمرکز داریم، تاکید کرد: روسیه را بازار مناسبی برای تولیدات ایرانی می دانیم؛ در همین راستا از سال ۲۰۲۲ تاکنون سه حضور متوالی در نمایشگاه بزرگ اتومبیلیتی مسکو داشته ایم که سبب جلب و جذب روس ها به صنعت خودرو و قطعه سازی کشورمان شده است.

این فعال صنعت قطعه کشور ابراز امیدواری کرد: حمایت ها از این صنعت پیشران کشور ادامه داشته باشد و برخی دخالت های بی جا سبب توقف امر خطیر صادرات نشود تا فعالان صنعتی کشورمان بتوانند در بازارهای بین المللی حضور مثمر ثمر داشته باشند.

نجفی منش ضمن یادآوری آمار سال ۱۳۹۰ و تولید یک میلیون و ۶۵۰ هزار دستگاه خودرو در آن سال، تصریح کرد: پس از آن و تا به امروز به دلیل دخالت های مکرر، قیمت گذاری های دستوری و ضرر و زیان های وارد به این صنعت، دیگر نتوانستیم به این تیراژ دست پیدا کنیم. در حقیقت قیمت گذاری دستوری سبب شده تا اختلاف قیمت به بازار تحمیل شود؛ علیرغم اینکه، دولت های گذشته همگی قول مساعد برای رفع مشکل دادند، اما همچنان این چالش ها پابرجاست؛ اما امیدوار هستیم با قول مساعد رئیس جمهور دولت چهاردهم و وزیر صمت در این زمینه، بار دیگر بتوانیم به روزهای پرشکوه صنعت خودرو در گذشته بازگردیم.

رئیس انجمن صنایع همگن قطعه سازی کشور در پایان ضمن اشاره به برخی افراد و مسئولان در جامعه که برای مطرح کردن خود صنعت خودرو را تخطئه می کنند، گفت: نقد از این صنعت بسیار خوب است اما نباید با تخریب همراه باشد. به هرحال کارهای بسیار خوبی در این صنعت انجام شده و باید فضا را برای فعالیت هرچه بهتر صنعتگران مهیا کرد، اما اینکه نقد غیرمنصفانه داشته باشیم و به جامعه این طور القا کنیم که نمی توانیم هیچ کاری انجام بدهیم، زیبنده نیست.

آمار گمرک ایران از صادرات قطعات خودرو 

به گزارش فرارو به نقل از گمرک ایران، در نیمه نخست سال جاری تنها ۵.۶میلیون دلار قطعه به روسیه صادر شده و این درحالی است که از حدود دوسال پیش، ۱۲تفاهم نامه صادرات قطعه از ایران به روسیه به ارزش ۷۰۰میلیون یورو منعقد شده است. همچنین در تفاهم نامه ای دیگر، صادرات خودرو به ارزش ۳۰۰میلیون دلار در همین بازه زمانی به این کشور منعقد شده است. طبق آمار و ارقامی که توسط گمرک ایران منتشر شد، در نیمه نخست سال جاری کل صادرات قطعه و اجزای خودرو ۲۶.۸میلیون دلار بوده است.

ورود ایران به بازار قطعات خودرو روسیه 

تحریم های غرب علیه روسیه پس از جنگ اوکراین به شدت صنعت خودروسازی این کشور را تحت تأثیر قرار داد، به ویژه شرکت «اوتو واز» که تولید خودروی لادا را به دلیل وابستگی به قطعات رنو فرانسه متوقف کرد. پیش از تحریم ها، روسیه هشتمین بازار بزرگ واردات خودرو در جهان بود و یک پنجم فروش جهانی رنو را به خود اختصاص می داد.

با خروج شرکت های اروپایی، فضا برای دیگر کشورها باز شد و این فرصت برای ایران نیز مطرح شد. نزدیکی سیاسی بین ایران و روسیه و تجربه ایران در صنعت خودرو تحت تحریم، امید به نقش آفرینی بیشتر ایران در بازار خودرو و قطعات روسیه را افزایش داد. اما در عمل، چین بود که توانست بازار روسیه را در دست بگیرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.