بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

ایدرو و ایمیدرو به تفاهم‌نامه‌های صنعتی با عراق توجهی نمی‌کنند / سرمایه در گردش مشکل خودروسازان برای نیازهای صادراتی

|

تین نیوز | مسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت گفت: علیرغم آنکه ۲ ماه از امضای تفاهم‌نامه صنعتی و معدنی بین ایران و عراق می‌گذرد اما ایدرو و ایمیدرو هنوز هیچگونه پیشنهاد یا اقدام عملی برای استفاده از این ظرفیت و بازسازی صنایع عراق ارائه نکرده است.
 
مجید قربانی‌فراز، ظهر امروز در نشست سیاست‌گذاری روابط اقتصادی ایران و عراق به تعلل برخی سازمان‌های ایران برای پیشبرد روند تجاری با عراق اشاره کرد و گفت: دو ماه پیش یادداشت تفاهم همکاری‌های صنعتی و معدنی با عراق امضا کرده‌ایم که آن را به سازمان‌هایی نظیر ایدرو و ایمیدرو ارسال کرده و چندین بار عراقی‌ها درخواست کرده‌اند تا ایرانی‌ها برای بازسازی صنایع آنها طرح‌های خود را ارائه کرده و اقدام کنند چرا که بیش از 95 درصد صنایع عراق از کار افتاده است.
 
وی تصریح کرد: اما تا همین اکنون هیچگونه خبر یا اقدام یا معاضدتی عملی از سازمان‌هایمان ندیده‌ایم و امیدواریم اتاق مشترک ایران و عراق به عنوان نوک پیکان بخش خصوصی حرکتی را پیگیری کند.
 
قربانی‌فراز همچنین به امضای یادداشت تفاهم همکاری بازرگانی طی یک ماه و نیم اخیر نیز اشاره کرد و گفت: علیرغم تمام اینها روند صادرات به ویژه صادرات خودرو به عراق کند شده است و از سال 83 تاکنون تنها 120 هزار دستگاه پراید و صد هزار دستگاه پژو و سمند به عراق صادر کرده‌ایم اما اخیراً آلارم‌هایی در مورد صادرات خودرو به عراق به گوش می‌رسد که طرف عراقی می‌خواهد یکسری تأییدیه‌های جدید را در نظر بگیرد که از اکنون باید به فکر آسیب‌شناسی آن باشیم تا موضوع پلاک‌گذاری و داستان خودرو در سال 91 تکرار نشود.
 
وی ورود بانک پارسیان برای نقل و انتقال ارزی بین دو کشور به نرخ ارز آزاد را گامی جدید برای تحول بین دو کشور دانست و گفت: شعبه بغداد این بانک اعلام کرده که کار را انجام می‌دهد البته قبلاً بانک ملی و اقتصاد نوین و سایر بانک‌ها نیز این کار را انجام می‌دادند اما قیمت را زیر نرخ ارز مبادلاتی محاسبه می‌کردند که تجار را بیشتر به سمت صرافی‌ها سوق می‌دادند.
 
در این راستا علی قارداشی نماینده شرکت خودروسازی سایپا در این نشست در مورد وضعیت صادرات خودروهای ایرانی به عراق گفت: هر دو شرکت خودروسازی در تلاشند تا موانع احتمالی را برطرف کنند و واقعیت این است که سفارشات خوبی را از بازار عراق داریم اما تأمین مالی ما را با در بسته مواجه کرده است.
 
وی اذعان داشت: بارها از صندوق توسعه ملی درخواست کمک کرده‌ایم که نتوانسته‌ایم به جایی برسیم و اگر این امر محقق شود می‌توانیم انتظارات را برآورده کرده و سفارشات را به سرانجام برسانیم.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.