شرط فجیره برای سوخترسانی به کشتیهای عبوری از قطر
تمامی کشتیهای خارجی که در بنادر قطر اقدام به بارگیری کرده باشند به شرط آنکه تحت پرچم قطر و یا در مالکیت این کشور نباشند میتوانند برای سوختگیری در بندر فجیره پهلوگیری کنند.
موسسه حقوقی Ince & Co با اشاره به ابلاغیه جدید بندر فجیره اعلام کرد که تمامی کشتیهای خارجی که در بنادر قطر اقدام به بارگیری کرده باشند می توانند به منظور سوختگیری در بندر فجیره پهلوگیری کنند به شرط آنکه تحت پرچم قطر و یا در مالکیت این کشور نباشند.
به گزارش گروه بینالملل مارین تایمز، در ابتدا بندر فجیره پهلوگیری تمامی کشتیهای تحت پرچم قطر، به علاوه تمامی کشتیهایی که مقصد یا مبداء آنها قطر بود را ممنوع کرده بود.
تصمیم جدید بندر فجیره در پی آن گرفته شده است که سازمان حمل و نقل فدرال (FTA) امارات به بنادر این کشور و نمایندگان کشتیرانیها اعلام کرد که به منظور اجرای تصمیم دولت امارات برای کاهش روابط با قطر، تمامی بنادر امارات متحده باید از پذیرش کشتیهای تحت پرچم و یا در مالکیت قطر خودداری کرده، از تخلیه بار محمولههای قطری ممانعت به عمل آورند و بارگیری محمولههای اماراتی به مقصد قطر را متوقف کنند.
رانیا تادروس، یکی از مقامهای موسسه حقوقی Ince & Co، اظهار کرد: "ابلاغیه FTA با ابلاغیههایی که بنادر امارات طی هفته گذشته صادر کردند به کلی متفاوت است. حال باید دید که اقدام های مورد اشاره چگونه اجرایی خواهد شد. نکته جالب در این ابلاغیه جدید این است که به کشتیهایی که بندر آخر و یا بعدی آنها بنادر قطری باشد اشاره ای نشده است."
طی هفته گذشته و به دنبال شدت گرفتن تنشهای سیاسی میان قطر و همسایگانش، به شرکتهای کشتیرانی و حمل و نقل توصیه شد که برای مدتی خود آماده مقابله با اختلال در سفر به قطر کنند و انتظار ناپایداری در بازارهای آن کشور را داشته باشند.
در همین حال موسسه Ince & Co اعلام کرد که تا کنون مقام های کشور مصر هیچگونه محدودیتی را برای عبور کشتیها یا محمولههای قطری از کاال سوئز وضع نکرده اند.
این موسسه عنوان کرد که با توجه به اختلال بوجود آمده در مسیرهای دریایی، هوایی و زمینی قطر، هنوز تکلیف محموله های ترنسشیپمنت به خوبی مشخص نیست. در نتیجه تنشهای مربوط به قطر، تاکنون عمان از افزایش فعالیتهای بندری خود و سنگاپور از افزایش فعالیت بانکرینگ خود خبر داده اند.