معرفی 26 محصول دریایی دانشبنیان جدید
در آخرین فراخوان ستاد توسعه فناوری صنایع دریایی از شرکتهای دریایی، 26 محصول جدید توسط 13 شرکت دانشبنیان معرفی شده است.
دبیر گروه تجاریسازی و توسعه بازار ستاد توسعه فناوری صنایع دریایی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری گفت: ستاد توسعه فناوری صنایع دریایی به منظور شناخت توانمندیهای صنایع دانشبنیان دریایی و تقویت آنها، شرکتهای صاحب محصول و یا دستاورد فناورانه در حوزه صنایع دریایی را به معرفی محصول خود به این ستاد دعوت کرد.
امین حاجیمحمدی در گفتوگو با خبرنگار مارینتایمز گفت:بر اساس این فراخوان، 26 محصول جدید توسط 13 شرکت دانشبنیان به ستاد معرفی شده که ارزیابی اولیه در راستای تایید فناورانه بودن محصولات آغاز شده است و شرکتهای تولید کننده محصولات فناورانه مورد تایید مشمول استفاده از حمایت های ستاد خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: هدف اصلی این فراخوان شناخت شرکتهایی بوده که تاییدیه دانش بنیان معاونت را اخذ نموده اند اما فعالیت محوری آنها دریایی نیست. بلکه شرکتهایی هستند که در کنار فعالیت اصلی به حوزه دریا نیز ورود کرده و محصولات دریایی تولید کردهاند.
به گفته حاجی محمدی؛ تاکنون نام 42 شرکت دانشبنیان در فهرست شرکتهای دانش بنیان دریایی ثبت شده است که 13 شرکت مذکور در بین این شرکتها نیستند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا در بین شرکتهای دانشبنیان دریایی، شرکتی وجود دارد که به واسطه اختراع یک محصول (نرمافزار، سختافزار) در حیطه شرکتهای دانشبنیان قرار گرفته باشد؟ تصریح کرد: تعداد معدودی از این شرکتها سوابقی در خصوص ثبت اختراع محصولات خود دارند اما اطلاعات دقیقی در دسترس نیست. البته هنوز 26 محصولی که امسال به ستاد معرفی شده است از لحاظ اختراع و یا بومیسازی بررسی نشده اند بنابراین ممکن است در بین آنها محصول اختراعی نیز باشد.
دبیر گروه تجاریسازی و توسعه بازار ستاد توسعه فناوری صنایع دریایی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در ادامه با اشاره به حمایت این ستاد از شرکتهای دانشبنیان در راستای تامین هزینههای فناورانه خود، گفت: شرکتهای دانشبنیان دریایی میتوانند در مسیر تجاریسازی محصولات خود با معرفی طرحشان به ستاد از پکیج حمایتی آن برخوردار شوند.
به گفته حاجیمحمدی، این حمایتها در قالب ارائه تسهیلات بلاعوض و یا قرضالحسنه است که با ارزیابی طرحها و محصولات میزان تسهیلات و نوع آن مشخص خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه این تسهیلات با تسهیلاتی که صندوق نوآوری و شکوفایی پرداخت میکند، متفاوت است؛ بیان کرد: علاوه بر ارائه تسهیلات، حمایتهای ستاد دریایی از شرکت های دانش بنیان دریایی شامل برگزاری جلسات مشترک با ارگانهای دریایی و شرکتهای دانشبنیان، حمایت از استانداردسازی محصولات دریایی داخلی، تدوین و انتشار کتابچه معرفی شرکتهای دانشبنیان دریایی، حمایت از شرکتهای دانشبنیان دریایی جهت ارائه دستاوردهای خود در نمایشگاههای داخلی و برگزاری دورههای آموزشی تخصصی دریایی برای شرکت هاست.
دبیر گروه تجاریسازی و توسعه بازار ستاد توسعه فناوری صنایع دریایی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری درباره حمایت از استانداردسازی محصولات دریایی داخلی اظهار کرد: هر کدام از محصولات دریایی برای اینکه بتواند در صنعت دریایی مورد استفاده قرار گیرد باید گواهینامه مربوطه از موسسات ردهبندی داشته باشد تا ایمنی و اعتبار آنها توسط آن گواهینامه تایید شود به همین منظور ستاد توسعه فناوری دریایی بر اساس تفاهمنامهای که با موسسه ردهبندی ایرانیان داشته است بخشی از هزینههای ارزیابی طرحها و محصولات دانشبنیان دریایی و صدور گواهینامه برای آنها را به عنوان یارانه پرداخت خواهد کرد.