بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

برگزاری نخستین همایش نقش پژوهش برای توسعه بنادر در بندرامام خمینی(ره)

نخستین همایش نقش پژوهش در توسعه بنادر با هدف ارتقاء جایگاه تحقیق و پژوهش در نظام برنامه ریزی و تصمیم گیری و نیز ارج نهادن به شأن و منزلت محققین و پژوهشگران همزمان با هفته پژوهش در بندر امام خمینی(ره) برگزار گردید.

برگزاری نخستین همایش نقش پژوهش برای توسعه بنادر در بندرامام خمینی(ره)
تین نیوز |

 

نخستین همایش نقش پژوهش در توسعه بنادر با هدف ارتقاء جایگاه تحقیق و پژوهش در نظام برنامه ریزی و تصمیم گیری و نیز ارج نهادن به شأن و منزلت محققین و پژوهشگران همزمان با هفته پژوهش در بندر امام خمینی(ره) برگزار گردید.

به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، معاون طرح و توسعه این اداره کل با اشاره به اهمیت پژوهش و نقش و جایگاه آن در چرخه ی علمی، فناوری و رونق و بهبود وضعیت اقتصادی کشور، برگزاری این همایش را فرصتی دانست  تا پژوهشگران بتوانند به تعامل با مردم پرداخته و آخرین اقدامات و دستاوردهای خود را به آگاهی آنان برسانند.

عسکری با اشاره به حضور مهندس دریس؛ مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، دکتر مرادی؛ مدیرکل مرکز بررسی و مطالعات راهبردی، دکتر آبایی؛ مدیرکل فاوای سازمان بنادر و دریانوردی و جمعی از اساتید دانشگاه های معتبر و پژوهشگران حوزه دریایی و بندری در این همایش بیان داشت: برای اولین بار بزرگداشت مناسبت هفته پژوهش در قالب یک همایش علمی در سطح منطقه با همکاری دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی برگزار می گردد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان طی سخنانی در این همایش، ضمن تقدیر از دست اندرکاران برگزاری این همایش و اهتمام این واحد به موضوع پژوهش در بنادر، اظهار امیدواری کرد مجموعه ی این اقدامات و تلاش ها منجر به چابک سازی بیشتر در بنادر خوزستان  و جلب رضایت مشتریان بشود.

دریس با اشاره به دغدغه های وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و مدیران ارشد این سازمان در خصوص موضوعاتی نظیر بنادر هوشمند، مقایسه وضعیت بنادر رقیب، بهره گیری از کریدورهای ترانزیتی موجود، امکان تعریف مسیرهای جدید ترانزیتی، اداره بنادر کشور به صورت بازرگانی و بررسی علل عدم توسعه یافتگی مناطق همجوار بنادر، آنها را از جمله عناوینی برشمرد که می باید بیش از گذشته مورد توجه پژوهشگران قرار بگیرد و خواستار یافتن راه حل انها  از طریق پژوهش و تحقیقات شد.

مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی(ره) در ادامه، فاصله گرفتن دانشگاه ها از صنایع و نبود رابطه و پیوند بین صنعت و دانشگاه را از عمده معضلاتی برشمرد که موجب می شود آثار پژوهش ها در صنعت و خدمات به خوبی ملاحظه نشود.

وی با اشاره به تغییرات تشکیلاتی در ساختار اداری سازمان بنادر و دریانوردی، درونی تر شدن مطالعات و تحقیقات در واحدها، ملاحظه تأثیرات مستقیم پژوهش و مطالعات بر خروجی خدمات و اقدامات را از اهم دستاوردهای اخیر این تغییرات برشمرده و افزود: انتظار می رود در پی این تغییرات و تلاش بیشتر برای هم راستا کردن مطالعات و تحقیقات با کیفیت خروجی خدمات، شاهد  ایجاد چابک سازی بیشتر در بنادر باشیم.

معاون طرح وتوسعه اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان  طی سخنانی درباره ی نحوه برگزاری این همایش تشریح کرد: در سه ماه گذشته کمیته اجرایی همایش با تلاش بی وقفه کلیه امور مربوط به همایش را پیگیری و به سامان رساند.

عسکری  در ادامه افزود: پس از تشکیل کمیته اجرایی طی جلسات متعدد ابتدا تصمیم گرفته شد به منظور مستند سازی فعالیت های انجام شده در گام نخست دستورالعمل نحوه برگزاری همایش هفته پژوهش تدوین گردد. سپس نسبت به تشکیل دبیرخانه همایش اقدام شد که در ادامه کلیه امور مربوط به فرآیندهای اجرایی همایش از طریق این دبیرخانه پیگیری گردید.

وی همچنین گفت: در این همایش موفق به اخذ ۸۵ نسخه مقاله در محورهای مختلف شدیم که مجموعا ۱۸۵ نفر از پژوهشگران فعال در حوزه دریایی و بندری در ارایه این مقالات با دبیرخانه همکاری نموده اند که در این بین ۶۱ نفر از اساتید محترم دانشگاه های مرتبط مثل امیرکبیر(واحد ماهشهر)، دانشگاه چمران، علوم و فنون دریایی خرمشهر، آزاد واحد ماهشهر، خلیج فارس آبادان و خارک مشارکت نموده بودند که در نوع خود با توجه به بررسی های به عمل آمده قابل تامل و چشمگیر است.

معاون طرح و توسعه خاطرنشان کرد:  ۴۶ درصد  مقالات اخذ شده توسط همکاران داخلی در بندر امام خمینی (ره) و ۵۴درصد آن از پژوهشگران بیرون از مجموعه بندری ارایه شده است.

همچنین عسکری افزود: این تعداد  مقالات با موضوعات دریاییوبندری، مدیریتوعلومانسانی،HSE، اقتصادی و فنیومهندسی به دبیرخانه این همایش ارسال گردیده است.

در ادامه همایش، عالمی نیسی معاون استاندار خوزستان نیز طی سخنانی پژوهش را زیربنای هر تصمیم و برنامه ریزی دانست و بیان داشت: تصمیمات و برنامه ریزی های بدون پژوهش تهی خواهند بود.

وی با اشاره به لزوم رسوخ پژوهش به تمام لایه های جامعه و گنجاندن آن در مراحل اغازین نظام آموزشی، تربیت نسلی کنجکاو و پرسشگر را زمینه ساز بروز و ظهور بازیگران و عوامل مؤثر در جامعه دانست.

معاون استاندار خوزستان، تبدیل پژوهش به فناوری و  تجاری سازی آن را از دیگر مراحل لازم برای بسط فرهنگ پژوهش در جامعه برشمرده و ارتباط بین صنعت و دانشگاه را حلقه ی مفقوده در این بین عنوان کرد.

عالمی نیسی افزود: امروزه دارایی فکری بزرگترین دارایی و سرمایه در جهان برشمرده می شود و نقش پژوهش در کسب و ارتقای این سرمایه مؤثر بیش از هر دوره ای دیگر می باشد.

در ادامه این همایش مرادی مدیرکل بررسی و مطالعات سازمان بنادر و دریانوردی طی مبحثی به بررسی نقش توسعه در گسترش صنعت حمل و نقل دریایی پرداخت.

مدیرکل بررسی و مطالعات سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اعتماد دنیای امروز  به صنعت حمل و نقل دریایی به لحاظ  هزینه ی کم آن، شیوه ی مطمئن حمل و تثبیت نقش و جایگاه آن، گفت: رشد تجارت دریامحور، موجب توجه بیشتر به ریسک ها و چالش های پیش روی این صنعت شده و باید  آینده پژوهی را به عنوان رویکردی برای تقویت آینده ی آن صنعت دانست./

 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.