اختلافات بندری هند و ایران به دادگاه امارات می رود؟
معاون سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه برای حضور تیم تخصصی اپراتور هندی برای نهایی کردن قرارداد دعوت رسمی کرده ایم، گفت: هیچ مشکل و اختلافی با اپراتور هندی نداریم و درباره مباحث حقوقی قراردادهای خارجی بخش حقوقی ریاست جمهوری تصمیم می گیرد.
معاون سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه برای حضور تیم تخصصی اپراتور هندی برای نهایی کردن قرارداد دعوت رسمی کرده ایم، گفت: هیچ مشکل و اختلافی با اپراتور هندی نداریم و درباره مباحث حقوقی قراردادهای خارجی بخش حقوقی ریاست جمهوری تصمیم می گیرد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، پس از موافقت نامه تاسیس دالان تجاری ایران، هند و افغانستان تحت عنوان توافق نامه چابهار در سال 95، دی ماه سال 97 شرکت هندی آی پی جی ال به عنوان تنها اپراتور خارجی در بنادر ایران، فعالیت خود را به صورت رسمی در بندر شهید بهشتی برای مدت 2 سال شروع کرد تا در صورت انجام تعهداتش از جمله تجهیز بندر با تجهیزات مورد نیاز، وارد پروسه قرارداد 10 ساله با سازمان بنادر و دریانوردی شود اما تا کنون که بیش از دو سال از این موعد مقرر گذشته، قرارداد اصلی به امضا نرسیده است.
اخیرا یک روزنامه هندی «مینت» اعلام کرد که هند و ایران بر سر توسعه بیشتر بندر چابهار در حال مذاکره هستند و احتمالا تا ماه سپتامبر و آغاز پاییز توافق جدید امضا کنند و با ایران توافق شده که مناقشات احتمالی به دادگاه هایی در سنگاپور یا امارات ارجاع شود.
جلیل اسلامی، معاون سازمان بنادر و دریانوردی در این باره و زمان امضای قرارداد اصلی با اپراتور هندی در چابهار گفت: نمی توان زمان دقیقی از انعقاد قرارداد بلندمدت با اپراتور هندی در چابهار اعلام کرد. اما تا کنون دو دور مذاکره با اپراتور هندی شده است و اخیرا از تیم تخصصی طرف هندی دعوت کرده ایم که برای برگزاری دور سوم مذاکرات در تهران حضور داشته باشند و امیدواریم در این دور از مذاکرات قرارداد بلندمدت با این اپراتور نهایی شود.
وی تاکید کرد: هیچ مشکلی با اپراتور هندی نداریم.
معاون امور بندری سازمان بنادر در پاسخ به این سوال که اگر مشکلی وجود ندارد علت تاخیر دو ساله تاخیر در انعقاد قرارداد اصلی چه بوده است، اظهار داشت: در ابتدا یک فاصله ای اتفاق افتاد اما امروز هیچ مشکل و اختلافی بین دو طرف وجود ندارد. آن اختلافات حل شده و دیگر این موضوعات مطرح نیست و تجهیزات هندی در بندر شهید بهشتی چابهار از جمله 6 جرثقیل دروازه ای در حال استفاده است.
اسلامی درباره خواسته هندی ها برای تعیین دادگاه بین المللی گفت: قبلا یک مسیری را پیش رفته بود مسئولان حقوقی در حال انجام بررسی ها هستند. مباحث حقوقی قرارداد خارجی از طریق بخش حقوقی دولت و ریاست جمهوری بررسی و تصمیم گیری می شود و بر اساس آن عمل خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر قرارداد کوتاه مدت با هندی ها جاری و ساری است، ادامه داد: قرارداد اصلی و بلندمدت هم نهایی شده است و برای حضور هیات طرف قرارداد برای نهایی کردن قرارداد دعوت رسمی کرده ایم ونهایی سازی قرارداد انجام خواهد شد.