باید ریسک سرمایه گذاری در حوزه دریا را به حداقل برسانیم
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان بر لزوم تدوین طرح هایی برای کاهش ریسک سرمایه گذاری در حوزه دریا تاکید کرد.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان بر لزوم تدوین طرح هایی برای کاهش ریسک سرمایه گذاری در حوزه دریا تاکید کرد.
به گزارش مارین نیوز، مهدی دوستی در نشست با شورای عالی راهبری پردیس جامع دریا ساحلی دانشگاه امیرکبیر با تاکید بر انطباق گروه های آموزشی این دانشگاه با سند توسعه دریامحور کشور، اظهار داشت: اگر گروه های آموزشی بر اساس سند توسعه دریامحور باشد با هماهنگی بیشتری می توان اهداف این حوزه را دنبال کرد.
وی با اشاره به تمرکز کشور در حوزه سخت افزاری، افزود: در حال حاضر گیر اصلی ما در اقتصاد دریامحور مشکلات سخت افزاری نیست چرا که یکی از بزرگترین سخت افزارهای اقتصاد دریاپایه تحت عنوان بندر شهید رجایی در بندرعباس قرار گرفته اما کمتر از ۳۰ درصد ظرفیت آن فعال است.
دوستی عنوان کرد: برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس موفق شده اند با استفاده از سیاست های نرم افزاری ظرفیت فعال بنادر خود را تا به ۸۴ درصد برسانند از این رو تاکید داریم که دانشگاه در مباحث نرم افزاری و مدیریتی اقتصاد دریا ورود کند.
استاندار هرمزگان انباشت سرمایه را یکی از مولفه های اصلی توسعه اقتصادی دانست و بیان کرد: برای اینکه بتوانیم به انباشت سرمایه در حوزه دریا کمک کنیم باید ترس تاریخی ملت ایران برای سرمایه گذاری در دریا را از بین ببریم و ریسک سرمایه گذاری در دریا را به حداقل برسانیم.
وی تاکیدکرد: متاسفانه برخی از حلقه های موجود در کشور حتی در ادامه زنجیره های خدماتی نیز با هم هماهنگ نیستند چنانچه ما امتیازاتی در حمل و نقل دریایی داریم اما تعرفه بالای حمل و نقل ریلی کشور و سرعت پایین آن، مزیت ما را در حمل و نقل از بین برده است.
دوستی عنوان کرد: تربیت نیروی انسانی متخصص در اقتصاد دریا مسئله بلند مدت کشور است و باید برای این حوزه راهبردی کوتاه مدت نیز ترسیم کنیم تا حجم اقتصاد دریامحور خود را بالا ببریم چرا که کشورهای حاشیه خلیج فارس به سرعت در حال بالابردن حجم بالای اقتصاد دریای خود هستند.
استاندار هرمزگان، خاطرنشان کرد: لازم است چند پروژه مشخص را در کارگروه توسعه دریامحور استان تعریف کنیم و با استفاده از ظرفیت دانشگاه دریاساحلی آن را پیش ببریم.