◄ چرا شرکت های کشتیرانی مجبور به افزایش نرخ می شوند؟
به گفته امیرخانی، کارشناس حمل و نقل دریایی نوسانات نرخ حمل یکی از چالش های موثر در صادرات و واردات کالا و تغییرات نرخ حمل و نقل دریایی در فواصل زمانی مختلف است.
به گفته امیرخانی، کارشناس حمل و نقل دریایی نوسانات نرخ حمل یکی از چالش های موثر در صادرات و واردات کالا و تغییرات نرخ حمل و نقل دریایی در فواصل زمانی مختلف است.
به گزارش تین نیوز، متغیر بودن تعرفه های صادراتی و وارداتی کالا و خدمات یکی از چالش های شرکت های کشتیرانی در ایران به شمار می رود و شرکت های کشتیرانی در مواجه با چالش های متعددی که با آن دست به گریانند مجبور می شوند ناخواسته نرخ های حمل بار را افزایش دهند که در نتیجه این امر روند واردات و صادرات کالا و خدمات کند می شود.
امیر خانی، کارشناس حمل ونقل دریایی در گفتگو با تین نیوز با تاکید بر اینکه نوسانات نرخ حمل دریایی یکی از چالش های موثر در صادرات و واردات کالا و تغییرات نرخ حمل و نقل در فواصل زمانی مختلف است توضیح داد: شرکت های کشتیرانی و صاحبان کشتی معمولا در طول یک دوره زمانی برای اینکه ضررهای خود را جبران کند و کمبودهای حمل ونقل را پوشش دهند افزایش نرخی را اعلام می کنند که به این افزایش کرایه حمل (GRI) اطلاق می شود. این افزایش کرایه حمل برای بازرگانان، در واقع شوک لحظه ای حساب می شود و این باعث توقف دوره ای یا کم شدن درخواست های برای واردات و صادرات خواهد شد. بی تردید ثبات در عوامل موثر بر صادرات و واردات کالا، قیمت تمام شده هزینه صاحبان کشتی را با تغییرات کم مواجه خواهد کرد. لذا با انجام کنترل های لازم و مراقبت از فاکتورهای موثر در این زمینه می توانیم تاثیرات کمتری را در این مقوله مشاهده کنیم و در طول سال نوسانات قیمتی را به حداقل برسانیم.
به گفته امیرخانی، کارشناس حمل و نقل دریایی عدم ثبات قوانین و نیز تصمیمات صادراتی و وارداتی جاری باعث کندی روند واردات و صادرات کالا کشور شده و ثبات در عوامل موثر بر صادرات و واردات کالا، قیمت تمام شده هزینه صاحبان کشتی را با تغییرات کم مواجه خواهد کرد.
خبر پربازدید سرویس دریایی را اینجا بخوانید:
علی اکبر صفایی زیر ذره بین نقد؛ مدیرعامل سازمان بنادر را مدیر موفقی می دانید؟
این کارشناس حمل ونقل دریایی «عدم انعطاف پذیری قوانین و مقررات دریایی» را یکی از چالش های پیش روی شرکت های کشتیرانی عنوان کرد و توضیح داد: هنگامی که اجزا و عناصر یک تجارت خارجی در امر واردات و صادرات در حال گردش طبیعی است گمرک می تواند با تغییرات در قوانین، دستورالعمل، آیین نامه و روش های اجرایی گمرکی این تغییرات ناگهانی در رویه ها را چه در ورود و چه در خروج در کالا باعث شود.
عدم ثبات قوانین بازار را دچار هیجانات ناخواسته می کند
به گفته وی عدم ثبات قوانین و نیز تصمیمات صادراتی و وارداتی جاری در صنعت هر چه با تدبیر کمتر و فارغ از اقدامات کارشناسی باشد قابلیت این را دارد که بازار را دچار هیجانات ناخواسته مواجه کند. این هجوم ها در عمل موجب کند شدن روند تصمیم گیری ها توسط خریداران و فروشندگان و باعث کندی واردات و صادرات کالا خواهد شد. مسلم است که هرچه تحلیل های کارشناسانه و موثر بر تصمیمات حاکم شود در شکل گیری قوانین و دستورالعمل ها، درست و منطقی و تاثیرگذار خواهد بود و این رویه موجب افزایش ورود و خروج کالا و خدمات خواهد شد.
خانی ادامه داد: در چالش های حمل و نقل دریایی «تحولات سیاسی در منطقه» نقش موثری دارند. هرگاه اختلافات در سطح بین المللی بین دولت ها و حکومت ها ایجاد می شود و روابط آنان را دستخوش تغییر می کند به تبع آن روی اقتصاد کشورها تاثیرگذار خواهد بود. در دنیای تجارت که زنجیره آن از خریدار و تقاضای سفارش کالا آغاز می شود تا مصرف کننده نهایی در یورش ایجاد شده خود را نمایان می کند و باعث کاهش تولید و کاهش حمل ونقل کالا و پایین آمدن حجم تجارت می شود.
دولت ها با سیاست های مدبرانه و نزدیک کردن دیدگاه های سیاسی خود به یکدیگر و تشکیل کارتل های منطقه ای و فرامنطقه ای در سطح دنیا علاوه بر به ارمغان آوردن صلح و دوستی در سایه این بالاترین نعمت بستر مناسبی برای افزایش رونق کسب و کارها خواهند داشت. واضح است اگر ساختار آزاد و درست تجارت با محدودیت های یک یا چند جانبه مواجه شوند این تجارت رنگ بیمارگونه به خود خواهدگرفت، بخش های مختلف در این زمینه توانمندی حداکثری خود را از دست می دهد و قادر به عملکرد استاندارد نخواهد بود.
تحریم های بین المللی که تاثیرات آن را به شدت ملموس است حاکی از آن است که محدودیت های ضمانت اجرایی کار صحیح را خدشه دار می کند و کلیه فاکتورهای به هم تنیده در تجارت را کم یا بی اثر می کند. قطعا محدودیت های بانکی و بیمه ای با گسترش تحریم های بین المللی خود گواهی بر پیچیدگی اثر تحریم ها برتجارت بین المللی دارد. قریب به اتفاق بانک ها و موسسات در شرایط تحریم، امکان انتقال منابع مالی را ندارند و اگر سرپیچی شود جریمه های سنگین را متحمل می شوند.
بیمه های بین المللی تعاملی با شرکت های ایرانی دارند
بیشتر شرکت های بیمه ای نیز از ترس تحریم با شرکت های ایرانی تعامل ندارند و همین موضوع ایمنی کار به واسطه ضعیف شدن امر بیمه کالا نگرانی واردکنندگان و صادرکنندگان کالا را به همراه داشته باشد. این عوامل قادر هستند که میزان مبادله کالا و خدمات را با نوسان مواجه کنند. کاهش تحریم ها، ممنوعیت مبادلات کالا و خدمات، مراودات مالی، افزایش ضریب ایمنی کار و کاهش ریسک در مبادلات تجاری قادر خواهد ساخت خرید و فروش بالا رفته و درآمد سرانه به تبع آن افزایش یابد.
در خصوص افزایش نرخ کشتیرانی ها عوامل دیگری را می توانید نام ببرید؟
منتظر اعلام نظر شما هستم.