بازدید سایت : ۴۷۶۵۶

◄ چرا توسعه مکران تا امروز شکست خورده است؟

به گفته دبیر شورای توسعه سواحل مکران ناکارآمدی های نشات گرفته از مدیریت ضعیف، تداخل کار دستگاه های مختلف و قوانینی که در تضاد با سرمایه گذاری هستند، مجموعه ای از عواملی است که دست به دست هم داده تا مکران گرفتار فقر وعقب ماندگی و عدم توسعه شود.

چرا توسعه مکران تا امروز شکست خورده است؟
تین نیوز |

به گفته دبیر شورای توسعه سواحل مکران ناکارآمدی های نشات گرفته از مدیریت ضعیف، تداخل کار دستگاه های مختلف و قوانینی که در تضاد با سرمایه گذاری هستند، مجموعه ای از عواملی است که دست به دست هم داده تا مکران گرفتار فقر وعقب ماندگی و عدم توسعه شود.

به گزارش تین نیوز، محمد جلال مآب، دبیر شورای توسعه سواحل مکران در نشست کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران با موضوع امضای تفاهم نامه همکاری میان اتاق ایران و شورای توسعه سواحل مکران با بیان اینکه این شورا به دنبال ایجاد زمینه برای همکاری بخش غیردولتی در توسعه مکران است، گفت: سرزمینی که آب و آفتاب و زمین دارد و در مثلث انرژی دنیا و کریدورهای بزرگ دنیا واقع شده، یک منطقه ایده آل برای سرمایه گذاری است.

او با بیان اینکه مکران دروازه توسعه کشور است، افزود: از دهه 50، فاز مطالعاتی توسعه مکران آغاز شده است اما عوامل متعددی در عدم توسعه مکران تا امروز تأثیرگذار بوده اند. یکی از دلایل عدم توسعه مکران، ریشه در مسائل جهانی و سیاسی دارد و دعوای قطب های قدرت در دنیا سبب شده که آبادانی این منطقه با توجه به تأثیرگذاری چنین مناطقی در توسعه اقتصاد شرق، در سیاست های قدرت های جهانی غرب قرار نداشته باشد.

جلال مآب در ادامه با اشاره به عوامل داخلی تأثیرگذار در عدم توسعه مکران، تصریح کرد: ناکارآمدی های نشات گرفته از مدیریت ضعیف، تداخل کار دستگاه های مختلف و قوانینی که در تضاد با سرمایه گذاری هستند، مجموعه ای از دیگر عواملی است که دست به دست هم داده، تا مکران گرفتار فقر وعقب ماندگی و عدم توسعه شود.

دبیر شورای توسعه سواحل مکران با تاکید براینکه عزم جدی در بخش های مختلف کشور برای توسعه مکران به وجود آمده است، یادآور شد: با توجه به اینکه دیگر پول نفت مانند گذشته وجود ندارد، دولت مانند بخش های دیگر اقتصاد کشور، نمی تواند دخالت و ورود کند و این زمینه را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی و غیردولتی فراهم می کند.

خبر پربازدید سرویس دریایی را بخوانید:

شرایط زندگی در جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک چگونه است؟

او با تاکید بر اینکه امضای تفاهم نامه با اتاق ایران را به فال نیک می گیریم، ابراز امیدواری کرد: این همکاری بین اتاق ایران و شورای توسعه مکران به تحولات مثبت در این منطقه منتهی شود.

جلال مآب در ادامه با اشاره به انتظاراتی که شورای عالی توسعه مکران از اتاق ایران دارد، گفت: برای توسعه مکران به قوانینی متفاوت از قوانین فعلی احتیاج داریم که همه ارکان کشور به آن پایبند باشند و تغییر آن به سادگی امکان پذیر نباشد. معتقدم که این قوانین را نباید کارشناسان دولتی بنویسند و بخش خصوصی باید آن را آماده کند. در بخش قوانین منطقه آزاد، با کمک بخش خصوصی، بهترین قوانین تدوین شد که به سرمایه گذاری انجامید.

سواحل مکران

او ادامه داد: در این راستا از اتاق ایران می خواهیم با تشکیل کمیته ای و در یک مدت کوتاه قوانین و مشوق های لازم برای سرمایه گذاری را تهیه کند و در اختیار شورای عالی توسعه مکران بگذارد تا با توجه به پشتوانه ای که این شورا دارد و مصوبات آن در حد هیات وزیران است، این قوانین با حمایت دولت و مجلس به تصویب برسد و نهایی شود.

جلال مآب تصریح کرد: با این قوانین می توان زمینه سرمایه گذاری در بخش های کشاورزی، گردشگری، تجارت و شهرسازی را در منطقه مکران برای بخش خصوصی فراهم کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه با کمک مشاوران خارجی در حال اقدام برای برنامه ریزی جهت توسعه مکران هستیم، دومین خواسته از اتاق ایران را مطرح کرد و گفت: از اتاق ایران می خواهیم از شرکت های خارجی برای سرمایه گذاری در مکران دعوت و مذاکره کند. با توجه به اینکه این شرکت ها با دولت ها طرف نمی شوند، اتاق ایران در تشویق آنها به سرمایه گذاری و دادن ضمانت های لازم اقدام کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.