بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

راه اندازی گردشگری در جزایر ایرانی پاسخی به یاوه گویی ها

نشست تخصصی صنعت گردشگری در قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، فرصت ها و الزامات

راه اندازی گردشگری در جزایر ایرانی پاسخی به یاوه گویی ها
تین نیوز |

 

نشست تخصصی «صنعت گردشگری در قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، فرصت ها و الزامات» با حضور معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد و بر توسعه گردشگری دریایی تاکید شد که می تواند پاسخی به یاوه گویی ها درباره جزایر ایرانی باشد.
 
به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادسرآمد، روابط عمومی میراث فرهنگی و گردشگری در این باره آورده است: در این نشست تخصصی که به میزبانی اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، جمعی از صاحب نظران و مدیران بخش عمومی و خصوص صنعت گردشگری کشور حضور داشتند و صحبت ها و نظرات خود را درباره صنعت گردشگری در برنامه هفتم توسعه بیان کردند.
 
علی اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این نشست در سخنانی گفت: برنامه هفتم توسعه بسیار اهمیت دارد و در این برنامه موضوع گردشگری به صورت ویژه دیده شده است. ما باید بتوانیم برای پیشرفت و سرپا ماندن پروژه های گردشگری، مشوق ایجاد کنیم و سازوکاری تهیه کنیم که سرمایه گذار تشویق شود و برای ادامه کار انگیزه داشته باشد.
 
شالبافیان افزود: یکی از پیشنهادهایی که داریم این است که پروژه های گردشگری با کاربری ترکیبی ایجاد شود که البته نیازمند همکاری و مشارکت دستگاه های مختلف است.
 
وی اضافه کرد: دغدغه ما این است که روش تأمین برای پروژه های گردشگری تأمین کنیم. یکی از موارد در برنامه هفتم این است که، واردات تجهیزات گردشگری، وسایل نقلیه و کشتی های تفریحی بتوانند از مالیات معاف شوند. مصادیقی را استخراج کردیم که مشمول این موضوع شود.
 
شالبافیان ادامه داد: در فرآیند تدوین آیین نامه ها، اتاق بازرگانی می تواند نقش آفرین باشد. در فرآیند تدوین این آیین نامه تریبون بخش خصوصی باید در کنار ما باشد تا بتواند مطالبه گری کند.
 
او افزود: رویکرد برنامه هفتم در حوزه گردشگری را تقویت بخش خصوصی و نظام مند کردن تشکل های حرفه ای در این حوزه می دانیم. قراراست که با واگذار کردن اختیارات به تشکل های حوزه گردشگری، امکان مداخله و مشارکت بخش خصوصی در حوزه گردشگری فراهم شود.
 
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تشریح برنامه هفتم و نقش صنعت گردشگری در این برنامه ادامه داد: اختصاص فصل مستقل به حوزه گردشگری در برنامه هفتم، نشانگر اهمیت و جایگاه پیدا کردن گردشگری در نظام اداری و مقدمه ای برای توجه بیشتر به حوزه گردشگری است.
 
شالبافیان افزود: یکی از مشوق های موجود در برنامه هفتم در حوزه گردشگری، معافیت حقوق ورودی برای تجهیزات ویژه گردشگری و ورود وسایل نقلیه گردشگری، کشتی های تفریحی و تجهیزات هتل داری است که در داخل تولید نمی شوند. این مشوق، یکی از مواردی است که همیشه مطالبه بخش توسعه گردشگری بوده است.
 
او با اشاره به اینکه کمک به تامین مالی پروژه های گردشگری در دست احداث یکی دیگر از مشوق های برنامه هفتم است گفت: با درنظر گرفتن امکان فروش و پیش فروش تاسیسات و واحدها، بر اساس طرح های مصوب و در نظر گرفتن کاربری های ترکیبی به اراضی گردشگری به نوعی کمک به تامین مالی طرح های گردشگری در حال ساخت است.
 
او اضافه کرد: آیین نامه اجرایی برنامه هفتم توسعه فصل الخطاب نظام دهی صنعت گردشگری است و کمک تشکل ها و اصناف گردشگری برای تسهیل امور این حوزه ضروری است.
 
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: باید با نگاه امیدوارانه کار کنیم. در غیر این صورت موفق نخواهیم بود. کارها را باید با قوت ادامه دهیم و برای رونق صنعت گردشگری نسبت به سال های قبل کاملا امیدوار بود.

گردشگری در برنامه هفتم به شکل منسجمی دیده شده است
 
غلام حیدر ابراهیم بای سلامی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز در این نشست اظهار کرد: گردشگری در برنامه هفتم به شکل منسجمی دیده شده است و این نشان دهنده اهمیت این صنعت در استاد بالادستی و برنامه ریزی برای کشور است.
او افزود: اعتقاد من بر این است که رشته گردشگری در حقیقت یک رشته سیاسی است و تحولات سیاسی روی این صنعت تاثیر می گذارد.
 
او افزود: در حوزه گردشگری دولت و مجلس باید به هم کمک کنند تا شاهد رونق صنعت گردشگری باشیم. برنامه هفتم بسیار اهمیت دارد و نظام مسائل گردشگری در برنامه هفتم توسعه به خوبی تبیین شده است. باید توجه کنیم که سفره گردشگری در ایران کوچک است چرا که گردشگری بازاری پراکنده، سنتی و کوچک است که باید این بازار بزرگ شود و رونق بیش از پیش پیدا کند. به عنوان مثال باید طرح های پیشران ایجاد کرد تا فرآیند کارآفرینی و درآمدزایی در حوزه گردشگری افزایش یابد.
 
ابراهیم بای سلامی افزود: روح مهمان نوازی و میزبانی در صنعت گردشگری جایگاه بالایی دارد و از این رو گردشگری یک صنعت بسیار با اهمیت و دارای ارزش ها و ظرفیت های زیادی است و این صنعت یک رویکرد عمیق می خواهد تا شاهد تاثیرگذاری کامل این صنعت در تولید ناخالص باشیم.

گردشگری دریایی رونق یابد
 
علی رحیم پور از فعالان حوزه گردشگری و هلتداری نیز در این نشست گفت: پیشنهاد من این است که کمیته ای تشکیل شود تا احکام سایر برنامه ها را احصا کنیم تا بتوانیم درخصوص برنامه هفتم توسعه درحوزه گردشگری اقدامات بهتری انجام دهیم. در همین حال با سایر دستگاه ها مثل وزارت راه و شهرسازی نشست و جلسات هماهنگی برگزار کنیم تا جایگاه آن ها را نیز در برنامه هفتم توسعه بررسی کنیم.
 
او افزود: همچنین پیشنهاد می کنم کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی بین المللی تشکیل شود تا در کشورهای مختلف بتواند برای تبلیغات به ما کمک کنند. تشکیل این کمیته می تواند در مقابله با ایران هراسی به ما کمک کند.
 
رحیم پور اضافه کرد: یکی از مهمترین موضوعاتی که باید به آن توجه کرد رونق گردشگری دریایی است ما این ظرفیت را داریم. اگر گردشگری دریایی تقویت شود، تبلیغات منفی و ادعاهای واهی درباره جزیره ابوموسی و تنب بزرگ و تنب کوچک خنثی می شود.
 
محمد معزالدین، رئیس وقت سازمان ایران گردی و جهان گردی در سال های ۷۶ تا ۸۲ نیز در این نشست گفت: برنامه هفتم توسعه به رونق گردشگری کمک خواهد کرد و در همین زمینه پیشنهاد می شود، ارتقای استانداردهای کیفیت خدمات و تسهیلات گردشگری موجود مثل هتل ها، رستوران ها، جاذبه ها و تورها و توسعه آن ها و ارتقای کیفیت خدمات ارائه شده توسط نیروی انسانی موجود در بخش گردشگری و توسعه آموزش و حضور موسسات آموزشی انجام شود.
 
او افزود: این اقدامات باید به نحوی باشد که پاسخگویی نیازهای این صنعت به نیروی انسانی ماهر در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت باشد چرا که این موارد از مهمترین مولفه های مهم در رونق صنعت گردشگری است.

تقویت همکاری های شهرداری تهران و وزارت میراث فرهنگی در حوزه گردشگری
 
امیر قاسمی رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران نیز در این نشست گفت: تفاوت حوزه گردشگری در برنامه هفتم نسبت به برنامه های قبل به خوبی مشخص شده است از این رو مشخص است که برنامه هفتم بسیار اهمیت دارد.
 
او افزود: همکاری های بسیار خوبی بین شهرداری تهران و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برقرار است و با توجه به زیرساخت های موجود شهرداری تهران، این دستگاه برای ادامه همکاری ها و تقویت ارتباطات با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آمادگی کامل دارد.
آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    واقعا ۴ تا قایق فرستادن ، توسعه گردشگری و پاسخ به یاوه گویی نمی تونه باشه شما باید چند ۱۰ جزیره مصنوعی کوچک و بزرگ اطراف این جزایر بسازید مجمع الجزایر مصنوعی شکل بدین که در آن حداقل ۱ میلیون نفر زندگی کنند ۱ میلیون جمعیت شناور هم پذیرا باشد در عمران ، نشد نداریم فقط بحث هزینه مطرحه که اینجا ، هر هزینه ایی هم باشد را توجیه می کند .