بازدید سایت : ۸۸۲۸۵
معاون ارزی بانک مرکزی تشریح کرد

جزئیات آماری منابع بلوکه شده

جزئیات آماری منابع بلوکه شده
|

تین نیوز | اگرچه همه دارايي‌هاي ارزي بانک مرکزی در دفاتر قانوني ثبت و در صورت‌هاي مالي افشا مي‌شود، اما بانک مرکزی هیچ‌گاه رقم ذخاير ارزي را در آمارهاي خود اعلام نمي‌کند.
 
معاون ارزی بانک مرکزی با تاکید بر تفاوت دو مفهوم «ذخاير ارزي» با «دارايي‌هاي ارزي» گفت: منابع بانک مرکزي که با اجراي برنامه جامع اقدام مشترک آزاد می‌شود و قابل استفاده خواهد شد، بالغ‌بر 23 ميليارد دلار است. وی افزود: 6 ميليارد دلار هم از منابع بلوکه شده دولت که وجوه حاصل از صادرات نفت است، آزاد می‌شود و به حساب بانک مرکزي واريز خواهد شد، به اين ترتيب وجوه آزاد شده و قابل دسترسي بالغ‌بر 29 ميليارد دلار خواهد شد.
 
معاون ارزی بانک مرکزی در ادامه گفت: به اين رقم 4/ 22 ميليارد دلار وثیقه در چين برای تامين مالي پروژه‌ها، حدود 5/ 24 ميليارد دلار سپرده‌گذاری انجام شده نزد شرکت‌ زيرمجموعه وزارت نفت (این مبلغ صرف پروژه‌هاي نفتي شده است، اما اکنون توانايي بازپرداخت ندارند و در قانون بودجه سال جاري 2 سال مهلت گرفته‌اند) حدود 10 ميليارد دلار سپرده نزد بانک‌هاي ايراني (این مبلغ به موجب قوانين و مصوبات مراجع مختلف مصرف شده و قابليت بازيافت آنها محل ترديد است)، 7/ 3 ميليارد دلار اوراق قرضه مسدودي ناشي از حکم دادگاه و همچنين وجوهي که در اختيار بوده، اضافه می‌شود و به این ترتیب موضوع روشن خواهد شد.
 
عضو هیات عامل بانک مرکزی افزود: باید به این نکته هم توجه داشت که نوسان نرخ برابري دلار در مقابل ساير اسعار، عامل مهم و تاثيرگذاری بر محاسبه مجموع ارزش ذخاير است. ذخاير ارزي ما به دلار نيست و در قالب سایر ارزها نگهداری می‌شود. دلار در طول سال گذشته و امسال در مقابل اکثر اسعار مطرح دنيا تقويت شده است. به طور مثال در مقابل يورو 18 درصد، ین ژاپن 22درصد، وون کره یک درصد، روپيه هند 5 درصد و یوآن چین 4/ 1 درصد تقويت شده است. نتيجه اين تقويت، کاهش ارزش ذخايري است که به ارزهاي غير از دلار نگهداري شده‌اند.

کامیاب با اشاره به اینکه ایران در حال حاضر قابليت جذب 150 ميليارد دلار سرمایه خارجی را دارد، گفت: راهبرد ما جذب سرمايه‌گذاري و اعتبارات خارجي اعم از کوتاه‌مدت، ميان‌مدت و بلندمدت است، به همین خاطر نیز در تلاش هستیم شرايط لازم براي دريافت اعتبارات ميان‌مدت و بلندمدت نيز در حداقل زمان ممکن فراهم شود. وی افزود: سازوکارهای مختلفي براي سرمايه‌گذاري وجود دارد. معمولا سرمايه‌گذار همه سرمايه لازم را در اختيار ندارد و بخشی از سرمايه را از بانک‌ها، موسسات مالي و سرمايه‌گذاران خرد در بازارهاي مالي جمع مي‌کند. بازپرداخت منابع نيز از محل عوايد و بازدهي طرح تامين مي‌شود.

معاون ارزی بانک مرکزی در تشریح اولویت‌های این بانک در حوزه تامین مالی گفت: راه‌اندازي واحدهاي توليدي از اولويت‌هاي اول بانک مرکزي است به همین خاطر تامين مواد اوليه، ملزومات و قطعات مورد نياز آنها از طريق گشايش اعتبارات اسنادي يوزانس و همچنين تامين خطوط اعتباري کوتاه‌مدت که در گذشته مرسوم بوده است، احيا خواهد شد. چنانچه حتي قبل از حصول توافق نیز گشايش اعتبارات اسنادي يوزانس در چارچوب شرايط موجود مجاز بود و طبیعتا با رفع تحريم‌ها با شرايط مناسب‌تري انجام می‌شود.
 
وی گفت: بانک مرکزي درصدد است ضمن برقراري کارگزاري با بانک‌هاي بين‌المللي و ارتقاي سطح روابط بانکي و استانداردهاي حاکم بر بانک‌هاي داخلي، شرايط لازم را براي تعاملات مالي، پولي و اعتباري با بانک‌هاي خارجي فراهم کند و حجم اعتبارات دريافتي را به سطح بالاتر از گذشته برساند.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.