بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

قیمت تاکسی های اینترنتی اصلاح می شود؟

تاکسی های اینترنتی را می توان از موفق ترین سامانه های خدمات رسانی آنلاین دانست که در سال های اخیر با استقبال بسیار خوب شهروندان مواجه شده است، با این حال فعالیت این شرکت ها حاشیه های فراوانی را نیز به دنبال داشته است.

تین نیوز |

تاکسی های اینترنتی را می توان از موفق ترین سامانه های خدمات رسانی آنلاین دانست که در سال های اخیر با استقبال بسیار خوب شهروندان مواجه شده است، با این حال فعالیت این شرکت ها حاشیه های فراوانی را نیز به دنبال داشته است.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از همشهری آنلاین، اکسی های اینترنتی را می توان از موفق ترین سامانه های خدمات رسانی آنلاین دانست که در سال های اخیر با استقبال بسیار خوب شهروندان مواجه شده است، با این حال فعالیت این شرکت ها حاشیه های فراوانی را نیز به دنبال داشته که از موضوع کرایه های نامعقول در شرایط متفاوت جوی تا در دسترس نبودن و نپذیرفتن درخواست ها در پیک ترافیک و البته مسائل مربوط به ایمنی را دربرگرفته است.

همین چند ماه پیش بود که موضوع تعرض یکی از رانندگان به یک مسافر، تیتر یک رسانه ها شد و واکنش های متفاوتی را به دنبال داشت تا جایی که شرکت مذکور بند مربوط به «برعهده نگرفتن رفتار و عملکرد راننده از سوی شرکت» را از قوانین این شرکت حذف کرد و قول داد روند جذب و تأیید هویت رانندگان را سختگیرانه تر کند و شکایات متعددی در حوزه های مختلف به همراه داشته است. با این حال، موضوع نرخ کرایه را می توان پرشمارترین شکایت کابران تاکسی های اینترنتی دانست؛ موضوعی که ضرورت نظارت جدی بر فعالیت این تاکسی ها از سوی نهادهای نظارتی یا شهرداری را پررنگ تر کرده است.

تأکید مدیریت شهری بر نظارت بر تاکسی های آنلاین

موضوع نظارت بر عملکرد تاکسی های اینترنتی در روزهای اخیر مجددا از سوی مسئولان کشور به ویژه مدیریت شهری مورد توجه قرار گرفته و روز گذشته هم شهردار تهران و هم رئیس شورای اسلامی شهر تهران در این زمینه اظهارنظر کردند. مهدی چمران که اوایل هفته جاری فعالیت تاکسی های اینترنتی را نیازمند مدیریت شهرداری دانسته بود، دیروز در جمع خبرنگاران تأکید کرد: «متن قانون درخصوص تاکسی های اینترنتی این است که شهرداری باید کرایه ها را تنظیم کند که امیدواریم با همکاری تاکسی های اینترنتی این مهم حاصل شود.»

علیرضا زاکانی هم در حاشیه نشست شورای شهر بر پیگیری این موضوع در هیأت دولت و تشکیل کمیته ای برای تعیین تکلیف نهادی که مسئول اعطای مجوز به تاکسی های آنلاینخبر داد. دو روز پیش نیز وزیر کشور در اظهار نظری، شهرداری را متولی ساماندهی تاکسی های اینترنتی دانست.

با این حال، شیوه این نظارت همچنان با ابهاماتی مواجه است و در زمینه ابعاد این نظارت شفاف سازی لازم انجام نشده است.

زاکانی: تشکیل کمیته برای نظارت بر فعالیت تاکسی های اینترنتی

بعد از اظهار نظراتی که در روزهای اخیر پیرامون موضوع نظارت بر فعالیت تاکسی های اینترنتی مطرح شد، شهردار تهران دیروز مشکل موجود در این زمینه را اختلاف نظر در تعیین مرجع صادرکننده مجوز عنوان کرد و گفت که قرار است موضوع در کمیته ای مشترک پیگیری شود.

وی با اشاره به سخنان وزیر کشور درخصوص مسئول دانستن شهرداری در موضوع تعیین تکلیف تاکسی های اینترنتی، گفت: اینکه در نرخ گذاری تاکسی های اینترنتی اختلاف نظر وجود دارد، این اختلاف نظر ناظر بر صدور مجوزهاست که از وزارت صمت مجوز بگیرند یا براساس قانون باید از شهرداری مجوز دریافت کنند. زاکانی اضافه کرد: نظر ما این است که مجوز را از شهرداری بگیرند اما از این موضوع سوءاستفاده می شود، از این رو در قالب ۳ موضوع در هیأت دولت مطرح و قرار شد کمیته ای با حضور اینجانب شکل بگیرد. در این کمیته قرار است استدلال کنیم که چون موضوع در حیطه حمل ونقل عمومی است، باید شهرداری در این خصوص تصمیم بگیرد.

لزوم ارائه لایحه به شورای شهر

سیدجعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون حمل ونقل شورای شهر تهران در این زمینه گفت:شهرداری باید بر همه بخش های حمل ونقل عمومی نظارت کند، این نظارت منحصر به نوع خاصی از حمل ونقل نیست و تاکسی های اینترنتی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. این موضوع به سادگی قابل کنترل است و شهرداری باید چگونگی این نظارت را در قالب طرح و لایحه به شورا ارائه کند تا اگر واجد ایراداتی باشد، برطرف و طرح اجرایی شود. شهرهای دیگر نیز می توانند به طریق مشابه این نظارت را انجام دهند به این ترتیب که دیتابیس این نظارت براساس داده های مصوب شوراهای شهر و با قابلیت تغییر براساس شرایط جغرافیایی، تنظیم می شود. با توجه به فعالیت تاکسی های اینترنتی با مجوز کسب وکارهای الکترونیک، مغایرت هایی با اختیارات و وظایف شوراهای شهرها دارد. موضوع برای کار کارشناسی مطرح و همچنین مقرر شده نقطه نظرات ما برای دستگاه های مسئول ارسال شود و امیدواریم که نتیجه بگیریم.

دستورالعملی که کامل نبود

چند سال پیش دستورالعملی درخصوص شیوه نظارت بر فعالیت تاکسی های اینترنتی تنظیم شده که این شیوه نامه با اینکه امضای وزرای وقت اقتصاد و کشور را نیز در پای خود دارد، اما به دلیل نواقصی که داشت کمتر بدان توجه شد و به مرحله اجرا نرسید. یکی از نقایص این شیوه نامه این بود که در آن موضوع نظارت بر تعرفه لحاظ نشده بود. با این حال، تأکید روز گذشته زاکانی مبنی بر پیگیری جدی این موضوع در هیأت دولت می تواند این دستورالعمل را با ویرایشی جدید و پوشش موضوع نظارت بر نرخ گذاری، دوباره زنده کند.

شرایط وسیله نقلیه در شیوه نامه نظارت
• رعایت سن فرسودگی مطابق ضوابط خودروهای شخصی
• داشتن گواهی معاینه فنی معتبر
• داشتن بیمه شخص ثالث
• همخوانی شماه پلاک با استان محل فعالیت
• همخوانی خودرو با مشخصات سامانه سماس و اسناد قانونی


تخلفات صنفی راننده براساس شیوه نامه نظارت
• پیاده کردن مسافر پیش از رسیدن به مقصد
• عدم رعایت هزینه اعلامی
• استفاده از خودرو غیرثبت شده
• استفاده از راننده غیراعلامی
• اعمال منافی عفت عمومی و غیراخلاقی


تخلفات عمومی راننده براساس شیوه نامه نظارت
• تصادف منجر به جرح یا فوت
• حمل مواد خطرناک و کالای باابعاد غیراستاندارد
• حمل اشیای ممنوعه
• عدم رعایت ضوابط شهرداری برای فعالیت در فرودگاه، ترمینال و راه آهن

 

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.