مشارکت بخشخصوصی ایران و رومانی در توسعه حملونقل ریلی
در دیدار معاون وزیر امور خارجه رومانی با رئیس اتاق ایران، توسعه مناسبات بین دو کشور، مشارکت بخشخصوصی ایران و رومانی در توسعه حملونقل ریلی و فعالیتهای پالایشگاهی و تولید محصولات کشاورزی، مورد توجه قرار گرفت.
در دیدار معاون وزیر امور خارجه رومانی با رئیس اتاق ایران، توسعه مناسبات بین دو کشور، مشارکت بخشخصوصی ایران و رومانی در توسعه حملونقل ریلی و فعالیتهای پالایشگاهی و تولید محصولات کشاورزی، مورد توجه قرار گرفت.
به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، غلامحسین شافعی، رئیس پارلمان بخشخصوصی کشور در این نشست به سطح روابط ایران و رومانی اشاره کرد و گفت: حضور هیات تجاری رومانیایی در معیت وزیر امور خارجه این کشور در تهران، فصل جدیدی از همکاریهای دو کشور را آغاز کرد، در مقابل سفر وزیر امورخارجه ایران به رومانی نیز توانست به سطح مناسبات، عمق بیشتری ببخشد. وی اضافه کرد: حجم تجارت دو کشور از 210 میلیون به 485 میلیون دلار رسیده که رشد قابلتوجهی است اما برابر با میزان ظرفیتهایی که در دو کشور برای همکاری با یکدیگر وجود داد، رقم اندکی است.
رئیس پارلمان بخشخصوصی ایران ضمن ابراز خرسندی از آغاز بهکار مجدد کمیسیون مشترک ایران و رومانی، تصریح کرد: برگزاری جلسات این کمیسیون میتواند به بهبود سطح روابط کمک کند. شافعی گفت: طی سفری که به رومانی داشتیم، متوجه شدیم تعدادی از پالایشگاههای این کشور با نفت ایران سازگاری دارد و این میتواند زمینه خوبی برای همکاری بین دو کشور باشد.
شافعی به حملونقل ریلی و ظرفیتهایی که در این حوزه برای همکاری و مشارکت بین ایران و رومانی وجود دارد نیز اشاره کرد. رئیس اتاق ایران گفت: درحال حاضر راهآهن چین از طریق آسیای مرکزی به ایران متصل شده و از ایران هم به راهآهن پاکستان و افغانستان وصل خواهد شد. طبق برنامه این راهآهن به قفقاز نیز متصل میشود. این مسیر میتواند زمینه همکاری دو کشور باشد. بر اساس اظهارات شافعی ایران با بسیاری از کشورها از طریق راه ریلی متصل شده و این روند همچنان ادامه دارد. وی گفت: جاده ابریشم در حال احیا است و تاکنون 65 تا 67 کشور به این مسیر پیوستهاند. این مسیر میتواند در بخش حملونقل موقعیت ممتازی محسوب شود.
رئیس اتاق ایران ایجاد شرکتهای حملونقل مشترک بین ایران و رومانی را مورد توجه قرار داد و تشریح کرد: بخشخصوصی دو کشور باید به آینده خط ترانزیتی خلیجفارس–دریای سیاه امیدوار بوده و به آن توجه کنند. شافعی کشاورزی و فعالیتهای دامی را نیز برای مشارکت بین بخشخصوصی دو کشور مناسب ارزیابی کرد. وی همچنین از آمادگی ایران برای پذیرش و اعزام هیاتهای اقتصادی بین دو کشور خبر داد.
مونیکا گیورگیتسا، معاون وزیر امور خارجه رومانی، این کشور را یکی از جذابترین مقاصد سرمایهگذاری معرفی کرد و گفت: در پی آن هستیم که راههای متفاوت و جدید برای همکاری بین دو کشور پیدا کنیم. البته در نظر گرفتن اولویتهای دو کشور بسیار مهم است. گیورگیتسا موقعیت جغرافیایی رومانی را نیز مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: کریدور خلیجفارس-دریای سیاه نه تنها زمینه همکاری دوجانبه را مهیا میکند بلکه میتواند به مسیر همکاری ایران، یونان، بلغارستان، رومانی و حتی گرجستان تبدیل شود. وی از پیوستن رومانی به بانک توسعه زیرساخت آسیایی خبر داد و آن را ابزار مناسبی برای داشتن تعاملات مناسب با دیگر کشورها ارزیابی کرد و گفت: در روابط دوجانبه شاهد سیر صعودی صادرات رومانی به ایران هستیم. خیلی مهم است که این آهنگ رشد را حفظ کرده و حجم تجارت را به یک میلیارد دلار برسانیم.