بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

گمرک قم به شبکه سراسری راه‌آهن متصل شد

مدیرکل راه‌آهن قم از اتصال گمرک قم به شبکه سراسری راه‌آهن خبر داد.

گمرک قم به شبکه سراسری راه‌آهن متصل شد
تین نیوز |

مدیرکل راه‌آهن قم گفت: هم‌زمان با هفته دولت، فاز نخست اتصال گمرک به ریل سراسری راه‌آهن به‌طول ۲ کیلومتر و با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، محسن اعتماد افزود: در دو سال گذشته چشمه‌های بار در این استان شناسایی و ظرفیت‌های انتقال بار بر روی ریل بررسی و  مقدمات  اتصال راه‌آهن به گمرگ  انجام شد.

وی اضافه کرد: اتصال گمرک قم به ریل راه‌آهن از جمله طرح‌هایی بود که می‌توانست سودآوری اقتصادی بالایی برای استان داشته باشد که بر این اساس اجرای این طرح در دو فاز پیش‌بینی شد.

به گفته وی، مسیر ریل‌گذاری برای اتصال گمرک به راه‌آهن چهار کیلومتر و ۱۰۰ متر است که فاز نخست اتصال ایستگاه گار مانوری به گمرک به طول دو کیلومتر اجرایی شد.

اعتماد با بیان این که برای زیرسازی، روسازی و تهیه ادوات ۱۵۰ میلیارد ریال هزینه شده است، خاطرنشان کرد: فاز نخست طرح با احداث یک سکو توسط گمرک به بهره‌برداری رسید و برای اجرایی شدن فاز دوم این طرح نیاز است گمرک استان سکوهای بعدی را نیز نصب کند.

وی با اشاره به این که گمرک استان تعهد نموده سالیانه ۲ میلیون تُن بار به روی ریل منتقل نماید، گفت: تمام هزینه اتصال گمرک به ریل توسط راه آهن تامین شد، در حالی که هزینه زیرسازی چشمه های بار بر عهده نهاد مربوطه می باشد.

وی به مزیت های اتصال گمرک به راه آهن اشاره و بیان کرد: با انتقال هر تُن کیلومتر از جاده به ریل، سالیانه به میزان ۸۰ میلیون لیتر صرفه جویی سوخت انجام خواهد شد.

مدیرکل راه آهن قم باز شدن گره حمل و نقلی و ارزان تر شدن تعرفه های حمل و نقل را از جمله مزیت های طرح عنوان و اضافه کرد: با اتصال گمرک به شبکه سراسری راه آهن قابلیت حمل و نقل و ترخیص سالیانه ۲۰ هزار تُن کانتینر از طریق شبکه ریلی فراهم می شود.

به گفته وی، بهره گیری از ظرفیت ها و تقویت مشارکت بخش خصوصی در فعالیت های اقتصادی، تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در سیاست های کلی برنامه ششم توسعه، حذف سالیانه ۱۰۰ هزار دستگاه تریلی ۲۲ تُنی از محورهای مواصلاتی استان و بهبود در بخش تولید استان را از دیگر مزیت های اتصال گمرک به راه آهن است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بهره برداری از کارخانه تعمیر لوکوموتیو از دیگر طرح های هفته دولت است که با اعتبار ۱۴۰ میلیارد ریال در ایستگاه گار مانوری احداث شده است.

اعتماد افزود: این کارخانه جزو کارخانه های مدرن تعمیر لوکوموتیو است که با راه اندازی آن، لوکوموتیوهای باری برای تعمیرات وارد شهر نخواهند شد.

در حال حاضر راه آهن قم ۵۰۹ کیلومتر خط اصلی، ۳۰ کیلومتر خطوط صنعتی و تجاری و ۵۰ کیلومتر خط فرعی دارد و متشکل از ۱۵ ایستگاه است؛ روزانه حدود پنج هزار و ۵۰۰ مسافر از طریق ایستگاه های راه آهن قم و محمدیه برای عزیمت به شهرهایی از جمله تهران، مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز و اهواز و بلعکس مسافرت می نمایند.

منبع: خبرگزاری ایرنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.