◄ استان مرکزی قطب صنایع ریلی کشور است
استاندار مرکزی گفت: این استان قطب صنایع ریلی کشور است و باید از این ظرفیت ارزشمند نهایت بهرهگیری صورت گیرد.
استاندار مرکزی گفت: این استان قطب صنایع ریلی کشور است و باید از این ظرفیت ارزشمند نهایت بهرهگیری صورت گیرد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، « فرزاد مخلصالائمه» عصر سهشنبه در آیین تحویل ۷۴ واگن پارس مپنا به ناوگان ریلی کشور در اراک افزود: صنعت واگن سازی جزو صنایع مادر، کلیدی و راهبردی جهان است و شرکت واگن پارس اراک اولین و بزرگترین شرکت تولید واگن در کشور است.
وی بیان کرد: این شرکت ظرفیت بسیار بی نظیری دارد و به سطح خوبی از رشد و توسعه رسیده است.
استاندار مرکزی ادامه داد: طبق برنامه ظرفیت حمل و نقل ریلی کشور، ۱۸ درصد مسافر و ۳۰ درصد بار باید از طریق ریل جابه جا شود که متاسفانه از این برنامه خیلی عقب هستیم.
مخلص الائمه اظهار داشت: صنعت واگن سازی باید همراه این برنامه که هدف دولت است، باشد و حمل و نقل ترکیبی در کشور سازماندهی شود و بتوانیم این صنعت را به حوزه حمل و نقل کشور به عنوان زیربنای اقتصادی، ملحق کنیم.
وی گفت: کاری که در واگن سازی اراک انجام میشود ظرفیت فوقالعادهای است و باید به سمت جذب بازارهای جهانی حرکت شود.
استاندار مرکزی با بیان اینکه ۸۰ درصد واگن مورد نیاز کشور در شرکت واگن پارس اراک تولید میشود، اظهار داست: ۳۵ درصد تعمیرات واگن کشور نیز در این واحد مادر تخصصی انجام میشود.
مخلصالائمه اظهار داشت: سیاست دولت در حمایت از صنایع ریلی کشور است و این مهم دستور رهبر معظم انقلاب و سیاست راهبردی کشور در سند تحول مردمی است.
استاندار مرکزی ادامه داد: کاری که توسط مدیران و مهندسان شرکت مپنا اراک انجام شد هدیه صنایع سنگین استان مرکزی در سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین است که جای تقدیر دارد.
مخلصالائمه افزود: افرادی که در این حوزه فعالیت دارند، دلسوزانه و مجاهدانه در سنگر اصلی دفاع اقتصادی فعالیت می کنند.
مدیرعامل شرکت واگن پارس هم در این آیین گفت: به لطف همکاران تلاشگران و حمایت مدیران استان مرکزی، ظرفیت این شرکت از ۱۰۰ دستگاه تولید در ماه رد شده و به زودی به ۱۰۵ و در ادامه به ۱۲۰ دستگاه در ماه میرسد و این رکورد در سال جاری محقق میشود.
«مرتضی ملانژاد» افزود: تعداد واگنی که امروز توسط این شرکت تحویل میشود، هفت تایپ واگن باری، ۲ تایپ واگن مسافری و یک نوع لوکوموتیو است.
وی بیان کرد: همچنین امروز خط تولید واگنهای مترو در این شرکت کلید خورد.
مدیرعامل شرکت واگنپارس ادامه داد: امید است وزارت کشور و شهرداران کشور بویژه شهرداری تهران توجه جدی به تولیدات این شرکت داشته باشند و سفارشهای خوبی در زمینه واگنهای مترو حاصل شود.
ملانژاد اظهار داشت: در مجموع امروز، ۷۴ ماشین ریلی تحویل شبکه میشود که ۷۲ دستگاه باری، یک دستگاه مسافری و یک دستگاه لوکوموتیو است.
وی عنوان کرد: واگن باری و مسافری مپنا از چین هم ارزانتر است و تولیدات این شرکت رقابت پذیر است.
مدیرعامل شرکت واگنپارس اضافه کرد: در صورت جلوگیری از واردات هر واگن و استفاده متقابل از ظرفیت داخل حداقل ۷۵ هزار یورو صرفه جویی اقتصادی صورت میگیرد.
ملانژاد بیان کرد: اکنون کشور با بیش از یکهزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار کمبود واگن مترو مواجه است اما در پنج سال گذشته حتی یک سفارش به شرکتهای واگن سازی داخلی داده نشده است.
وی گفت: چهار شرکت واگن ساز داخلی در کشور وجود دارد و امید است از ظرفیت داخلی بیش از پیش بهره گیری شود.