ظرفیت بالای دریا برای نجات اقتصاد کشور
رئیس کمیسیون عمرانی مجلس شورای اسلامی طی نشستی در بندر شهید رجایی گفت: با استفاده از ظرفیت دریا و توسعه سرمایهگذاریها در بنادر کشور میتوان اقتصاد کشور را نجات داد.
رئیس کمیسیون عمرانی مجلس شورای اسلامی طی نشستی در بندر شهید رجایی گفت: با استفاده از ظرفیت دریا و توسعه سرمایهگذاریها در بنادر کشور میتوان اقتصاد کشور را نجات داد.
به گزارش تیننیوز به نقل از روابط عمومی ادارهکل بنادر و دریانوردی هرمزگان، محمدرضا رضایی کوچی در نشست مشترک با مسئولان سازمان بنادر و دریانوردی که به میزبانی بندر شهید رجایی در مرکز استان هرمزگان برگزار شد، عنوان کرد: ما در مجلس شورای اسلامی بهویژه کمیسیون عمران به دنبال توسعه ظرفیتهای دیپلماسی اقتصادی در کشور هستیم.
وی افزود: این کمیسیون نگاه مثبتی به توسعه دریامحور دارد هرچند شاید تاکنون نگاهی جامع در این زمینه شکل نگرفته باشد اما باید نسبت به مباحث مربوط به سرمایهگذاری در حوزه بندر و دریا تغییر نگاه صورت گیرد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بر لزوم استفاده از ظرفیتهای قانونی برنامه ششم توسعه برای جذب سرمایهگذاری خارجی در بنادر تأکید کرد و گفت: در فصل ششم این برنامه و در مبحث حملونقل، مواد قانونی وجود دارد که شرایط را برای حضور سرمایهگذاران داخلی و خارجی در حوزه توسعه زیرساختهای کشور از جمله بنادر تسهیل میکند.
به گفته رضایی، در این مواد قانونی بر امکان مشارکت دولت با شرکتهای ایرانی و خارجی در زمینه ساخت و بهرهبرداری از بنادر با حفظ شرط مالکیت عمومی کشور تأکید شده است.
وی خاطرنشان کرد: نگاه مجلس در بحث واردات و تأمین تجهیزات بنادر به گونهای است که مشمول مالیات ارزش افزوده نشوند.
رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: با استفاده از ظرفیت دریا و توسعه سرمایه گذاری در بنادر میتوان اقتصاد کشور را نجات داد.
رضایی با بیان اینکه تا رسیدن به جایگاه مطلوب ترسیم شده در چشمانداز ۲۰ ساله در زمینه توسعه دریامحور فاصله داریم، خواستار بهره گیری بیشتر دولت از ظرفیت بنادر در زمینه توسعه ترانزیت شد و تصریح کرد: برای تحقق این امر در زمینه هدفگذاری ضعیف عمل کردهایم.
این نماینده مجلس بیان کرد: خوشبختانه ارتباط خوبی بین کمیسیون عمران مجلس با مجموعه سازمان بنادر وجود دارد و نگاه اعضای این کمیسیون به مباحث، تخصصی و مثبت است و آمادگی داریم تا هر فرصت قانونی که سازمان بنادر برای توسعه دریامحور بخواهد در اختیارشان قرار دهیم.
وی در پایان هدف از بازدید میدانی از بنادر را شناخت بیشتر ظرفیتها و توانمندیهای این مراکز مهم در توسعه اقتصاد کشور اعلام کرد.
حسین هاشمی تختینژاد، عضو کمیسیون عمران و رییس کمیته بنادر و صنایع دریایی مجلس شورای اسلامی نیز در بخش دیگری از این نشست طی اظهاراتی از همراهی سازمان بنادر با این کمیسیون ابراز قدردانی کرد و گفت: فضایی مناسب و تعاملاتی مطلوب بین این دو مجموعه وجود دارد.
وی با اشاره به اهمیت منطقهای و بینالمللی بندر شهید رجایی گفت: این بندر میتواند به بندر هاب منطقه تبدیل شود.
رئیس کمیته بنادر و صنایع دریایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جایگاه استان هرمزگان به عنوان پایتخت اقتصادی کشور خاطرنشان کرد: معتقدیم اگر دولت در بندر شهید رجایی سرمایهگذاری های بیشتری انجام دهد، نه تنها استان هرمزگان بلکه کل کشور میتواند از منافع آن بهرهمند شود و وابستگی اقتصاد کشور به نفت کاهش یابد.
هاشمی تختی در پایان خواستار توسعه بنادر کوچک منطقه همچون بندرلنگه و جاسک به موازات توسعه بندر شهید رجایی به عنوان بندر اصلی کشور شد.