بازدید سایت : ۵۱۸۸۲

◄ حمایت از سرمایه‌گذاری در پس‌کرانه بنادر

پنج کشوری که حوزه دریای خزر را احاطه کرده‌اند، در تراکنش تاریخی باهم بوده‌اند و مراودات مستمر‌ اقتصادی با یکدیگر انجام داده‌اند. محمدعلی اصل‌سعیدی‌پور، مدیرکل توافقنامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام این مطلب گفت: بااین‌حال همه این کشورها معتقد هستند انتظاراتی که همیشه از پتانسیل‌های موجود در دریای خزر وجود دارد، برآورده نشده و درواقع از پتانسیل‌های خزر ‌استفاده کافی نشده است.

حمایت از سرمایه‌گذاری در پس‌کرانه بنادر
تین نیوز |

پنج کشوری که حوزه دریای خزر را احاطه کرده‌اند، در تراکنش تاریخی باهم بوده‌اند و مراودات مستمر‌ اقتصادی با یکدیگر انجام داده‌اند.

محمدعلی اصل‌سعیدی‌پور، مدیرکل توافقنامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام این مطلب گفت: بااین‌حال همه این کشورها معتقد هستند انتظاراتی که همیشه از پتانسیل‌های موجود در دریای خزر وجود دارد، برآورده نشده و درواقع از پتانسیل‌های خزر ‌استفاده کافی نشده است.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از فارس، سعیدی پور با اشاره به فراهم‌سازی زیرساخت‌های صادرات از بنادر شمالی ایران، ادامه داد: در سال جاری در راستای توجه به شعار سال و حمایت از کالای داخلی، توسعه صادرات محصولات ایرانی،‌ فراهم‌سازی زمینه صادرات این تولیدات و کمک به روان‌سازی صادرات، رشد صادرات از خزر را در دستورکار قراردادیم.

تخفیف‌ در تعرفه‌‌های بندری و تخلیه و بارگیری کالای صادراتی و ترانزیتی

مدیرکل توافقنامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر با اشاره به اعمال تخفیفت تعرفه‌ای در بنادر و تخلیه و بارگیری صادراتی افزود: البته در حوزه صادرات دریایی نه‌تنها در شمال کشور، بلکه در جنوب کشور هم مشوق‌هایی در حوزه تعرفه‌های صادراتی و تخلیه و بارگیری صادراتی درنظر گرفته‌ایم و در برخی شرایط تا ۸۰ درصد معافیت تعرفه‌های بندری و تخلیه و بارگیری بابت صادرات کالا از بنادر اعمال می‌کنیم.

سعیدی پور اضافه کرد:‌ این تخفیفات تعرفه‌ای تا سقف ۸۰ درصد در برخی بنادر اعمال می‌شود که در بنادر شمال کشور هم همین شرایط فراهم‌شده است.

فراهم‌سازی زیرساخت‌های صادرات از بنادر شمالی کشور

 مدیرکل توافقنامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی بیان کرد: مشوق‌هایی بابت حضور سرمایه‌گذاران در پس‌کرانه‌های بنادر، اعمال‌شده است تا بخش‌خصوصی تولیدکننده بتواند در پس‌کرانه‌ها حضور یابد و صادرات کالا از طریق دریای خزر داشته باشد.

او درباره مشوق‌های سازمان بنادر و دریانوردی برای بخش‌خصوصی بابت سرمایه‌گذاری در پس‌کرانه‌های بنادر شمالی کشور توضیح داد: بنادر شمال کشور هم منطقه ویژه اقتصادی و هم منطقه آزاد تجاری هستند، در این بنادر حضور کارخانه‌های تولیدی در اولویت کار سازمان بنادر است.

سعیدی پور ادامه داد: در مدل‌های مالی که سازمان بنادر و دریانوردی برای این تولیدکنندگان در پس‌کرانه بنادر استخراج می‌کند، تخفیفت ویژه‌ای اعمال می‌شود و درعین‌حال از معافیت‌های گسترده‌ای نظیر معافیت مالیاتی و معافیت ارزش‌افزوده هم برخوردار می‌شوند، امتیازات دیگری نیز نظیر اراضی‌ ارزان‌قیمت هم داریم که دراختیار آنها قرار می‌گیرد.

او  ادامه داد: موضوع سرمایه‌گذاری در بنادر شمالی کشور، سال‌هاست که آغاز‌ و درحال‌حاضر زیرساخت‌ها مهیا شده است، اسکله‌ها برای توسعه صادرات و همچنین حمل‌ونقل ریلی فراهم است و امکان حمل‌ونقل «رو رو» و ورود واگن به شناور نیز در بنادر فراهم‌شده است؛ در بندر امیرآباد این شرایط مهیا است و در بقیه بنادر شرایطی مناسب برای حمل‌ونقل دریایی ایجادشده است.

معرفی فرصت‌های ترانزیتی دریای خزر همایش توسعه صادرات از خزر

او تأکید کرد: یکی از انگیزه‌های برگزاری همایش توسعه صادرات از خزر با حضور کشورهای حاشیه خزر، این است که فرصت‌های صادرات از طریق دریای خزر را برای منطقه و دنیا اطلاع‌رسانی کنیم و با ارائه مشوق‌ها،‌ حمل‌ونقل دریایی بار از خزر را گسترده‌تر کنیم.

مدیرکل توافقنامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم در موضوع توسعه صادرات از دریای خزر آن است که پتانسیل‌های بنادر خود و میزان استقبال سرمایه‌گذاران را به طرف‌های مقابل (دیگر کشورها‌) معرفی کنیم.

استقبال از سرمایه‌گذاران در بنادر شمالی

سعیدی پور ادامه داد: درحال‌حاضر ما موضوع صادرات محصولات کشاورزی از طریق بنادر شمال کشور‌ دنبال می‌کنیم، البته تحقق این هدف نیازمند آن است که دیگر کشورهای حاشیه خزر را هم آگاه کنیم که بدانند ما زیرساخت‌های صادرات را در بنادر شمالی خود فراهم کرده‌ایم، تعرفه‌ها را کاهش داده‌ایم و منتظر هستیم با آنها کار مشترک در حوزه صادرات و ترانزیت داشته باشیم و حتی از سرمایه‌گذاری آن‌ها در پس‌کرانه بنادر خود استقبال می‌کنیم و با این رویکرد در تعامل با کشورهای اطراف خزر هستیم.

او به سفر اخیر مدیران سازمان بنادر و دریانوردی به باکو و دیدار با مدیران دریایی و بندری طرف مقابل اشاره کرد و گفت: آنها بسیار علاقه‌مند بودند که از بنادر شمالی کشور بازدید‌ داشته باشند و درزمینهٔ توسعه ترانزیت همکاری‌های مشترکی داشته باشیم؛ در این راستا تلاش کرده‌ایم در همایش‌ توسعه صادرات از دریای خزر ‌‌این شرایط را برای خارجی‌ها فراهم ‌کنیم تا از ظرفیت‌های بنادر شمالی کشور در ترانزیت و تخلیه و بارگیری آگاه شوند تا مشخص شود در چه زمینه‌هایی امکان سرمایه‌گذاری وجود دارد.

مدیرکل توافقنامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: از کشورهای روسیه، ترکمنستان و قزاقستان دعوت کرده‌ایم که به بنادر شمالی ایران بیایند و از پتانسیل‌های صادرات و ترانزیت این بنادر آگاه شوند.

او اضافه کرد: از طریق وزارت امور خارجه رایزن‌های اقتصادی کشورها را دعوت کرده‌ایم که در این همایش حضور یابند و عاملی برای تعاملات اقتصادی، ترانزیتی و صادراتی آتی باشند.

سعیدی پور ادامه داد: همایش توسعه صادرات خزر، اهداف گسترده‌ای را دنبال می‌کند، یکی از این اهداف‌ می‌تواند بحث صادرات محصولات تولیدی کشور از طریق بنادر شمالی باشد که‌ در این همایش به این موضوع بسیار پرداخته خواهد شد، همچنین رقابت‌پذیری صادرات از طریق بنادر ما در آن مطرح خواهد شد.

او اذعان داشت: در این همایش درباره‌ نقش بنادر شمالی کشور در زنجیره تأمین، مسائل ویژه‌ای مطرح می‌شود و بین مسئولان بندری و دریایی کشورهای حاشیه خزر و همچنین بنادر شمالی کشورمان تعاملاتی برقرار خواهد شد و با حضور سفرا و مسئولان بنادر و دریانوردی کشورها و استانداران شهرهای حاشیه خزر، تعاملاتی ایجاد خواهد شد تا روابط اقتصادی، تجاری و دیپلماتیک بین بنادر حاشیه خزر فراهم شود.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.