بازدید سایت : ۵۳۱۴۷

در زمستان قطعی برق بیشتری خواهیم داشت؟

خاموشی های منظم پاییزه در بخش خانگی در حال اعمال است.

در زمستان قطعی برق بیشتری خواهیم داشت؟
تین نیوز |

در صورت عدم افزایش تخصیص سوخت مایع به نیروگاه ها، در زمستان که مصارف بخش خانگی گاز افزایش می یابد و به تبع آن تخصیص گاز به نیروگاه ها و صنایع بیش از امروز محدود می شود، افزایش قطعی برق در زمستان را نسبت به خاموشی های پاییزه شاهد خواهیم بود.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، خاموشی های منظم پاییزه در بخش خانگی در حال اعمال است و اغلب مشترکان در شرایطی که طبق اعلام وزارت نیرو، خاموشی ها تنها مربوط به 3درصد کسری تولید برق است، در تمامی روزها خاموشی ندارند و هر چند روز یکبار (هفته ای دو یا سه بار)، دو ساعت خاموشی برای هر مشترک اعمال می شود.

محسن پاک نژاد، وزیر نفت در این خصوص گفت: در آبان ماه دمای هوا 3 تا 3.5 درجه کاهش یافته و به ازای هر یک درجه کاهش دما مصرف گاز به اندازه یک فاز پارس جنوبی یعنی حدود 25 میلیون مترمکعب افزایش می یابد.

وی افزود: مصرف گاز خانگی از ابتدای آبان ماه تا امروز به طور متوسط 90 تا 93 میلیون مترمکعب در روز افزایش پیدا کرده است، یعنی یک ماه زودتر از سنوات قبل به استقبال مباحث مرتبط با مدیریت سوخت زمستانی رفتیم؛ معنای آن این است که طبیعتا در بخش هایی باید با استفاده از سایر سوخت های جایگزین گاز، به ویژه در صنایع و نیروگاه ها بتوانیم تولیدات صنعتی و ادامه تولید برق را داشته باشیم.

پاک نژاد با بیان اینکه "تدابیر خوبی برای تأمین سوخت جایگزین صنایع و نیروگاه ها اندیشیده شده"، گفت: در پالایشگاه ها نیاز است برای تأمین سوخت مایع تلاش بیشتری صورت بگیرد و در وزارت نیرو باید همکاری کنند تا میزان سوخت معادل را که تحت عنوان مجموعه سه سوخت گاز، نفت کوره و نفت گاز است به نحوی مورد استفاده قرار دهند که از یک سقف مشخصی بالاتر نیاید.

سقفی که می تواند کار دست تأمین پایدار برق بدهد

تعیین سقف برای مصرف سوخت نیروگاهی به معنای این است که میزان تولید برق تا مصرف سقف سوخت معادل امکان پذیر است و اگر میزان تقاضای برق از این میزان عبور کند، مازاد تقاضایی که به خاطر محدودیت های تأمین سوخت قابل تأمین نیست، به صورت خاموشی اعمال می شود.

درحال حاضر طبق اعلام وزارت نیرو، 97درصد تقاضای برق در حال تأمین است و تنها 3درصد تقاضای برق امکان تأمین به خاطر محدودیت سوخت را ندارد، در صورت عدم افزایش تخصیص سوخت مایع به نیروگاه ها، در زمستان که مصارف بخش خانگی گاز افزایش می یابد و به تبع آن تخصیص گاز به نیروگاه ها و صنایع بیش از امروز محدود می شود، افزایش خاموشی ها در زمستان را نسبت به خاموشی های پاییزه شاهد خواهیم بود.

خاموشی های برنامه ریزی شده به صنایع هم می رسد؟

یکی از شعارهای دولت در زمان اعمال خاموشی های پاییزه، عدم تحمیل خاموشی ها به بخش صنعت بود و به گونه ای عنوان شد که اگر خاموشی های محدود برای بخش خانگی اعمال شده، بخش مولد کشور که تولیدات صنعتی است، در اولویت قطع برق و مشمول خاموشی ها نیست.

اما احتمال اعمال خاموشی ها برای بخش صنعت هم در ادامه فصل سرد امسال وجود دارد. فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در گفت وگویی در شبکه اجتماعی ایکس در پاسخ به سوال مهدی بستانچی رییس شورای هماهنگی شهرک های صنعتی سراسر کشور و رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستم های تهویه مطبوع ایران که درباره احتمال قطعی برق صنایع سوال کرده بود، نوشت: " اسناد و داده های قابل توجهی در دولت موجود است که بی برقی چندسال اخیر، فشار بی امانی بر صنعت و تولید وارد کرده. بر اساس هماهنگی ها در پاییز قطع برق صنایع و شهرک های صنعتی نخواهیم داشت، اگر روند تامین سوخت نیروگاه ها به خوبی پیش برود، امیدواریم در زمستان هم قطع برق صنایع را شاهد نباشیم."

درواقع قطع برق صنعت در زمستان، از مرحله عدم اعمال خاموشی به صنعت، به مرحله امیدواری برای عدم قطع برق صنعت رسیده و آنطور که سخنگوی دولت اعلام کرده "فعلا صنایع مشمول قطع برق نیستند" اما شاید در زمستان با تشدید محدودیت های سوخت نیروگاهی و عدم کشش بیشتر اعمال خاموشی برای بخش خانگی، صنایع هم به مباحث مدیریت بار زمستانه، وارد شوند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.