بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی ۴۰ هزار میلیارد تومان پروژه در بندر چابهار
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی ۴۰ هزار میلیارد تومان پروژه در بندر شهید بهشتی چابهار، گفت: اتصال به ریل چابهار به زاهدان، یونسی و سرخس، ارزش راهبردی این بندر را افزایش خواهد داد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی ۴۰ هزار میلیارد تومان پروژه در بندر شهید بهشتی چابهار، گفت: اتصال به ریل چابهار به زاهدان، یونسی و سرخس، ارزش راهبردی این بندر را افزایش خواهد داد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، مهرداد بذرپاش امروز (چهارشنبه) در پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: بزرگترین پروژه ریلی در تاریخ کشور قطعه زاهدان به چابهار است که تلاش می کنیم تا اواخر سال آینده این پروژه به طول کامل به بهره برداری برسد.
وی بیان داشت: این پروژه با کوه های سختی مواجه است، در همین راستا ۳۹ رشته تونل در این مسیر به بهره برداری رسیده است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر پروژه راه سازی در استان سیستان و بلوچستان به بهره برداری رسیده و یا در حال اجرا است و با اجرای این پروژه ها، استان سیستان و بلوچستان به کارگاه بزرگ راهسازی تبدیل شده است.
وی یادآور شد: روز گذشته شاهد عملیات اجرایی قرارداد بین بخش خصوصی با بندر شهید رجایی چابهار به ارزش هشت هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بودیم و نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد تومان پروژه به بهره برداری رسیده یا عملیات اجرایی آنها آغاز شده است.
بذرپاش گفت: دیروز همچنین تصمیم گرفته شد تا فاز دوم توسعه این بندر به کنسرسیومی از شرکت های داخلی با محوریت شرکت های حمل و نقل دریایی یا کشتیرانی واگذار شود.
وی ادامه داد: در این زمینه مذاکرات خوبی انجام شده تا هر چه سریعتر طرح توسعه فاز ۲ این بندر به وسعت ۴۰ هکتار آغاز شود.
این عضو کابینه دولت سیزدهم تاکید کرد: بندر شهید رجایی چابهار ارزش بالایی در حوزه ترانزیت کالا دارد و اتصال آن به شبکه ریلی چابهار- زاهدان به ارزش آن خواهد افزود. بندری که نزدیکترین دسترسی را به بنادر و آب های آزاد و بین المللی دارد و با اتصال آن به محور کریدور چابهار و زاهدان و در ادامه یونسی و سرخس می تواند ارزش مضاعفی به این بندر ببخشد.
وی پروژه چابهار به زاهدان را بزرگترین پروژه ریلی کشور توصیف و خاطرنشان کرد: سال گذشته قطعه زاهدان به خاش به بهره برداری رسید که اکنون زیر بار ترافیکی حمل و نقل ریلی است و در حال حاضر مسیر خاش به زاهدان نیز با سرعت در حال پیشرفت است.
بذرپاش گفت: این پروژه ها گرچه در نگاه اول آسان به نظر می رسد، اما با کوه های سخت و خشنی در طول مسیر مواجهیم.
وی افزود: روز گذشته و در بازدید انجام شده، از عوامل ۳۹ رشته تونل مسیر به طول ۱۸ کیلومتر تشکر کردیم، تونل هایی که حدود یک ماه پیش عملیات حفر و لاینینگ آنها به اتمام رسیده بود و نزدیک به ۸۰ درصد زیرسازی قطعات یک و ۲ نیز به پایان رسیده و در مجموع ۷۰ درصد در همه بخش ها پیشرفت داشته است.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: با توافق های انجام شده و منابعی که تزریق شد، تلاش می شود تا این پروژه راهبردی و مهم که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و رییس جمهور بوده به اتمام برسد تا علاوه بر اتصال آن به بندر چابهار، توسعه اقتصادی این منطقه را به دنبال داشته باشد.
وی گفت: امروز همچنین ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر پروژه راهسازی اصلی و بزرگراهی در سطح استان سیستان و بلوچستان به بهره برداری رسیده یا در حال انجام است.
بذرپاش ادامه داد: روز گذشته ۹۶ کیلومتر از این بزرگراه به بهره برداری رسید که ۵۸ کیلومتر آن در تکمیل کریدور ساحلی کشور و ۳۸ کیلومتر دیگر آن در تکمیل کریدور شمال- جنوب است. همچنین ۸۰ کیلومتر دیگر نیز تا پایان سال اضافه خواهد شد و قطعه به قطعه در حال تکمیل و اضافه شدن است.
وی یاداوری کرد: سیستان و بلوچستان استان بسیار پهناوری است که یکی از نیازهای اصلی آن راهسازی است و با طرح ها و پروژه های تعریف شده، امروز این استان به یک کارگاه بزرگ تبدیل شده است.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: البته این بهجز پروژههای راههای روستایی است و در استان سیستان و بلوچستان بیش از سه هزار روستا وجود دارد.
وی اظهار داشت: پروژههای مسکن نیز در این استان با سرعت خوبی در حال انجام است.
بهرهبرداری از حوزه ترانزیتی آستارا در چند روز آینده
بذرپاش بیانداشت: در چند روز آینده، محور دوم ترانزیتی اصلی کشور در حوزه آستارا به جمهوری آذربایجان به بهره برداری خواهد رسید و تلاش همه دستاندرکاران امر، همچنین گمرک، مرزبانی، پلیس گذرنامه و غیره این است تا هرچه سریعتر این محور ترانزیتی وارد مدار فعالیت شود.
وی گفت: مطابق اعلام معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان که مسوولیت کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را نیز بر عهده دارد، رشد حمل و نقل بین دو کشور در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال میلادی گذشته بیش از ۴۰ درصد و رشد ترانزیت افزون بر ۵۷ درصد بوده است که نشاندهنده به ثمر نشستن توافقات و تعاملات است و این رشد را در سایر کشورهای همسایه نیز شاهد هستیم.
این عضو کابینه دولت سیزدهم تصریح کرد: در کنار توسعه زیرساختهای ریلی و جادهای، توسعه نرمافزاری برای رشد ترانزیت هم در دستور کار بوده که یکی از اصلیترین تاکیدات دولت است.
وی درباره پروژه «حرم تا حرم» نیز گفت: تامین اعتبار این پروژه از محل تهاتر زمین از منابع عمومی دولت در حال انجام بوده و استانداری خراسان رضوی پیگیر آن است. همچنین به دنبال تزریق بخشی از کار از مسیر مولدسازی هستیم تا پروژه سرعت بگیرد.
از سرگیری پروازها بین ایران و عربستان از حج عمره
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوالی درباره از سرگیری پروازها بین ایران و عربستان گفت: با شروع حج عمره، عملیات از سرگیری پروازها بین ایران و عربستان آغاز میشود.