بازدید سایت : ۶۷۳۵۶

◄ پیشرفت کم پروژه ها، ما را از کریدورهای جهانی حذف می کند/ضرورت تقویت ترانزیت چابهار برای افزایش امنیت ایران

امنیت بین المللی تابع اقتصاد بین المللی است، بنابراین، برای افزایش امنیت ایران، به ویژه در شرق کشور، باید به تقویت ترانزیت چابهار توجه کنیم.

پیشرفت کم پروژه ها، ما را از کریدورهای جهانی حذف می کند/ضرورت تقویت ترانزیت چابهار برای افزایش امنیت ایران
تین نیوز |

مدیرکل راهداری وحمل ونقل جاده ای سیستان و بلوچستان گفت: طول کریدور شمال و جنوب ۱۰۹۵ کیلومتر بوده و از این مقدار، ۵۵۵ کیلومتر به بزرگراه تبدیل شده است. با این وجود، پروژه ها به علت تخصیص کم اعتبارات پیشرفت قابل توجهی نداشته اند و این موضوع می تواند ما را از کریدورهای جهانی حذف کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، ایوب کرد، در سومین نشست کارگروه هماهنگی توسعه کریدور شرق اظهار کرد: اگر مصوبات توسعه محور شرق توسط دولت ها به طور کامل انجام می شد، وضعیت محورهای شرق کشور به مراتب بهتر از شرایط فعلی بود. پروژه های راه آهن زاهدان به چابهار و زاهدان به مشهد در حال حاضر در دو فاز و به صورت همزمان در حال اجرا هستند. پروژه زاهدان به چابهار در هشت قطعه با پیمانکاری قرارگاه خاتم الانبیا به پیشرفت ۷۲ درصدی رسیده است. همچنین قطعه ۱۵۳ کیلومتری حد فاصل خاش تا زاهدان نیز به بهره برداری رسیده است.

کرد ادامه داد: کل مسیر پروژه راه آهن زاهدان به چابهار ۶۳۵ کیلومتر است که از این میزان، ۱۵۳ کیلومتر بهره برداری شده و ۲۷۰ کیلومتر دیگر در دست ساخت است. دو قطعه دیگر از جمله زاهدان به مشهد نیز تعیین تکلیف شده و به مرحله انعقاد قرارداد رسیده است.

وی با اشاره به تخصیص اعتبار به عنوان حلقه مفقوده اصلی این پروژه ها عنوان کرد: اگر مقام معظم رهبری از این پروژه ها حمایت نمی کردند، پیشرفت های کنونی نیز به دست نمی آمد. امیدوارم که با پیشرفت های فعلی، قطعه خاش به ایرانشهر و نهایتاً ایرانشهر به چابهار به بهره برداری برسد.

کرد در خصوص وضعیت پروژه های جاده ای تصریح کرد: طول کریدور شمال و جنوب ۱۰۹۵ کیلومتر بوده و از این مقدار، ۵۵۵ کیلومتر به بزرگراه تبدیل شده است. با این وجود، پروژه ها به علت تخصیص کم اعتبارات پیشرفت قابل توجهی نداشته اند و این موضوع می تواند ما را از کریدورهای جهانی حذف کند.

وی گفت: ما سه پایانه فعال با کشور پاکستان داریم و همچنین پایانه میلک با کشور افغانستان دارای مشکلات زیرساختی است. تأمین ناوگان یکی از چالش های اصلی است و به دلیل نیاز ناوگان افغانستانی، مجوز تأمین حدود ۵۰۰۰ ناوگان را داده ایم.

ضرورت تقویت ترانزیت چابهار برای افزایش امنیت ایران 

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: امنیت بین المللی تابع اقتصاد بین المللی است، بنابراین، برای افزایش امنیت ایران، به ویژه در شرق کشور، باید به تقویت ترانزیت چابهار توجه کنیم.

حمیرا ریگی، در سومین نشست کارگروه هماهنگی توسعه کریدور شرق اظهار کرد: اندیشه و بنیان گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار بر اساس مطالعات طرح توسعه محور شرق انجام شد. این طرح یکی از اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران در دهه اول انقلاب برای برون رفت از بن بست های توسعه و رفع محرومیت در شرق کشور، به ویژه در استان سیستان و بلوچستان و جنوب خراسان بود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار ادامه داد: طرح توسعه محور شرق، نقش کریدوری و ترانزیتی چابهار را به عنوان پل ارتباطی کریدورهای بین المللی برجسته می کند.

وی بیان کرد: بر این باوریم که با عدم توجه کافی، این ایده ها تنها به شعار تبدیل خواهند شد. هدف دیگر این طرح، افزایش سهم بندر اقیانوسی چابهار در بازرگانی داخلی و خارجی و ترانزیت کالا است.

ریگی با بیان اینکه اقتصاد، زیربنای تحولات سیاسی چه در داخل ایران و چه در جهان است، بیان کرد: از آنجا که امنیت بین المللی تابع اقتصاد بین المللی است بنابراین، برای افزایش امنیت ایران، به ویژه در شرق کشور، باید به تقویت ترانزیت چابهار توجه کنیم و این کارگروه در راستای این سیاست ها شکل گرفته است.

وی گفت: کارگروهی به ریاست دکتر محمدی و دبیری سازمان منطقه آزاد چابهار با حضور استانداری های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و رضوی و مدیران مناطق آزاد شرق کشور تشکیل شده است. این کارگروه قصد دارد طرح کریدور شمال غرب و جنوب شرق تبریز و چابهار را به عنوان مثلث لجستیکی طلایی توسعه دهد. فعال سازی ظرفیت های نهفته این مثلث و استفاده از امکانات مناطق مذکور و ایجاد شبکه حمل ونقل و ترانزیت در مسیرهای مورد نظر است که می تواند موجب بهره برداری مناسب اقتصادی از این ظرفیت ها باشد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار خاطرنشان کرد: چابهار به عنوان بزرگترین بندر اقیانوسی کشور، ظرفیت قابل توجهی برای دسترسی آسیای میانه و حوزه قفقاز به آب های آزاد بین المللی محسوب می شود و برای بهره برداری بهینه از این فرصت، علاوه بر توسعه ظرفیت های لجستیکی چابهار، با هدف تسهیل دسترسی و افزایش حجم ترانزیت و حمل ونقل کالا بین اقیانوس هند و آسیای میانه، توسعه کریدور شرق در دستور کار دستگاه های متولی قرار گرفته و از طریق «کارگروه هماهنگی توسعه کریدور شرق» پیگیری می شود.

ریگی تصریح کرد: محور ترانزیتی شرق از چابهار تا سرخس به عنوان یکی از مهم ترین مسیرهای تبادلی و حمل ونقلی در منطقه بوده و بهترین امکان دسترسی کشورهای آسیای میانه و افغانستان به اقیانوس هند و آبهای آزاد است که سالانه ظرفیت ترانزیت ۲۰ میلیون تن کالا را دارد.

وی یادآور شد: توسعه این کریدور و افزایش ترافیک کالا در آن، باعث ارتقای شاخص های اقتصادی استان های شرق کشور نیز خواهد شد. ضمن اینکه در توسعه منطقه ساحلی مکران که مورد تاکید رهبری و دولت است؛ نقش قابل توجهی ایفا خواهد کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.