بازدید سایت : ۷۹۱۸۴

صادرات ۱۸۰میلیون دلاری از گمرکات سیستان و بلوچستان؛ بازارهای خاورمیانه مشتری پروپاقرص کالاها

سیستان و بلوچستان دروازه تجارت پاکستان با خاورمیانه است که تنها در بازه هفت ماهه نخست سال حدود ۱۸۰میلیون دلار از گمرکات و بازارچه های مرزی این استان به بازارهای خاورمیانه صادرات انجام شده است.

صادرات ۱۸۰میلیون دلاری از گمرکات سیستان و بلوچستان؛ بازارهای خاورمیانه مشتری پروپاقرص کالاها
تین نیوز |

سیستان و بلوچستان دروازه تجارت پاکستان با خاورمیانه است که تنها در بازه هفت ماهه نخست سال حدود ۱۸۰میلیون دلار از گمرکات و بازارچه های مرزی این استان به بازارهای خاورمیانه صادرات انجام شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، سیستان و بلوچستان به واسطه قرار داشتن در موقعیت خاص جغرافیایی شرایط ویژه ای از نظر نقش آفرینی در مبادلات منطقه ای و فرامنطقه ای دارد بنابراین می توان از این استان به عنوان دروازه پاکستان برای دسترسی به کشورهای خاورمیانه و اروپایی یاد کرد، استانی که حدود یک هزار و ۶۰۰ کیلومتر یعنی معادل یک ششم از مجموع مرزهای جمهوری اسلامی ایران را با کشورهای افغانستان، پاکستان و حوزه دریای عمان مرز دارد.

طول مرزهای خاکی سیستان و بلوچستان با کشور افغانستان حدود ۳۰۰ کیلومتر یعنی معادل یک سوم از کل مرز ایران با افغانستان و طول مرزهای خاکی مشترک استان با کشور پاکستان ۹۲۱ کیلومتر است که مجموع کل مرز مشترک ایران و پاکستان را تشکیل می دهد، همچنین طول مرزهای آبی در سواحل دریای عمان با کشور پاکستان نیز ۳۷۰ کیلومتر بوده و باید به این نکته توجه داشت که این استان یکی از راه های راحت و امن دسترسی کشورهای منطقه بویژه افغانستان و پاکستان به خاورمیانه و کشورهای اروپا و آفریقا به شمار رفته به طوریکه از آن به عنوان موقعیت طلایی می توان یاد کرد.

سیستان و بلوچستان دارای ۹ بازارچه مرزی با کشور پاکستان شامل ۶ بازارچه رسمی(میرجاوه، کوهک، جالق، پیشین، ریمدان و پسابندر) و سه بازارچه غیر رسمی (میرجاوه، جالق، و میل ۱۶۰) استبه گفته کارشناسان، پاکستان ششمین کشور پرجمعیت جهان است و به این دلیل ایران باید بر روی توسعه روابط تجاری خود با این کشور بیشتر متمرکز شود زیرا پاکستان می تواند شانس بزرگی را در آینده تجاری ایران به وجود آورد.

اگر چه با توجه به شرایط داخلی پاکستان معضلاتی از جمله ورود مواد مخدر، سلاح، اشرار و قاچاق انسان و سوخت همواره جمهوری اسلامی ایران بویژه سیستان و بلوچستان را مورد تهدید قرار می دهد؛ اما با وجود برخی مسائل امنیتی در مرزهای مشترک ایران و پاکستان نمی توان با دید امنیتی فرصت عالی تجاری با این کشور را نادیده گرفت.

سیستان و بلوچستان به دلیل همجواری با افغانستان و پاکستان مبادلات تجاری و بازرگانی قابل توجهی با این ۲ کشور دارد، این استان دارای پایانه مرزی است که یک پایانه در حوزه افغانستان (پایانه مرزی میلک) و سه پایانه مرزی نیز در حوزه پاکستان (میرجاوه، پیشین و ریمدان ) قرار دارند.

در این بین میرجاوه به عنوان یکی از مبادی مجاز زمینی جمهوری اسلامی ایران، دارای قدمتی طولانی است ( دومین مرز مجاز کشور از لحاظ تاریخ بازگشایی ) و سال هاست که در زمینه کالا و مسافر به صورت واردات، صادرات، ترانزیت ورودی و ترانزیت خروجی کالا و همچنین ورود و خروج و ترانزیت ورودی و ترانزیت خروجی مسافر فعالیت دارد. این مرز سالیان طولانی تنها مرز رسمی جمهوری اسلامی ایران با کشور پاکستان بوده است.

پایانه مرزی میرجاوه در مرز مشترک جمهوری اسلامی ایران و پاکستان قرار گرفته و قدیمی ترین مرز رسمی استان سیستان و بلوچستان است.

با افزایش روز افزون جمعیت و تردد میان کشورها، فزونی میل به سفر افزایش حجم و تنوع کالاهای تجاری و تنوع روش های حمل ونقل و گسترش ناوگان های حمل ونقل زمینی و شیوه های نوین عملیاتی، وضع قوانین و مقررات برای تردد مسافران و کالاهای تجاری از مرزها ضرورت پیدا کرد، تحولات یاد شده و نیازهای روزافزون و نیز اجرای مقررات و قوانین جدید موجب شد تا دروازه ها شکل امروزی تری پیدا کنند، از همین رو بنا به نیاز امروز، پایانه ها احداث شدند.

روند افزایشی صادرات از گمرکات و پایانه های مرزی سیستان و بلوچستان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان وبلوچستان از صادرات حدود ۱۸۰میلیون دلار از گمرکات و بازارچه های مرزی استان خبر داد.

ایرج حسن پور بیان کرد: در هفت ماهه نخست سال ۱۴۰۳، کل صادرات سیستان و بلوچستان از گمرگات و بازارچه های مرزی با احتساب منطقه آزاد چابهار، به وزن یک میلیون و۹۶هزار و۱۸۲تن به ارزش۱۷۹ میلیون و ۶۹۱ هزار و ۶۹۳ دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، از لحاظ وزن ۱۳و هشت دهم درصد افزایش و از لحاظ ارزش۱۱درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: در این بازه زمانی مجموع صادرات سیستان و بلوچستان از گمرگات و بازارچه های مرزی بدون احتساب منطقه آزاد چابهار به وزن۵۱۵ هزار و ۷۰۳ تن و ارزش ۱۳۶ میلیون و ۸۰۷ هزار و ۲۱۲ دلار بوده است.

پاکستان اولین کشوری بود که قراردادهای بین منطقه ای اکو را با ایران امضا و صادرات پایا پای (تواتر )را با ایران آغاز کرده است

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان وبلوچستان اظهار کرد: در این مدت سیمان، کلینکر، زغال سنگ حرارتی، نخود خام، میوه، گوجه فرنگی، خرما و سایر محصولات کشاورزی عمده اقلام صادراتی بوده است.

وی کشورهای عمده صادراتی را نیز پاکستان، چین، افغانستان ، هند، کویت، عراق، آذربایجان و تاجیکستان و غیره عنوان و اظهار کرد: براساس سیاست های تدوین شده سازمان توسعه تجارت ایران در سال۹۹ و باتوجه به تعریف برنامه های اجرایی و عملیاتی سازمان، هدف گذاری برای صادرات غیرنفتی استان به ارزش ۳۸۰میلیون دلار تعیین و ابلاغ شده که با توجه به اقدامات اجرایی صورت گرفته در هفت ماهه نخست سال ،۱۴۰۳ صادرات استان به ارزش۱۷۹ میلیون و ۶۹۱ هزار و ۵۹۳ میلیون دلار انجام شده و براین اساس تاکنون ۴۷.۵درصد از برنامه هدف صادراتی تحقق یافته است.

حسن پور در خصوص میزان مجموع صادرات سیستان و بلوچستان از گمرکات و بازارچه های مرزی به کشور پاکستان در هفت ماهه نخست گفت: این مهم نیز به ارزش ۱۲۶ میلیون و ۲۰۰ هزار و ۲۲۲دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۱درصد افزایش داشته؛ و در مجموع صادرات استان در این بازه زمانی حدود ۷۰.۵ به کشور پاکستان انجام گرفته و عمده کالاهای صادراتی شامل مصالح ساختمانی (سیمان)،گاز، گوگرد، خرما، کاشی و سرامیک بوده است.

وی در زمینه صادرات با پاکستان ادامه داد: در راستای افزایش تبادلات صادراتی با کشور همسایه پاکستان، مرز میرجاوه، از سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۹۰ اولین مرز بین المللی ما با کشور پاکستان بوده که در راستای ارتقای تبادلات، منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه در حال ساخت بوده که با افتتاح و بهره برداری از آن، کمک به سزایی به روابط اقتصادی ایران با پاکستان خواهد شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان وبلوچستان خاطرنشان کرد: پاکستان اولین کشوری بود که قراردادهای بین منطقه ای اکو را با ایران امضا و صادرات پایا پای (تواتر )را با ایران آغاز کرده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.