بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

◄ تاریک و روشن بودجه پیش‌بینی شده برای راه‌آهن در سال 98

عضو هیات مدیره راه آهن خبر داد: بودجه عمرانی‌ راه‌آهن در لایحه بودجه 98 نسبت به مصوبه 97، 1.3 درصد رشد داشته است.

تاریک و روشن بودجه پیش‌بینی شده برای راه‌آهن در سال 98
تین نیوز |

سعید رسولی در این رابطه گفت: مجموع ردیف های متفرقه از ۸۸۷ میلیارد تومان در مصوبه بودجه ۹۷ با کاهش یک درصدی در لایحه بودجه سال آینده مواجه شده و به عدد ۷۸۸ میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش خبرنگار تین نیوز، رسولی ادامه داد: مجموع اعتبارات عمرانی که شامل: طرح های تملک دارایی های سرمایه ای، ردیف های متفرقه و  کمک ۳۰۰ میلیارد تومانی کمک-زیان بخش مسافری می شود با رشد ۱.۳ درصدی از هزار و ۹۸۲ میلیارد تومان به دو هزار و هشت میلیارد تومان افزایش یافته است.

رسولی درباره روند تصویب بودجه گفت: در لایحه بودجه، پیشنهادات به سازمان برنامه وبودجه ارائه می شود و سازمان برنامه براساس منابع قابل وصول سالی که بودجه در آن تصویب می شود، بر اساس الویت بندی بودجه را اختصاص می دهد که از این جمله می توان به اسناد بالادستی مانند برنامه ششم یا سند چشم انداز اشاره کرد.

این عضو هیات مدیره راه آهن در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره اینکه آیا این همه انتظارات راه آهن بوده است، گفت: الزاما همه تقاضاها امکان تصویب ندارند و مجلس شورای اسلامی هم بر اساس اختیاراتی که در قانون اساسی آمده، لایحه را بررسی و اصلاح می کند و با تایید شورای نگهبان، مصوبه به قانون تبدیل می شود.

رسولی با اشاره به طرح های تملک دارایی سرمایه ای راه آهن در چند سال اخیر توضیح داد: اعتبارات تخصیص یافته به طرح های عمرانی سالهای اخیر راه آهن نشان دهنده حمایت دولت از حمل ونقل ریلی است و بر این اساس عدد مصوب ما در قانون بودجه افزایش یافته است.

این مقام مسئول در شرکت راه آهن درباره بودجه تخصیصی به طرح تملک دارایی هایی سرمایه ای راه آهن (در پیوست شماره یک بودجه) گفت: در سال 92 بودجه عمرانی راه آهن 839 میلیارد تومان مصوب بود که 70 درصد آن تخصیص یافت؛ در سال 93 بودجه عمرانی 570 میلیارد تومان بود که 68 درصد  تخصیص یافت؛ در سال 94 بودجه عمرانی 767 میلیارد تومان بود که 214 درصد (معادل هزار و 640 میلیارد تومان) تخصیص یافت؛ در سال 95 این رقم 879 میلیارد تومان بود که 174 درصد آن تخصیص یافت؛ در سال 96 این رقم 1582 میلیارد تومان بود که 175 درصد آن تخصیص یافت؛ در سال 97 این رقم هزار و 95 میلیارد تومان بود که تا کنون 106 درصد آن تخصیص یافته است و پیشنهاد سال 98 نیز رقم هزار و 161 میلیارد تومان است.

رسولی درباره افزایش تخصیص این اعتبارات در سال 94 توضیح داد: سال 94 ابزاری در بودجه ایجاد شد که مازاد بر رقم مصوب، اسناد خزانه و اوراق مشارکت بدهند.

این مقام مسئول درباره جزئیات این 18 طرح نیز توضیح داد: چهار طرح از مجموع طرح های نگهداری که شامل حوزه های کاری شامل نگهداری خطوط و علائم اند، جزو طرح های مستمری هستند و بودجه آنها نظیر بودجه جاری لحاظ می شود.

رسولی اضافه کرد: مساله مهم این است که در راه آهن تلاش شده است از ظرفیت های قانونی برای جذب سرمایه گذار غیردولتی استفاده شود و این به سرعت بخشیدن در توسعه ریلی کمک می کند.

عضو هیات مدیره راه آهن درباره حقوق معوقه شرکت های پیمانکار نیز افزود: نگهداری مسیرهای ریلی هزینه دارد و این هزینه ها غیر از هزینه های جاری راه آهن است که هزینه-درآمدی است. اما رقم نگهداری خطوط به محض اینکه به ما تخصیص مییابد ما نیز بلافاصله آن را به پیمانکاران پرداخت کرده ایم و ادامه کار برعهده خود پیمانکار است.

رسولی درباره ردیف های اعتبارات دیگری که برای راه آهن در نظر گرفته شده است نیز گفت: از سال 93 مقرر شد از محل عوارض گمرکی رقمی به راه آهن اختصاص یابد که مصوب سال 93 رقم هزار و 500 میلیارد تومان، مصوب سال 94 رقم هزار و 350 میلیارد تومان، مصوب سال 95 رقم هزار و  215 میلیارد تومان، مصوب سال 96 رقم 450 میلیارد تومان و مصوب سال 97 رقم 370 میلیارد تومان است.

تا به حال یارانه سوخت به راه آهن پرداخت نشده است

عضو هیات مدیره راه آهن ادامه داد: در ماده 70 قانون الحاق 2، که سال 93 تصویب شد، مقرر شد که از محل فروش  گازوئیل 10 درصد سهم راه آهن و 10 درصد سهم سازمان راهداری در نظر گرفته شود که باید صرف توسعه حمل ونقل ریلی می شد. این رقم در سال 94، 640 میلیارد تومان بود؛ در سال 95 میزان 550 میلیارد تومان مصوب بود؛ رقم سال 96 نیز 680 میلیارد تومان به صورت مصوب و رقم سال 97، 480 میلیارد تومان رقم مصوب بود اما در عمل تخصیص نیافت-.

رشد اعتبارات عمرانی راه آهن و شرکت ساخت در بودجه98

عضو هیات مدیره راه آهن ادامه داد: برای شرکت راه آهن و شرکت ساخت در برنامه حمل ونقل ریلی در لایحه 98 نسبت به قانون بودجه 97 رشد اعتبارات عمرانی داریم. همچنین در برنامه حمل ونقل جاده ای 12 درصد رشد برای اعتبارات عمرانی شرکت ساخت و سازمان راهداری در بخش جاده ای داریم.

رسولی تاکید کرد: بنابراین طرح های پیوست حمل ونقل ریلی و جاده ای در بخش ریلی شرکت ساخت 11 درصد رشد و در بخش جاده ای شرکت ساخت 22 درصد رشد و سرجمع در لایحه 98 نسبت به قانون بودجه امسال، 18 درصد رشد برای شرکت ساخت و 6 درصد کاهش برای سازمان راهداری داشته است.

او افزود: برای شرکت راه آهن در لایحه بودجه 98 نسبت به قانون بودجه امسال در طرح های پیوست 3 درصد رشد محقق شده است و در بخش درآمد گمرکی امسال نیز 21.8 درصد نسبت به پارسال و در طرح بهسازی ناوگان شبکه ریلی ماده 70، 46 درصد نسبت به بودجه امسال کاهش داشته ایم.

در بودجه امسال، زیان بخش مسافری دیده شد

عضو هیات مدیره راه آهن تاکید کرد: امسال در لایحه بودجه، زیان راه آهن دیده شد و در حمل مسافری به خاطر زیان شرکت های ریلی راه آهن تلاش کرد تا از محل اجاره لکوموتیوها و نگرفتن حق دسترسی و... شرکت ها یارانه غیرمستقیم به آنها بپردازد.

رسولی افزود: سازمان برنامه و بودجه نیز پذیرفت که 300 میلیارد تومان در لایحه بودجه 98 بابت کمک-زیان به راه آهن پرداخت شود تا به بخش مسافری تخصیص یابد.

او ضمن بیان این نکته که بخش ناوگان ریلی متناسب با بخش زیرساخت رشد نکرده، افزود: ضرورت دارد، به این حوزه نیز توجه خاصی داشته باشیم.

نهایی شدن اساس نامه تشکیل شرکت قطارهای حومه ای رسولی در ادامه خبر داد: امروز اساس نامه پیشنهادی شرکت راه اهن برای شرکت قطارهای حومه ای در کمیسیون زیربنایی دولت و در کمیته تخصصی آن نهایی شد.

موافقت سازمان برنامه با تخصیص ارز 4200 تومانی به صنعت ریلی

این مقام مسئول در شرکت راه آهن درباره اختصاص ارز 4200 تومانی به شرکت های ریلی نیز گفت: رئیس سازمان برنامه و بودجه با این موضوع موافقت اصولی دارد و در دستور کار است و منتظر سیاست های ارزی دولت هستیم.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.