بازدید سایت : ۴۶۱۵۶

مذاکره برای اخذ مجوز سیر واگن های ایرانی در شبکه ریلی کشورهای CIS

مدیرعامل راه آهن با هدف افزایش ترانزیت ریلی با کشورهای CIS، در هشتاد و یکمین اجلاس شورای حمل و نقل ریلی کشورهای مستقل مشترک المنافع حضور یافت.

مذاکره برای اخذ مجوز سیر واگن های ایرانی در شبکه ریلی کشورهای CIS
تین نیوز |

مدیرعامل راه آهن با هدف افزایش ترانزیت ریلی با کشورهای CIS، در هشتاد و یکمین اجلاس شورای حمل و نقل ریلی کشورهای مستقل مشترک المنافع حضور یافت. از اهداف اصلی عضویت راه آهن ایران در این شورا اخذ مجوز سیر واگن های ایرانی در شبکه ریلی کشورهای CIS است و در این خصوص، مذاکرات و اقدامات لازم در حال انجام است.

‍ به گزارش تین نیوز به نقل از راه آهن، هشتاد و یکمین اجلاس شورای حمل و نقل ریلی کشورهای مستقل مشترک المنافع، ۵ و ۶ نوامبر ۲۰۲۴ ( ۱۵ و ۱۶ آبان ماه) در تاشکند ازبکستان با حضور جبارعلی ذاکری، مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در حال برگزاری است.

یکی از اهداف حضور مدیرعامل راه آهن در این نشست ترانزیت ریلی ایران با کشورهای CIS است.

اجلاس شورای حمل و نقل ریلی کشورهای CIS دو بار در سال و با حضور مدیران عامل راه آهن های عضو این شورا برگزار می شود.

ریاست این شورا بر عهده رئیس راه آهن روسیه است و راه آهن ایران نیز به عنوان یکی از اعضای وابسته در این شورا حضور دارد.

در این اجلاس موضوعات مختلفی همچون طرح های تحقیق و توسعه حمل و نقل بین المللی ریلی، ارائه گزارش عملکرد اعضا در حمل و نقل بار و مسافر، گزارش عملکرد نهادها و کمیسیون های تخصصی شورا، سیاست تعرفه ای راه آهن ها برای حمل و نقل کالا در ترافیک بین المللی و نیز وضعیت تسویه حساب های متقابل بین راه آهن های عضو شورا، مورد بحث و بررسی قرار گرفته و سپس تصویب می شوند.

از آنجا که بیشترین حجم ترانزیت ریلی راه آهن ایران با کشورهای CIS صورت می گیرد، از اهداف اصلی عضویت راه آهن ایران در این شورا، اخذ مجوز سیر واگن های ایرانی در شبکه ریلی کشورهای CIS است و در این خصوص، مذاکرات و اقدامات لازم در حال انجام است.

گفتنی است؛ برگزاری هشتاد و یکمین اجلاس شورای حمل و نقل ریلی کشورهای CIS همزمان با سی امین سالگرد تاسیس راه آهن ازبکستان است که مذاکره با رئیس راه آهن این کشور با هدف افزایش حمل و نقل بین المللی ریلی بین دو راه آهن از برنامه های حضور ذاکری در این اجلاس است.

همچنین در حاشیه این اجلاس بنابر درخواست طرف های مقابل، مدیرعامل راه آهن جلسات دوجانبه مجزایی با روسای راه آهن های ترکمنستان، ازبکستان، روسیه، قزاقستان، تاجیکستان و رئیس کمیته OSJD خواهد داشت.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • اسدبیگی - اسداله پاسخ

    برای موفقیت در مذاکرات برای اخذ مجوز سیر واگن‌های ایرانی در شبکه ریلی کشورهای CIS و افزایش ترانزیت ریلی، می‌توان به موارد زیر توجه کرد:
    1. ایجاد روابط استراتژیک با کشورهای عضو: برقراری ارتباطات موثر با مقامات راه‌آهن کشورهای CIS، مانند روسیه، ترکمنستان، قزاقستان و ازبکستان، به‌خصوص از طریق جلسات دوجانبه، می‌تواند به درک بهتر نیازها و خواسته‌های آن‌ها کمک کند.
    2. تعامل در خصوص تعرفه‌ها و تسهیلات مالی: بررسی و مذاکره درباره سیاست‌های تعرفه‌ای برای حمل و نقل کالا و توافق بر سر تسویه حساب‌های متقابل می‌تواند به رفع موانع مالی و تسهیل همکاری‌ها کمک کند.
    3. بهره‌گیری از توان تحقیق و توسعه: همکاری در پروژه‌های تحقیق و توسعه ریلی و بهبود فناوری‌ها برای افزایش بهره‌وری و کیفیت خدمات ریلی در سطح بین‌المللی می‌تواند نقطه‌قوتی برای ایران در مذاکرات باشد.
    4. ارتقا زیرساخت‌های ریلی داخلی و همگام‌سازی با استانداردهای CIS: تطابق واگن‌های ایرانی با استانداردهای فنی و ایمنی کشورهای CIS از اهمیت بالایی برخوردار است و ایران می‌تواند روی این امر تأکید کند.
    5. برنامه‌ریزی جهت توسعه مسیرهای ترانزیتی جدید: بررسی امکان راه‌اندازی مسیرهای جدید از طریق قلمرو ایران و کشورهای CIS برای ترانزیت کالا بین آسیا و اروپا و افزایش فرصت‌های تجاری.
    6. پیشنهاد مزایای رقابتی به کشورهای میزبان: با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران به عنوان پل ارتباطی بین شرق و غرب، پیشنهاد کاهش هزینه‌های ترانزیت یا افزایش سرعت و امنیت حمل و نقل می‌تواند به جذب بیشتر کشورهای عضو کمک کند.
    7. تأکید بر اهمیت نقش ایران در زنجیره تأمین جهانی: با اشاره به این که شبکه ریلی ایران می‌تواند مسیر مطمئنی برای انتقال کالا بین کشورهای آسیایی و اروپا باشد، می‌توان اهمیت استراتژیک این همکاری را در چارچوب تامین جهانی برجسته کرد.
    8. گسترش همکاری‌های چندجانبه با دیگر اعضای OSJD: همکاری در قالب شورای راه آهن‌های آسیایی (OSJD) و استفاده از بسترهای موجود برای برقراری ارتباطات موثرتر و افزایش هم‌افزایی.
    9. پیشنهاد اشتراک تجارب و تکنولوژی‌ها: ایران می‌تواند پیشنهاد اشتراک‌گذاری تجارب و فناوری‌های بومی خود را مطرح کند تا تعاملات گسترده‌تری بین راه‌آهن ایران و کشورهای عضو CIS برقرار شود.
    10. پیش‌بینی و حل چالش‌های امنیتی و گمرکی: با اشاره به افزایش امنیت و هماهنگی‌های گمرکی بین ایران و CIS، می‌توان ترانزیت ایمن و بدون وقفه را تضمین کرد که این امر موجب افزایش اعتماد کشورهای مقصد می‌شود.
    با اتخاذ این رویکردها، ایران می‌تواند در راستای بهبود ترانزیت ریلی خود و افزایش همکاری‌های بین‌المللی گام‌های موثری بردارد.