خودکفایی در ساخت «فاصلهیاب هواپیما» با همکاری وزارت دفاع
مدیرکل ارتباطات و ناوبری هوایی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران از تحویل نخستین نمونه دستگاه فاصله یاب هواپیما DME ساخت داخل، برای نصب در یکی از فرودگاههای کشور تا پایان شهریور امسال خبر داد.
مدیرکل ارتباطات و ناوبری هوایی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران از تحویل نخستین نمونه دستگاه فاصله یاب هواپیما DME ساخت داخل، برای نصب در یکی از فرودگاههای کشور تا پایان شهریور امسال خبر داد.
به گزارش تین نیوز به نقل از فارس، سیامک بهنام اظهار داشت: در راستای استفاده از توانمندی علمی و فنی داخل کشور، حمایت از تولید داخلی و برطرف شدن وابستگی به کشورهای خارجی، ساخت و بهرهبرداری از دستگاه کمک ناوبری فاصله یاب هواپیما (DME) در دستور کار بخش عملیات هوانوردی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران قرار گرفت.
(DME وسیلهای است که فاصله هواپیما را از یک ایستگاه زمینی اندازهگیری میکند.)
وی افزود: در این راستا 12 آذرماه 97 توافق نامه ای بین شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و شرکت صنایع الکترونیک شیراز (صاشیراز) با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به امضا رسید.
مدیرکل ارتباطات و ناوبری هوایی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران عنوان کرد: همزمان با مراحل طراحی و ساخت سامانه، کارشناسان اداره کل ارتباطات و ناوبری هوایی با حضور در محل شرکت صنایع الکترونیک شیراز توصیهها و مشاوره های لازم را به طراحان و دست اندرکاران ارایه کردند و در مرحله نهایی و پس از طراحی نمونه اولیه، کارشناسان ناوبری اداره کل ارتباطات و ناوبری هوایی از نمونه ساخته شده بازدید کردند و آزمایشهای لازم را بر روی سامانه به عمل آوردند.
بهنام افزود: در ادامه، ضمن تایید توانمندیها و مشخصات فنی ساخت دستگاه DME طبق مستندات ایکائو توصیههای فنی مورد نیاز شرکت فرودگاهها در دو اولویت در اختیار متخصصان شرکت صنایع الکترونیک شیراز قرار گرفت.
* انعقاد قرارداد خرید یک دستگاه فاصلهیاب هواپیما تولید داخل در مرداد 98
وی ادامه داد: روز 15 مرداد 98 با مصوبه هیات مدیره شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران مجوز خرید یک دستگاه DME از شرکت صنایع الکترونیک شیراز صادر و قرارداد آن با صاشیراز منعقد شد، در این راستا شرکت صنایع الکترونیک شیراز متعهد شده است که تا پایان شهریور 1399 سامانه DME مورد نظر را در اختیار اداره کل ارتباطات و ناوبری هوایی شرکت فرودگاهها قرار دهد.
مدیرکل ارتباطات و ناوبری هوایی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران گفت: سامانه فاصلهیاب هواپیما پس از تحویل مراحل بررسی آزمایشگاهی را به مدت دو ماه در مرکز کنترل فضای کشور سپری میکند و سپس در یکی از فرودگاههای کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
* قطع وابستگی به کشورهای اروپایی در تأمین فاصلهیاب هواپیما
بهنام بیان کرد: تا پیش از این دستگاههای DME فرودگاههای کشور از کشورهای آلمان، انگلیس و فرانسه تأمین میشد.
مدیرکل ارتباطات و ناوبری هوایی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران اظهار داشت: استفاده از DME ساخت داخل نسبت به نمونه خارجی 50 درصد صرفه جویی ارزی به دنبال دارد.