بازدید سایت : ۸۱۲۹۸
مدیرکل کنترل ترافیک هوایی شرکت فرودگاه ها اعلام کرد؛

هدایت ۱۷۰۰ پرواز روزانه بر فراز آسمان ایران توسط کنترلرها

​مدیرکل کنترل ترافیک هوایی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران گفت: متخصصان مرکز کنترل فضای کشور به طور متوسط روزانه ۱۷۰۰ پرواز را در آسمان ایران کنترل و هدایت می کنند.

هدایت ۱۷۰۰ پرواز روزانه بر فراز آسمان ایران توسط کنترلرها
تین نیوز |

مدیرکل کنترل ترافیک هوایی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران گفت: متخصصان مرکز کنترل فضای کشور به طور متوسط روزانه ۱۷۰۰ پرواز را در آسمان ایران کنترل و هدایت می کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از روابط عمومی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران؛ احمد نیکنام ضمن عرض تبریک به مناسبت روز جهانی کنترلر ترافیک هوایی، اظهار کرد: اهمیت شغل کنترلرهای ترافیک هوایی سبب شده که سازمان جهانی کار(ILO)  آن را یکی از حساس ترین مشاغل دنیا اعلام و توصیه کرده است که همواره باید استرس این شغل حساس کنترل و به صورت مستمر مورد ارزیابی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه استقرار سیستم نظارت بر خستگی کنترلرها  FRMS در این شغل از اهمیت زیادی برخورداراست، تاکید کرد: در واقع حساسیت شغل کنترلرها ایجاب می کند که آن ها با حداکثر توان بر روی شغل خود متمرکز شوند و انجام وظیفه کنند.

نیکنام، به اهمیت برگزاری دوره های آموزش تخصصی کنترلرها از بدو خدمت تا دوره های آموزش حین خدمت اشاره کرد و افزود: آموزش های مستمر تخصصی کنترلرها سبب می شود تا یک کنترلر بتواند به موقع بین پروازها شرایط جدایی را فراهم و تسریع فرآیندهای پروازی را در آسمان کشور به بهترین شکل مدیریت کند.

مدیرکل کنترل ترافیک هوایی شرکت فرودگاه ها یادآور شد: این دوره های آموزش تخصصی در دانشکده های مرتبط با این شغل از بدو خدمت برای کنترلرها آغاز می شود و در ادامه دوره های آموزشی حین خدمت  OJT  ادامه می یابد و پس از برگزاری بین۲۰۰ تا ۴۰۰ ساعت دوره آموزشی تخصصی گواهینامه های مربوطه صادر می شود.

وی با بیان اینکه پس از گذراندن این دوره های آموزشی، کنترلرها تحت آزمون های صلاحیت شغلی قرار می گیرند، گفت: پس از اخذ گواهینامه های شغلی از جمله گواهینامه راداری در این مرحله کنترلر می تواند کار تخصصی و حساس خود را پس از ۸ تا ۱۰ سال دوره آموزشی در مراکز کنترل و برج مراقبت پرواز فرودگاه های کشور آغاز کند.

نیکنام بیان کرد: کمبود نیروی انسانی متخصص به علت مهاجرت و بازنشستگی همکاران ما هم اکنون به یکی از مشکلات اساسی این حوزه تخصصی تبدیل شده است، زیرا فرآیند جذب کنترلرها و دانشجویان رشته های مرتبط این شغل همانند سال های گذشته روند خود را طی نمی کند و این مساله مهم باعث کمبود نیروی متخصص در این حوزه شده است.

مدیرکل کنترل ترافیک هوایی افزود: کنترلرها نیازمند استفاده ازتجهیزات نظارتی کنترل ترافیک هوایی به روز هستند، تا بتوانند حجم ترافیک همواره رو به رشد کشور را به نحوه احسن مدیریت کنند.

به گفته مدیرکل کنترل ترافیک هوایی شرکت فرودگاه ها، روند پروازهای هوایی در جهان همواره رو به رشد و افزایش است و در این راستا منطقه خاورمیانه با افزایش قابل توجه پروازها مواجه است و این مساله مهم نیازمند تسریع در تربیت کنترلرها و بهسازی زیرساخت های مورد نیاز فنی و کنترلی در این حوزه مهم و حساس است.

شایان ذکر است؛ به طور متوسط سالانه بیش از ۴ میلیارد نفر در جهان با هواپیما سفرهای خود را انجام می دهند و در این راستا کنترلرهای ترافیک هوایی نقش مهمی در هدایت ایمن این پروازها برعهده دارند و به همین مناسبت فدراسیون جهانی کنترلرهای ترافیک هوایی (ایفاتکا) ٢٩مهرماه (۲۰ اکتبر) را به پاسداشت زحمات بدون وقفه و شبانه روزی کنترلرهای ترافیک هوای به نام روزجهانی مراقبت پرواز تعیین کرده اند تا در این روز از خدمات و تلاش های متخصصین کنترل ترافیک هوایی تجلیل و تشکر شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.