جا ماندن شهرداری تهران از پویش «نه به تصادف»
پویش «نه به تصادف» با توجه به آمار ۲۰ هزار مرگ در حوادث رانندگی طی یکسال در حالی همه گیر شده و از رییس جمهور تا وزرا و همه مسوولان دستگاه های اجرایی به این پویش پیوستند، که جای شهرداری تهران به دلیل وجه اجتماعی و فرهنگی و تاثیرپذیری اش بر گروه های مختلف جامعه در آن خالی است.

پویش «نه به تصادف» با توجه به آمار ۲۰ هزار مرگ در حوادث رانندگی طی یکسال در حالی همه گیر شده و از رییس جمهور تا وزرا و همه مسوولان دستگاه های اجرایی به این پویش پیوستند، که جای شهرداری تهران به دلیل وجه اجتماعی و فرهنگی و تاثیرپذیری اش بر گروه های مختلف جامعه در آن خالی است.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، حجم بالای تصادفات در ایام تعطیلات نوروزی هر ساله تعداد زیادی از شهروندان را یا به کام مرگ می کشاند یا اینکه بسیاری به دلیل این حوادث مصدوم می شوند، این موضوع پلیس را بر آن داشت تا با راه اندازی پویش نه به تصادف، در جهت کاهش آمار کشته های تصادفات رانندگی گام بردارد.
راه اندازی این پویش مسوولان عالی رتبه کشور را هم بر آن داشت تا با پیوستن به آن، گامی اساسی برای کاهش تعداد مصدومان و کشته شدگان حوادث رانندگی بردارند و اقشار مختلف مردم، دستگاه های اجرایی و خدماتی را به مشارکت در پویش فرا خوانند البته شهرداری تهران با وجود داشتن بودجه فرهنگی، تاکنون هیچ اقدامی برای پیوستن به پویش نداشته است.
مدیریت شهری پایتخت برای هر برنامه فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برنامه های مختلفی در حوزه تبلیغات شهری دارد اما در این زمینه که بیشترین اثرگذاری را برای کاهش تصادفات دارد نه تنها اقدامی نکرده بلکه با نه پیوستن به پویش، همه را هم غافلگیر کرده است.
در مدت اجرای این پویش دریغ از یک تبلیغ خیابانی یا یک تبلیغ در بیلبوردهای سطح کلانشهر! شهرداری تهران در این بازه زمانی کوچک ترین حرکتی جهت همراهی و مشارکت یا حتی تبلیغی در برنامه های فرهنگی خود نداشته است.
گاهی گوی سبقت گرفتن در برخی برنامه های فرهنگی توسط شهرداری تهران همه را شوکه می کند اما این بار که بیشترین تاثیر را در راستای ترغیب مردم به پیوستن و بهره گیری از این پویش داشته اما مدیریت شهری رغبتی برای اجرای این پویش در بخش «نه به تصادف» نداشته است.
اگر این همه تاثیرگذاری یک نهادی می تواند در زمینه کاهش موضوع مهمی همچون حوادث رانندگی وجود داشته باشد باید علت آن را دانست که چرا شهرداری تهران هیچ برنامه ای برای مشارکت در این موضوع نداشته است.
چرا شهرداری نقشی در پویش «نه به تصادف» ندارد؟
مدت هاست که پویش ملی «نه به تصادف» با هدف کاهش سوانح رانندگی و ارتقای فرهنگ ایمنی، توسط نهادهای مختلف در حوزه دولتی و خصوصی مسیری را پیش گرفته تا مردم برای جلوگیری از تصادف برنامه های عملیاتی داشته باشند تا از میزان مرگ و مصدومیت این گونه حوادث در کشور کاسته شود.
این پویش به شیوه ای دنبال شده که از رییس جمهور تا همه وزیران، معاونان وزرا، مدیران، مدیران عامل، پلیس، ورزشکاران، سلبریتی ها و در واقع همه و همه به این پویش پیوسته اند تا شاید بخشی از مشکلات در این زمینه حل شود.
جای تعجب اینکه شهرداری تهران که مسوولیت اجتماعی و فرهنگی زیادی بر عهده دارد و هزاران میلیارد تومان هزینه در حوزه فرهنگی، تبلیغات برخی کالاها و برخی دیگر از تبلیغ های محیطی دارد، حتی یک بنر به نشانه پیوستن به این پویش عمومی نداشته در حالیکه روزانه صدها مورد بنر، تبلیغ در بخش های مختلف همچون بیلبوردها با مضامین مختلف نصب می کند، اما دریغ از یک اقدام برای پیوستن به پویش نه به تصادف!
براساس برخی آمارها حدود ۲۰ درصد تصادفات رانندگی در تهران در معابر درون شهری آن رخ می دهد اما باید پرسید که چرا مدیریت شهری هیچ اهمیتی به این پویش حیاتی برای نجات جان شهروندان انجام نداده است
همه خوب می دانیم که تبلیغات شهری و محیطی روی روح و روان مردم پایتخت تاثیر دارد و شاید شهرداری تهران با تبلیغات گسترده در این پویش به بخشی از این موضوع (کاهش حوادث) کمک می کرد یا با برنامه های اثربخش شهروندان را به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی ترغیب کرد و از طرفی دیگر میزان تصادفات کاهش یافته و تعداد کمتری از شهروندان در اینگونه حوادث جان خود را از دست داده و یا مصدومیت کمتری نصیب مردم می شد.
اگر چه این موضوع مهم و حیاتی می توانست از مشکلات مردم بکاهد و از طرفی دیگر نقش جدی در راستای کاهش تصادفات با پیوستن به این پویش داشته باشد اما برای این مساله بسیار پراهمیت شهرداری تهران گویا هیچ پاسخی ندارد زیرا تاکنون هیچ یک از مسوولان مدیریت شهری جوابی قانع کننده در این زمینه برای مردم و رسانه ها نداشته اند.
شهرداری باید از ظرفیت های موجود در آگاهی بخشی به مردم اقدام می کرد
اگر چه مدیریت شهری برای موضوع نپیوستن به پویش نه به تصادف، دلیلی اعلام نکرده است اما عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اجرای هر چه بهتر پویش نه به تصادف گفت: شهرداری برای پیوستن به این هم افزایی ملی نیازی به مجوز شورا ندارد و بهتر بود همانند سایر سازمان ها و نهادهای کشوری به این پویش ملی می پیوست و به دولت و مردم به عنوان نهادی تاثیرگذار کمک می کرد.
ناصر امانی هدف از این پویش را کاهش تصادفات و سوانح رانندگی به ویژه در جاده های کشور عنوان کرد و افزود: از عدم همکاری شهرداری در این پویش اطلاعی ندارم و نمی دانم با چه هدفی این اقدام صورت نگرفته است اما اگر منظور شهرداری برای پیوستن به پویش «نه به تصادف» تامین بودجه و اعتبار لازم برای هزینه کرد، بوده که اعتبارات مورد نیاز در ردیف های مختلف بودجه ای از پیش تامین شده و مشکلی از این بابت وجود نداشت.
وی با بیان اینکه تصورم این بود که هدف از این پویش کاهش تصادفات جاده ای است، تاکید کرد: معتقدم شهرداری تهران باید با پیوستن به این پویش ملی، از ظرفیت های موجود در ورودی ها و خروجی های شهر در امر آگاهی بخشی به مردم و رانندگان اقدام می کرد.
سهم مردم از بودجه مدیریت شهری
با توجه به اینکه ۲۳۱ هزار میلیارد تومان بودجه شهرداری تهران در سال ۱۴۰۴ است که بخشی از آن هم در حوزه های فرهنگی و اجتماعی است حال باید این سوال را از مسوولان مدیریت شهری پایتخت داشت که سهم شهروندان تهرانی از این بودجه به ویژه در بخش فرهنگی چه میزان است که برای پیوستن به این پویش گامی کوچک بر نداشته است.
شهرداری تهران که سالانه مبالغ هنگفتی را به عنوان بودجه هزینه می کند آیا شهروندان این حق را ندارند که در حوزه فرهنگی بخش کوچکی از اعتبارات برای تبلیغات محیطی مناسب. آنها هزینه شود.
آیا پیوستن به این پویش که سهمی در کاهش تصادفات رانندگی و کاستن تعداد کشته شدگان و مصدومان دارد، سهم فرهنگی مردم تهران از محل عوارض پرداختی به شهرداری نیست!
امیدواریم شهرداری تهران دلیل قانع کننده ای برای نپیوستن به پویش «نه به تصادف» داشته باشد تا شهروندان هم بدانند چرا هیچ گونه فعالیتی در راستای کاهش میزان تصادفات به ویژه در ایام تعطیلات نوروزی نداشته است.
آیا نجات جان مردم با انجام هر گونه فعالیت و تبلیغات شهری و محیطی برای این نهاد عمومی خدمات رسان مهم نبوده است؟