بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

چرا مسکن مهر متوقف نشد؟

مسکن مهر، پروژه ای است که بارها به باد نقد کشیده شده و نخستین شخص منتقد این میراث نیمه کاره از دولت قبل هم وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم است.

 چرا مسکن مهر متوقف نشد؟
تین نیوز |

وزیری که به دلیل پرسش ها، کارت زردها و استیضاح های مکرر، بارها مسیر آرژانتین تا بهارستان را رفته و می داند چطور باید از مجلس رای اعتماد بگیرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از روزنامه گسترش صنعت، آخوندی در روزهای نخستین کاری خود در ساختمان معروف آرژانتین بارها طرح مسکن مهر را به باد نقد گرفت و در یکی از مصاحبه های خود درباره این طرح گفت: «مسکن مهر پروژه مزخرفی بوده که دولت قبل برای دولت یازدهم به ارث گذاشته است.» وزیر راه و شهرسازی با اینکه بیشتر تمایل داشت خارج از حاشیه ها به کار خود بپردازد اما هزینه انتقادهایش از این پروژه را با استیضاح و کارت زرد از مجلسی ها پرداخت کرد.

وزیری که پیش از انتخاب حسن روحانی در کابینه، در دولت دوم هاشمی رفسنجانی نیز به عنوان وزیر مسکن فعالیت می کرد و پیش از سال ۹۲ با عبارت وزیر پیشین مسکن شناخته می شد. در روزهای گذشته انتشار خبر پیشرفت ۹۶درصدی پروژه مسکن مهر باعث شد که نگاه ویژه به این پروژه ضرورت بیشتری پیدا کند. پروژه ای که پرسشی کلیدی را با خود به همراه دارد؛ اگر مسکن مهر پروژه ای مزخرف است چرا دولت آن را تا مرز ۹۶درصد پیشرفت اجرا کرده است؟

نگاهی به وضعیت مسکن مهر

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن مهر گفت: بیش از ۸۵۰هزار واحد مسکن مهر در ۴ سال گذشته تحویل شده است. احمد اصغری مهرآبادی در نشست خبری با اشاره به اینکه بخشی از واحدهای مسکن مهر بدون متقاضی است، گفت: برای ۲میلیون و ۶۲هزار واحد مسکن مهر متقاضی داریم و ۱۱۱هزار واحد مسکن مهر متقاضی ندارد و ۱۲۶هزار واحد هم ناتمام است و کمتر از ۱۰۰هزار واحد در مرحله سفت و نازک کاری قرار دارد. وی افزود: اواخر سال گذشته دولت موفق شد ۸هزار میلیارد ریال اسناد خزانه برای تکمیل آب و برق واحدهای مسکن مهر در اختیار وزارت نیرو قرار دهد و ۲هزار میلیارد ریال نقد هم برای آماده سازی این واحدها به وزارت راه و شهرسازی پرداخت شد که یک هزار و ۳۰۰میلیارد ریال برای اتمام واحدهای مسکن مهر به شهر جدید پردیس اختصاص یافت.

وی با بیان اینکه از ۸۲هزار واحد مسکن مهر در شهر جدید پردیس حدود ۵۰هزار واحد به اتمام رسیده، گفت: در شهر جدید پردیس ساخت واحدها به سرعت پیش می رود و حتی در نوبت شب هم کارگران مشغول کار هستند. مهرآبادی با اشاره به اینکه پیشرفت کار مسکن مهر اکنون ۹۶/۳درصد است، تاکید کرد: هفته آینده تعداد زیادی از واحدهای مسکن مهر در شهرهای مختلف ازجمله زنجان افتتاح می شود. قائم مقام وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: پروژه مسکن مهر ابتدا برای ساخت یک میلیون و ۵۰۰هزار واحد آغاز شد اما در اجرا به ۲میلیون و ۳۰۰هزار واحد افزایش یافت. وی افزود: به طور میانگین سالانه ۲۰۵هزار واحد مسکن مهر افتتاح شده و ۱۱۰هزار واحد نیز آماده افتتاح است اما به علت مشکلات آب و برق تاکنون به بهره برداری نرسیده است.

وی تصریح کرد: در دولت قبل ۱۶هزار و ۸۱میلیارد تومان وصولی تسهیلات مسکن بود که در دولت یازدهم، ۱۱هزار و ۲۸۲میلیارد تومان وصولی داشتیم و تاکنون به طور تقریبی ۱۷هزار میلیارد تومان تسهیلات مسکن مهر از سوی متقاضیان پرداخت شده است. مهرآبادی با اشاره به اینکه برای بیش از ۶۱۷هزار واحد مسکن مهر سند صادر شده، افزود: به طور میانگین سالانه برای ۱۵۴هزار واحد مسکن مهر سند صادر شده و ۸۲۵هزار واحد به مرحله فروش اقساطی رسیده که به طور میانگین سالانه ۲۰۹هزار واحد بوده و نشان می دهد ۸۷درصد واحدهای مسکن مهر که فروش اقساطی شده در زمان دولت یازدهم بوده است.

دلیل ادامه پروژه مسکن مهر

موضوعی که در زمینه مسکن مهر وجود دارد این است که چرا دولت یازدهم با تمام این انتقادها، پروژه مسکن مهر را متوقف نکرد؟ دولت قبل در این پروژه متعهد شده بود که خانه ها بسازد و به مردم تحویل دهد. بر این اساس دولت یازدهم به عنوان دولتی که با شعار تحقق بخشی حقوق شهروندی و بررسی مطالبات مردم از دولت قبل روی کار آمد نمی توانست قرارداد دولت قبل با مردم را فسخ کند. نگاهی به گفته های وزیر راه و شهرسازی می تواند پاسخ مناسبی به این پرسش باشد که چرا دولت مسکن مهر را متوقف نکرد؟ عباس آخوندی پیش از این گفته بود: بحثی که من درباره مسکن مهر مطرح می کردم و هنوز بر آن اعتقاد دارم این است که شهروندانی که پولی را بابت خرید مسکن هزینه کردند، حق دارند از این پول بهره بهتری ببرند نه اینکه عده ای به صرف اعتماد به دولت این منابع را جذب کنند و بعد در مناطقی برای مردم مسکن بسازند که نه مدرسه دارد، نه مسجد، نه آب و نه حتی برق. حتی امنیت و کلانتری ندارد.

بعد هم بیایند و بگویند ما خیلی غمخوار مردم هستیم؛ این چه غمخواری است!؟ کدام غمخواری است که بخواهد مردم را به جایی ببرد و صاحب خانه کند که هیچ امکاناتی نیست؟ در حالی که در مراکز شهرها که همه امکانات زندگی وجود دارد، ساختمان های خالی در حال تخریب و فرسودگی است. از نظر من دولت باید حق شهروندی را در همه جا رعایت کند و درواقع رعایت امانت کند. آخوندی در روزهای نخستین وزارت خود توضیح داده بود: ما درحال حاضر وارث ۱۷۰هزار واحد مسکونی مسکن مهر هستیم که متقاضی ندارد. در این واحدها پول خرج شده است.

آیا هیچ وقت از خودتان سوال کرده اید که این خرج ها از چه منبعی بوده؟ این پول مردمی است که برای خرید یک واحد مسکونی در اختیار حضرات قرار داده اند و آنها در جای دیگری هزینه کرده اند. آنهایی که همواره از من می پرسند چرا تحویل مسکن دیر شد باید بروند از متولیان دولت قبل بپرسند که چطور پولی را که از فردی گرفته اند تا در مکانی مشخص برایش خانه بسازند در جای دیگر هزینه کرده اند؟ آیا این خیانت در امانت نیست؟ آیا این مسجد ضرار نیست؟ چه منبعی برای جبران زیان افرادی که از این طریق متضرر شده اند وجود دارد؟ طرفداران دولت پیشین قصه را به گونه ای دیگر مطرح می کنند و با پنهان کاری از کنار این موضوع رد می شوند.

به جای پاسخگویی به طور مداوم پرسشگری می کنند تا مورد مواخذه قرار نگیرند. وی همچنین در بخشی دیگر از سخنان خود به موضوع هشتگرد اشاره کرد و گفت: در هشتگرد بیش از ۱۰هزار واحد نیمه تمام بدون متقاضی وجود دارد و هیچ کس نمی پرسد پول این واحدها از کجا آمده و چرا متقاضی ندارد؟ در عین حال من همیشه بین مردم و خریداران مسکن مهر و دولت پیشین که این فاجعه را خلق کرده است، تفکیک کرده ام. این حرف های تلخ و تندی که می زنم در حوزه سیاست گذاری عمومی و در حیطه وظایف دولت، مجلس و قوه قضاییه است که به آن رسیدگی کنند ولی ما در برابر مردم و خریداران باید نسبت به تمام قراردادهای دولت قبل با همه کژی هایی که داشته، متعهد باشیم.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.