بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

نباید گردشگری را حوزه‌ای سیاسی بدانیم

نباید گردشگری را حوزه‌ای سیاسی بدانیم
|

تین‌نیوز| مرتضی رحمانی‌موحد در نشست خبری همایش گفتمان فرهنگ میهما‌ن‌نوازی با رویکرد توسعه گردشگری گفت: بحث درآمد از صنعت گردشگری یکی از موضوعات مهمی است که همیشه موردتوجه بوده است.

 

به گزارش روزنامه کسب و کار،  ما برای استفاده از سیستم حساب‌های اقماری با مرکز آمار ایران به جمع‌بندی رسیده‌ایم و به‌زودی قرارداد اجرای دو یا سه مورد استفاده از حساب‌های اقماری را با این مرکز خواهیم بست.

 

رحمانی‌موحد تصریح کرد: ما برای جمع‌بندی درآمد حاصل از صنعت گردشگری دو پایه آماری داریم. همه دنیا براساس یک تعریف ثابت از گردشگری آمار خود را اعلام می‌کنند. بنابر نظر سازمان جهانی جهان‌گردی، کسی که بیش از ۲۴ ساعت در کشوری بماند شغل نداشته باشد و کسب‌وکاری نداشته باشد، گردشگر است و براساس همین چارچوب میزان مخارج هر گردشگر در غرب آسیا بین ۱۵۲۰ تا ۱۷۵۰ دلار است.
 
ما میانگین این مقدار را درنظر می‌گیریم و با ۱۶۵۰ دلار، درآمد حاصل از ورود گردشگران خارجی به کشور را محاسبه می‌کنیم.او یادآور شد: در دولت تدبیر و امید ۱۹ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از سال ۹۲ تا پایان سال ۹۵ وارد کشور شده‌اند که از ورود این گردشگران خارجی، بیش از ۳۲ میلیارد دلار نصیب کشور شده است. این میزان درآمد با محاسبه تمام امکانات اعم از حمل‌ونقل، سوغات و سایر خدماتی است که در کشور به گردشگران خارجی عرضه می‌شود.
 
 
معاون گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تصریح کرد: این پایه‌های آماری کاملاً روشن و قابل‌دفاع است. روند گردشگری بسیار امیدبخش است و ما نباید گردشگری را حوزه‌ای سیاسی بدانیم. باید از این آمار و ارقام برای منافع این بخش و توسعه صنعت گردشگری بهره‌برداری کنیم.
 
 
او همچنین درباره تبدیل شدن سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به وزارتخانه اظهار کرد: باید به این قضیه توجه شود که آیا پیشنهاد عرضه‌شده ما را از نقطه‌ای که هستیم به نقطه بهتری سوق می‌دهد یا نه. باید دید افرادی که این پیشنهاد را ارائه کرده‌اند چه شاخص‌هایی را درنظر گرفته‌اند و آیا با وزارتخانه شدن این سازمان بودجه‌اش بیشتر می‌شود؟ آیا قوانین اجازه می‌دهد دولت بزرگ‌تر شود؟ این در حالی است که قوانین بالادستی بر کوچک‌تر شدن دولت تأکید دارد.
 
 
رحمانی‌موحد تصریح کرد: آیا پیشنهادکنندگان این طرح ضمانت می‌کنند که با وزارتخانه شدن این سازمان، این سه عنصر اصلی میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کنار یکدیگر باقی بمانند. قطعاً با تبدیل‌شدن این سازمان به وزارتخانه، جایگاه گردشگری تنزل پیدا می‌کند و فقط می‌توان امیدوار بود دسترسی به وزیر آسان می‌شود.
 
آیا دسترس آسان به وزیر مشکلی حل می‌کند و توسعه گردشگری را به‌دنبال دارد؟
معاون گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: فهرست دلایل پیشنهادکنندگان این موضوع باید عرضه شود و این اقدام باید مورد بررسی و کارشناسی قرار گیرد.

 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.