بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

ساخت تراشه‌ای که از اینترنت 6G پشتیبانی می‌کند

با تلاش پژوهشگران ایرانی دانشگاه کالیفرنیا ساخت تراشه‌ای که از اینترنت 6G پشتیبانی می‌کند انجام شد.

ساخت تراشه‌ای که از اینترنت 6G پشتیبانی می‌کند
تین نیوز |

پژوهشگران ایرانی "دانشگاه کالیفرنیا، ارواین"، تراشه‌ای ابداع کرده‌اند که می‌توانند امکان انتقال داده را در فرکانس بالا فراهم کنند.

به گزارش تین نیوز  و به نقل از ردیت، مهندسان "دانشگاه کالیفرنیا، ارواین"(UCI)، یک فرستنده- گیرنده بی‌سیم ابداع کرده‌اند که می‌تواند فرکانس‌های رادیویی را تا ۱۰۰ گیگاهرتز افزایش دهد که چهار برابر سرعت استاندارد ۵G( نسل پنجم شبکه تلفن همراه) است.

این ابزار، یک تراشه سیلیکونی به اندازه ۴.۴ میلی‌متر است که به خاطر ساختار منحصر به فرد خود، می‌تواند سیگنال‌های دیجیتالی را با سرعت قابل توجه و کارایی بیشتر پردازش کند.

"پیام حیدری"(Payam Heydari)، استاد مهندسی برق و علوم رایانه دانشگاه کالیفرنیا، ارواین و نویسنده ارشد این پژوهش گفت: ما تراشه خود را "فراتر از جی 5"(beyond 5G) نامیده‌ایم زیرا میزان سرعت و داده‌های ادغام شده‌ای که می‌توانیم به آنها دست یابیم، بسیار بالاتر از قابلیت ابزار بی‌سیم کنونی است.

وی افزود: پژوهشگران و مهندسان، برای مدت‌های طولانی قصد داشتند بدانند که آیا سیستم‌های بی‌سیم می‌توانند عملکرد و سرعت بالایی هم اندازه شبکه‌های فیبر نوری داشته باشند یا خیر. اگر چنین امکانی به ثمر برسد، صنعت مخابرات را دگرگون خواهد کرد زیرا زیرساخت‌های بی‌سیم می‌توانند مزایای بسیاری را به همراه داشته باشند.

حیدری و گروهش، پاسخ این سوال را در ابداع یک فرستند-گیرنده جدید یافتند که بتواند از استانداردهای نسل پنجم شبکه تلفن همراه (که در فرکانس ۲۸ تا ۳۸ گیگاهرتز کار میکند) پیشی بگیرد و به استاندارد ۶G که در فرکانس ۱۰۰ گیگاهرتز یا بالاتر کار می‌کند.

"حسین محمدنژاد"(Hossein Mohammadnezhad)، از فارغ‌التحصیلان دانشگاه کالیفرنیا، ارواین گفت: "کمیسیون ارتباطات فدرال"(FCC)، اخیراً امکان دسترسی به پهنای فرکانس بالای ۱۰۰ گیگاهرتز را فراهم کرده است. فرستنده- گیرنده ما، نخستین نمونه‌ای است که می‌تواند قابلیت‌های قابل توجهی را در این حوزه فراهم کند.

داشتن فرستنده‌ها و گیرنده‌هایی که می‌توانند امکان انتقال داده را در فرکانس بالا فراهم کنند، در عصر جدید فناوریهای بی‌سیم که تحت سیطره اینترنت اشیا، خودروهای خودران و پهنای باند گسترده برای تماشای ویدئوهای باکیفیت بالا و غیره قرار دارد، حیاتی به نظر می‌رسد.

حیدری ادامه داد: تغییر فرکانس سیگنال‌ها با کمک اصلاح فرستنده- گیرنده‌ها، پیش از این با پردازش دیجیتالی صورت می‌گرفت اما مهندسان در سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند تا محدودیت‌های فیزیکی این روش را بررسی کنند.

این گروه پژوهشی، تراشه‌ای را به کار برده‌اند که می‌تواند با اصلاح بیت‌های دیجیتال در دامنه آنالوگ و فرکانس رادیویی، نیاز به پردازش دیجیتالی را برطرف کند.

حیدری اضافه کرد: این فرستنده- گیرنده منحصر به فرد می‌تواند علاوه بر انتقال سیگنال‌های دیجیتالی با فرکانس ۱۰۰ گیگاهرتز، به مصرف کمتر انرژی کمک کند زیرا نسبت به سیستم‌های کنونی، به انرژی و هزینه کمتری نیاز دارد؛ در نتیجه تهیه آن برای مصرف‌کنندگان بازار تجاری، ساده‌تر است.

وی افزود: نوآوری ما می‌تواند نیاز به کابل‌های فیبر نوری را در مراکز انتقال داده فراهم کند؛ در نتیجه امکان انتقال بی‌سیم با سرعت بسیار بالا و صرفه‌جویی در هزینه‌ها فراهم می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.