بازدید سایت : ۵۲۷۶۷

ریتم زندگی در تهران با شرایط اپیدمی همخوانی ندارد

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران تاکید کرد: ریتم زندگی در تهران با شرایط اپیدمی همخوانی ندارد، باید بیش از گذشته بحث کرونا و کویید ۱۹ در تهران جدی گرفته شود.

ریتم زندگی در تهران با شرایط اپیدمی همخوانی ندارد
تین نیوز |

 فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران تاکید کرد: ریتم زندگی در تهران با شرایط اپیدمی همخوانی ندارد، باید بیش از گذشته بحث کرونا و کویید ۱۹ در تهران جدی گرفته شود.

به گزارش روز دوشنبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی به وضعیت ترددها در شهر تهران اشاره کرد و افزود: آیا واقعا ریتم زندگی ما در تهران با شرایط یک اپیدمی همخوانی دارد؟ مطلقا نه.

وی یادآور شد: این نشان می دهد که هنوز نه مردم و نه مسئولان اهمیت موضوع را درک نکرده اند، اپیدمی تعارف ندارد، فقیر و غنی نمی شناسد و شوخی ندارد.

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران تاکید کرد: ما نباید مردم را دچار تناقض کنیم باید حتما افزایش اعتماد عمومی صورت بگیرد.

زالی ادامه داد: برای مثال ما به مردم می گوییم در خانه بمانید که راهبرد درستی هم است، اما مردم گلایه می کنند و می گویند برای ماندن در خانه یک الزاماتی وجود دارد و این الزامات در جامعه محقق نشده است.

وی یادآور شد: چون این الزامات محقق نشده ممکن است مردم به پیام های هشدار آمیز ما توجه کمتری کنند.

وی به نتایج افکارسنجی اشاره کرد و گفت: مردم به ما گلایه می کنند و می گویند که شما از ما می خواهید در منزل بمانیم اما وقتی که اداره تعطیل نیست چگونه در خانه بمانیم؟ این حرف درستی است و اگر ریتم ادارات مانند ماه های گذشته ادامه یابد، الزامات لازم محقق نمی شود.

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران درباره مهار کرونا ویروس جدید خاطرنشان کرد: ما با یک رخداد بسیار پیچیده بیولوژیک رو به رو هستیم که تقابل با آن  مانند یک جنگ تمام عیار فرسایشی است که ممکن است مدت آن هم طولانی تر از چیزی باشد که انتظار می رود.

زالی با بیان اینکه باید بیش از گذشته بحث کرونا و کویید ۱۹ در تهران جدی گرفته شود، اظهارداشت: ایران در شرایطی به استقبال این مهمان ناخوانده رفت که در عرصه جهانی این بیماری به پاندمی تبدیل شد.

وی ادامه داد: در روزهای آغازین این بیماری برخی حرف ها و اظهار نظرها باعث شد که مردم با سطح غیر متعارفی از تساهل با بیماری برخورد کنند و فکر کنند که کویید ۱۹ یک بیماری ساده مثل آنفولانزای فصلی است و گذر می کند.

وی تاکید کرد: اما این طور نیست و آماری که در کشور ایتالیا و کره جنوبی به دست آمده نشان می دهد که مرگ و میر این بیماری با آنچه در چین اعلام شد متفاوت است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه ما با یک ویروس نوپدید بسیار عجیب غریب رو به رو هستیم، تصریح کرد: این ویروس با بسیاری از ویروس های قبل از خودش متفاوت عمل می کند و بنابر این مساله باید جدی گرفته شود.

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران یادآور شد:به نظر می رسد برخی مسوولان اجرایی و اداری ما در کشور و در برخی از موارد مردم، جدیت و حساسیت موضوع را در نظر نگرفته اند و برخی از اظهار نظرها حاکی از آن است که شاید ما نتوانستیم مفاهیم مهم و حساست زای این بیماری را به سمع و نظر همه اعم از مردم و مسئولان برسانیم.

از قرنطینه غول بی شاخ و دم ساخته شده است

زالی گفت: در ذهن مردم از قرنطینه یک غول بی شاخ و دم ساخته شده است، درحالی که قرنطینه چهار فاز مختلف دارد و حالتی که هیچ فردی در شهر تردد نمی کند فاز چهارم قرنطینه است و قبل از آن باید از فازهای پیشین قرنطینه عبور کرد.

وی با یادآوری اینکه بسیاری از مردم تصور می کنند این بیماری تنها افراد خاصی را قربانی می کند، تصریح کرد: واقعا این طور نیست و حتی اگر یک فرد سالخورده هم بر اثر این بیماری فوت کند تاسف انگیز است و چه کسی می خواهد پدر یا مادرش که ذخیره معنوی خانواده است بر اثر کویید ۱۹ فوت کند.

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران افزود: اما علاوه بر افراد مسن، مشاهده شد که برخی از قربانیان این بیماری افراد ورزشکار و نیروهای ارزنده کادر پزشکی بودند.

زالی ادامه داد: آیا برای شاغلینی که با مردم بسیار زیاد سر وکار دارند وسایل حفاظتی فراهم شده است؟ زمانی که نمی توانیم این تجهیزات را فراهم کنیم، استمرار این روش می تواند خطر آفرین باشد.

مفاهیم بهداشتی باید فصل الخطاب قرار گیرد

وی خاطرنشان کرد: ما باید به این سمت حرکت کنیم که مفاهیم تکنیکال و بهداشتی فصل الخطاب قرار بگیرد، امروز اگر وزارت بهداشت مصوبه ای دارد، برای همه لازم الاجراست و همه سیاسیون باید تمکین کنند زیرا سلامت مردم در گروی تحقق این مصوبات است.

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران هشدار داد: سفرهای نوروزی باید به طور جدی لغو شود، زیرا سفر سیستم ایمنی را پایین می آورد و برخی از استان هایی که در سالهای قبل پذیرای مسافران بودند امروز خود درگیر پروسه اپیدمی هستند  و به علت مشکلات متعدد بهداشتی و درمانی نمی توانند میزبان مسافران باشند.

زالی اظهارداشت: برخی استان ها کمتر آلوده شده اند و سفر به این استان ها می تواند باعث گسترش جدی تر اپیدمی در کشور شود.

وی ادامه داد: نوروز امسال باید شاهد تجربه در منزل ماندن باشیم و دید و بازدید عید عملا باعث گسترش ویروس می شود و مهمترین راهبرد ما در منزل ماندن است و مردم هم باید همکاری کنند و حساسیت موضوع را درک کنند تا با کاهش دید و بازدیدها و سفرهای نوروزی هرچه زودتر بر این اپیدمی غلبه کنیم.

اگر سطح مداخلات افزایش نیابد اپیدمی تا پایان خرداد طول می کشد

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران درباره زمان به پایان رسیدن بحران اپیدمی گفت: این زمان بستگی به سطح مداخلات دارد و اگر مداخلات در سطح کنونی باقی بماند باید زمان بیشتری و حتی تا اواخر خرداد این اپیدمی باقی بماند.

زالی به باوری اشتباه مبنی بر رها کردن بیماری و ابتلای همه مردم به آن، اشاره و تصریح کرد: این سیاست که از آن به عنوان ایمنی گله ای تعبیر می شود مربوط به قرن چهاردهم است و در عصر حاضر پذیرفتنی نیست، این  حرف بسیار خطرناکی است که توسط یکی از مقامات انگلستان هم گفته شده و موجب خشم تیم پزشکی این کشور شده است، ما باید مداخله کنیم زیرا ممکن است مردم در صورت ابتلا به فرم شدید بیماری دچار شوند.

وی از مردم تهران درخواست کرد که به سایت salamat.gov.ir مراجعه و فرم پایش را پُر کنند تا بتوان با غربالگری در تهران توسط ۲۸۰۰ مراقب بهداشتی بیماری را مهار کنیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: خبرگزاری ایرنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.