بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

اهمیتی به آلودگی هوا داده نمی‌ شود

سرپرست مرکز ملی هوا وتغییر اقلیم سازمان محیط زیست از احتمال گسترش آلودگی هوا با توجه به آغاز فصل سرما خبر داد.

اهمیتی به آلودگی هوا داده نمی‌ شود
تین نیوز |

سرپرست مرکز ملی هوا وتغییر اقلیم سازمان محیط زیست از احتمال گسترش آلودگی هوا با توجه به آغاز فصل سرما خبر داد.

به گزارش تین نیوز، داریوش گل علیزاده سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست با اشاره به بروز آلودگی هوا در فصل پاییز در رابطه با اقدامات پیشگیری کننده از ورود به شرایط اضطرار آلودگی هوا اظهار کرد: یک بخشنامه به تمامی ادارات کل در کلانشهرها ارسال کردیم و رونوشت آن را به وزارت خانه های مرتبط دادیم.

وی افزود: بر اساس این بخشنامه باید پایش های هوا آغاز و ضمن تشکیل کارگروه اضطرار در نیمه اول سال وظایف خود را مرور کنند. ضمن اینکه برنامه وزارت ها را از آنها اخذ کنند، به طور مثال برنامه وزارت نفت برای توزیع سوخت مشخص شود و یا وزارت نیرو در قبال نیروگاه ها می خواهد چه اقدامی انجام دهد؟

سرپرست مرکز ملی هوا وتغییر اقلیم سازمان محیط زیست با بیان اینکه این پرسش وجود دارد که چرا وضعیت آلودگی هوا سال به سال بدتر می شود، گفت: اگر در سال 1400 یک وضعیتی داشته ایم که همان شرایط در سال 1401 نیز تکرار شود وضعیت بدتر تلقی خواهد شد. آلودگی هوا به شدت تابع شرایط جوی است. هرچه قدر هم آلاینده ها زیاد باشند اگر باد مؤثر وجود داشته باشد و تهویه هوا صورت بگیرد این آلودگی رقیق تر و کمتر خواهد شد.

گل علیزاده ادامه داد: در فصل سرما، پایداری هوا بسیار زیاد بوده و چنانچه آلودگی منتشر شود به دلیل سکون هوا، این آلودگی ها جابه جا نشده و در نتیجه وارونگی انباشت آلودگی صورت می گیرد و وارد شرایط اضطرار می شویم و اگر اقدامات پیشگیرانه لازم صورت نگیرد، ممکن است وارد شرایط بحران شویم به همین دلیل شرایط کمیته های اضطرار باید تشکیل شوند تا با کاهش منابع آلاینده شرایط را تلطیف کنند.

وی بیان کرد: متأسفانه به اندازه ای که مقابله با آلودگی هوا اهمیت دارد به آن پرداخته نمی شود و ابزار لازم برای اجرای قانون هوای پاک تعریف نشده است. بسیاری از تکالیف قانون هوای پاک مانند از رده خارج کردن خودورهای فرسوده، نوسازی حمل و نقل عمومی ، ایجاد نیروگاه های تجزیه پذیر، تولید و توزیع سوخت های مناسب برای صنایع و حمل و نقل به دلیل عدم تأمین اعتبار برای آنها بر زمین مانده است.

وی ادامه داد: سال به سال به تعداد و سن خودروهای فرسوده افزوده می شود با افزایش سن این خودروها سوخت بیشتری مصرف می شود و در نتیجه میزان آلودگی افزایش پیدا می کند. 

وی بیان کرد: 94 درصد تولید انرژی در کشور بر پایه سوخت های فسیلی است. این سوخت فسیلی ممکن است در موتورخانه منازل مسکونی، خودروها یا صنایع مصرف شود. در کلانشهرها با افزایش جمعیت مصرف سوخت های فسیلی و در نتیجه انتشار آلاینده ها بیشتر می شود و بر آلاینده های قبلی انباشته می شود. در حال حاضر دیگر کلانشهرها ظرفیت اکولوژیکی تهویه هوا را ندارند و نباید بازگذاری های جدید صورت بگیرد در این حال نباید سیاست گذاری های جدید در حوزه خدمات، صنایع و ... که منجر به افزایش آلودگی می شود انجام شود. ضمن اینکه باید به تأمین اعتبار برای طرح های کاهش آلودگی هوا توجه داشته باشیم.

این مسئول سازمان محیط زیست یادآور شد: ما 16 نیروگاه بخاری در کشور داریم که در 14 استان کشور مستقر هستند. این نیروگاه ها حدود 25 درصد تولید برق نیروگاه های حرارتی را به خود اختصاص می دهند و روزانه حدود 54 میلیون لیتر سوخت مازوت و گازوئیل یا گاز را بسوزانند.

وی بیان کرد: در زمستان با کاهش دما که 20 درصد مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری افزایش پیدا می کنند از این رو حدود 850 میلیون متر مکعب وارد شبکه خانگی می شود وقتی این اتفاق رخ می دهد سوخت نیروگاه ها هم کاهش پیدا می کند و در نتیجه این نیروگاه ها به سوی مصرف سوخت مایع مازوت یا گازوئیل پیش می روند. سازمان محیط زیست تلاش زیادی را انجام داده تا این اتفاق رخ ندهد با این حال برای اینکه اختلالی در زنجیره تأمین برق پیش نیاید بخشی از مصرف سوخت این نیروگاه ها را از طریق مازوت تأمین می کنند.

گل علیزاده ادامه داد: سازمان محیط زیست مکاتبات بسیار زیادی را با مراجع ذی ربط انجام داده و مخالفت های خود را ابراز و پیگیری های حقوقی را نیز انجام دادیم. سال گذشته سعی کردیم در جاهایی که امکان گسترش آلودگی وجود دارد مصرف مازوت را کاهش دهیم.

او یادآور شد: البته نیروگاه تهران از سال 91 تا امروز به دلیل پلمپ بودن مشعل های آن امکان مصرف مازوت را ندارد، از سوی دیگر نیروگاه اسلام آباد اصفهان نیز به دلیل اینکه داخل شهر است اجازه مصرف مازوت را به آن ندادیم.

وی بیان کرد: ما وزارت نیرو را مکلف کرده ایم که به سمت استفاده از سیستم های کنترلی یا کاهش میزان سولفور در مازوت بروند. الان در 3.5 تا 4 درصد حجم مازوت را گوگرد تشکیل می دهد و باید آن را به زیر یک درصد بیاورند. اخیرا هم جلسه ای با وزارت نفت داشته ایم و قرار است پالایشگاه تا سال 1403 مازوت کم گوگردتری را تولید کنند.

سرپرست مرکز ملی هوا وتغییر اقلیم سازمان محیط زیست یادآور شد: اگر زودتر وارد روزهای سرد شویم احتمال اینکه آلودگی بیشتری در هوای کلانشهرها داشته باشیم بسیار زیاد است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: خبرگزاری ایلنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.