صدور ۱۸ هشدار آلودگی هوا از سوی سازمان هواشناسی
سازمان هواشناسی کشور طی آذرماه سال جاری تا کنون ۸ هشدار سطح نارنجی و ۱۰ هشدار سطح زرد برای آلودگی هوا در شهرهای صنعتی و پر جمعیت کشور صادر کرده است.
سازمان هواشناسی کشور طی آذرماه سال جاری تا کنون ۸ هشدار سطح نارنجی و ۱۰ هشدار سطح زرد برای آلودگی هوا در شهرهای صنعتی و پر جمعیت کشور صادر کرده است.
به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سازمان هواشناسی کشور از ابتدای آذرماه سال جاری تا امروز که شرایط جوی کشور با توجه به فصل زمستان و سکون هوا با افزایش غلظت آلاینده های جوی طی روزهای پیاپی و کاهش کیفیت هوا همراه شده است، به صدور هشدارهای آلودگی با درجه بندی زرد و نارنجی اقدام کرده و توصیه های لازم را به هموطنان و دستگاه ها و سازمان های مرتبط ارائه کرده است.
تعداد این اطلاعیه ها طی مدت ۴۰ روز اخیر در آذر و دی ماه به ۸ هشدار در سطح نارنجی و ۱۰ هشدار در سطح زرد رسیده است.
انباشت و افزایش غلظت آلاینده های جوی علاوه بر آسیب هایی که در حوزه بهداشت و سلامت دارد، خساراتی نیز برای صنایع حمل و نقل و اقتصاد کشور به بار می آورد.
تاخیر و یا لغو پروازها در وهله اول صنعت هوانوردی را با اختلال مواجه کرده و آسیب ثانویه آن نیز صنعت و تجارت کشور را هدف می گیرد.
حوادث جاده ای و خطرات حمل و نقل هوایی نیز به دلیل کاهش دید، تاخیر در فرود و برخاست پروازهای هوایی و محدود شدن حرکت کشتی ها رخ می دهد.
صنعت ساختمان نیز از آلاینده های جوی به ویژه ریزگردها و گرد و خاک در امان نبوده است.
طوفان های گرد و خاک که کشورمان در ماه های آغازین سال جاری با آن ها مواجه بود، سازه ها و زیرساخت های کشور را نیز تحت تاثیر قرار داد. همزمانی وزش باد و طوفان با پدیده گردوخاک، آسیب های ناشی از آن را تشدید می کند و اولین آسیب این پدیده به زیرساخت ها مربوط به شن های روان است که موجب مسدود شدن راه ها، جاده ها و مسیرهای ریلی می شود. با توجه سرعت وزش باد و وزن ریزگردها، انرژی جنبشی ریزگردها افزایش یافته و منجر به فرسایش بناهای تاریخی و ساختمان های میراث فرهنگی می شود.
همه بخش هایی از ساختمان که در معرض وزش باد هستند از جمله نمای ساختمان دچار فرسایش می شوند، علاوه بر این، رسوب گردوخاک و نیاز به پاکسازی هم در نمای ساختمان ها، هزینه پاک کردن ماسه از جاده و ساختمان، هزینه های مربوط به تصادفات، هزینه های مربوط به پاک سازی زیرساخت های ساختمانی مدفون مانند خطوط انتقال نفت به دلیل ماسه و گردوخاک برخی دیگر از خسارات ناشی از پدیده های گردوخاک است.
شایان ذکر است برای مقابله با افزایش غلظت آلاینده ها راهکارهایی مثل مدیریت بهینه در مصرف سوخت های فسیلی، کنترل فعالیت های صنعتی آلاینده، کاهش تردد غیر ضروری و پرهیز از حرکات ورزشی در فضای باز به ویژه برای سالمندان، کودکان و افراد با سابقه بیماری های قلبی و تنفسی برای مقابله با آلودگی هوا توصیه می شود اما این راهکارهای کوتاه مدت بوده و کاهش آلودکی و یا پیشگیری از تشدید آلاینده ها نیازمند ارائه برنامه های بلند مدت از سوی مسئولان ذیربط است.