◄ راهیابی گزارش مجتبی کاوه خبرنگار ارشد تین نیوز به مرحله دوم جایزه روزنامه نگاری The True Story Award
گزارش «هرگز رهایم مکن» نوشته مجتبی کاوه خبرنگار ارشد تین نیوز، به مرحله دوم جایزه جهانی مستقل روزنامه نگاری «داستان واقعی» (The True Story Award) راه یافت.
جایزه جهانی مستقل روزنامه نگاری با عنوان «داستان واقعی» (The True Story Award)، از سال 2019 بنیان گذاری شده و مراسم اختتامیه آن در شهر برن سوئیس برگزار می شود.
بر اساس اطلاعات منتشر شده در وب سایت بنیاد The True Story Award، امسال در پنجمین دوره از این رقابت، 1049 گزارش ارسالی از سوی روزنامه نگاران 102 کشور جهان به 25 زبان مختلف توسط هیات داوران مورد ارزیابی قرار گرفته است.
هیات داوران این جایزه گزارش های ارسالی را بر اساس سه مقوله جدید ایجاد شده شامل؛ برتری داستان سرایی، تأثیر و ارتباط، و شدت تحقیق ارزیابی کرده اند.
از میان 1049 گزارش دریافت شده، 108 گزارش به مرحله دوم راه یافته اند که گزارشی از مجتبی کاوه با عنوان «هرگز رهایم مکن» نیز جزو این گزارش های برگزیده است.
علاوه بر مجتبی کاوه گزارش های دیگر روزنامه نگاران مطرح ایرانی - الناز محمدی، زینب رحیمی، مریم شکرانی، مریم رحیمی، غزل حضرتی، محمد باقرزاده و ولی خلیلی - در بین 108 گزارش برگزیده در مرحله اول قرار گرفته است.
مجتبی کاوه از روزنامه نگاران و خبرنگاران کشور است که پیش از این جوایزی در محافل رسانه ای کشور از جمله جشنواره بورس و رسانه از آن خود کرده است. خبرنگار ارشد تین نیوز در سال گذشته (2023) نیز جایزه و دیپلم افتخار گزارش برگزیده جشنواره رسانه ای خزر بدون مرز در آستاراخان روسیه را برای گزارشی با عنوان جشنواره مزه ها در پنج سوی کاسپین، دریافت کرده بود.
بنا به اعلام دانیل پونتاس برنت دبیر (The True Story Award)، از 108 گزارشی که به فهرست نهایی راه یافته اند در مرحله دیگری از داوری، 36 گزارش شامل سه گزارش نامزد شده برای هر یک از دوازده منطقه زبانی جهان به زودی( در اواسط ژانویه 2024) برگزیده شده و اعلام می شوند.
36 روزنامه نگار برگزیده نهایی به مراسم جایزه در 20 ژوئن 2025 در برن سوئیس دعوت خواهند شد و از میان آنها 3 روزنامه نگار دیپلم افتخار و جایزه نقدی دریافت می کنند.
شایان ذکر است؛ هیچ یک از مقامات سیاسی و دولتی کشورها در این جایزه دخالتی ندارند و هیات داوران آن از شناخته شده ترین چهره های رسانه ای بین المللی هستند که در دو مرحله به قضاوت آثار منتخب می پردازند.
از دیگر موارد قابل توجه این جایزه، قرار گرفتن زبان فارسی در کنار دوازده زبان دیگر از جمله انگلیسی، چینی، اسپانیولی، عربی، آلمانی، فرانسه، ایتالیایی، پرتقالی، روسی و هندی و اردو است.
The True Story Award یک هیات داوران 50 نفره دارد که هر پنج سال یک بار تغییر می کنند. در حال حاضر محمد قائد(روزنامه نگار پیشکسوت)، امیر حسن چهل تن (نویسنده پرآوازه) و سرگه بارسقیان (روزنامه نگار پیشکسوت) داوران ایرانی این جشنواره هستند. روزنامه نگاران ایرانی و نیز روزنامه نگاران فارسی زبان از افغانستان یا تاجیکستان با ارسال گزارش های خود به داوران ایرانی، شانس خود را در این رقابت سخت و تنگاتنگ امتحان می کنند.