ترددهای بین شهری محدود میشود
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ترددهای استانی و بین شهرها بر اساس وضعیت هر استان محدود می شود و فعالیت اصناف هم بر اساس سه لیست تهیه شده مدیریت می شوند و فعالیت بسیاری از آنها محدود می شود.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ترددهای استانی و بین شهرها بر اساس وضعیت هر استان محدود می شود و فعالیت اصناف هم بر اساس سه لیست تهیه شده مدیریت می شوند و فعالیت بسیاری از آنها محدود می شود.
علیرضا رئیسی روز چهارشنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: از تصمیمات دولت و رئیس جمهوری تشکر میکنیم. تصمیات بسیار خوبی گرفتهاند و امیداوریم به دقت اجرا شود و بتوانیم به موقع بر بیماری ویروس کرونا فائق بیاییم.
وی گفت: اقدام که امروز رئیس جمهوری اعلام کرد. محدودیت تردد استانی است که خیلی محدود می شود. سه تا لیست تهیه شده است و در هر استان با توجه به وضعیتی که دارد استراتژی خاصی اجرا می شود.در یک استان استراتژی ممکن است این باشد که خروج از شهرهای آلوده و ورود به شهرهای سالم ممنوع شود اگر بخواهیم به ایزولاسیون ۷۰ درصد برسیم باید این برنامه برای همه شهرها اجرا شود به جز موارد استثنایی زیرا بعضی ممکن است برای درمان یا تهیه مایحتاج ضرورری نیاز به رفت و آمدها داشته باشند اما باید مدیریت بهتری انجام داد.
رئیسی افزود: در داخل شهرها بهترین استراتژی در خانه ماندن است. افراد نباید از خانه بیرون بیایند. فروشگاهها، محل های تجمع، پارکها، تالارها، مراکز مذهبی همه باید بسته شود. با این اقدامات درصد مهمی رو به جلو می رویم. اگر این اقدامات انجام شود تاثیرگذار است. مرحله آخر قرنطینه اجباری مردم در خانه است که در برخی کشورها اجرا شده است اما با اعتماد و درخواست از مردم و تعهد اجتماعی کار را دنبال می کنیم و به این مرحله نمی رسیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: قطع زنجیره انتقال ویروس با تعهد اجتماعی صورت می گیرد نه تحکم اجتماعی اما اگر رعایت نشود ممکن است به سمت جرایمی برویم که در برخی کشورها انجام شده است.
وی گفت: اصنافی هستند که تحت هیج شرایطی نباید تعطیل باشند مثل داروخانه ها، آتش نشانی، تعمیر خودرو، تاسیسات منازل، فروشگاههای زنجیره ای، نانوایی ها، قصابی ها که به اجبار باید باز باشند، برخی باید ساعات کار را افزایش دهند و حتی ۲۴ ساعته شوند اما بسیاری از مشاغل یا تعطیل می شوند یا با حداقل ظرفیت کار می کنند. البته برای ارائه این خدمات پشتیبانی های لازم هم انجام می شود و کارخانه ها هم باید باز باشند اما برای اصنافی که در لیست سوم هستند و مورد نیاز نیستند مثل مبل و موکت و تجمعات غیر ضروری سختگیری هایی انجام می شود و نباید باز باشند.
کمبودی در کشور نداریم
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: خیلی از اصناف خودجوش تعطیل کرده اند و همکاری می کنند اصنافی که به مایحتاج مردم است نیز فعالیتشان را بیشتر کردهاند در کشور ما دو نکته مهم وجود دارد که نسبت به سایر کشورهای دنیا قابل توجه است. مایحتاج مردم کمبود ندارد و در حوزه سلامت هم در کشور کمبودی نداریم و پذیرای بیماران هستیم. حوزه بهداشت و درمان بدون مشکل کارش را انجام می دهد با این وضعیت تعداد بیماران کمتر می شود.
رئیسی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره احتمال طغیان کرونا و آتش زیر خاکستر بودن وضعیت فعلی گفت: اینکه رئیس بیمارستانی گفته که طغیان بیماری داریم حرف درستی است و نشانه نگرانی است.حدود ۴۰ درصد افراد در تهران به توصیه ها گوش نکردند و به سفر رفتند. ۶۰ درصد مردم دو کار را انجام دادند یعنی به مسافرت نرفتند و در خانه ماندند اما افرادی که به سفر رفتند می توانند بیماری را منتقل کنند یا بیماری را به شهرستان برده باشند یا از شهرستان به تهران بیاورند و دوباره ممکن است با طغیان کرونا مواجه شویم.
وی افزود: افرادی که به سفر رفتند قبل از بازگشت و بعد از رسیدن به خانه وارد سایت salamat.gov.ir بشوند و وضعیت خود را ثبت کنند تا بتوانیم با اقدام به موقع جلوی انتقال بیماری را بگیریم. امیدواریم با همکاری مردم و محدودیت های اعلام شده از سوی دولت شاهد موج دوم بیماری بعد از سفرهای هفته اول نوروز نباشیم. نگران بازگشت مسافران هستیم و امیدواریم محدودیت های تردد در هفته دوم فروردین اجرا شود.
رئیسی گفت: در طرح بسیج ملی بیش از ۴۵ میلیون تاکنون مشارکت داشتند و غربالگری صورت گرفته است بیش از ۲۳ هزار تیم بهداشتی هم تشکیل شده و کار غربالگری را انجام می دهند امیدواریم در حوزه بهداشت محیط هم بتوانیم کارهای لازم را انجام دهیم اما اگر مردم رعایت نکنند احتمال طولانی شدن دوره اپیدمی وجود دارد و به تناسب آن محدودیت ها و انجام غربالگری هم تمدید می شود.
افزایش آمار در ایران
رئیسی افزود: در کشور ما پیش بینی این است که در هفته آینده ممکن است تعداد موارد بیماری بیشتر شود چون علاوه بر آزمایش افراد بستری، افراد مشکوک و سرپایی که نیازی به بیمارستان رفتن ندارند را هم آزمایش کنیم با افزایش تعداد موارد شناسایی شده آمار ممکن است بالا برود.تعداد مثبت ها بالا می رود اما میزان و درصد مرگ و میر پایین تر می آیند این اتقاق در هفته های آینده می افتد.
معاون وزیر بهداشت گفت: حرف های زیادی درباره قرنظینه در کشورهای مختلف مثل ایتالیا یا چین گفته می شود. در ایران هم سختگیری بوده است و اکنون سختگیری ها در حال افزایش است در کشور ما مدارس و دانشگاهها تعطیل شد. در طول تاریخ برای اولین بار مساجد، نمازهای جماعت و جمعه و حتی حرم های مطهر تعطیل شدند خیلی از اصناف، تالارها، عروسی ها و عزاها، سالن های سینما و تئاتر تعطیل شدند این کارها و کارهای خیلی بیشتری انجام شده است و نباید نادیده گرفته شود.
وی درباره فعالیت پزشکان بدون مرز در ایران افزود: پزشکان بدون مرز قصد خیر داشتند اما با هماهنگی وزارت بهداشت نیامدند خود من هم در خبرها شنیدم. حدود 40 تخت بیارستانی آورده بودند اما در حال حاضر کمبود تخت نداریم از آِینده صحبت نمی کنم اما فعلا تمام ظرفیت را به کار گرفتیم و کمبود تخت نداریم. کار آنها را بی ارزش نمی کنیم. در زلزله بم هم خیلی ها کمک کردند. اما در وضعیت فعلی نیاز به کمک نداریم.