"نبود"روشنایی کافی معابر" عامل تشدید تصادفات در استان قم
بنا بر اعلام مسئولان مربوطه و مشاهدات عینی اهالی رسانه و مردم، یکی از عوامل تشدیدکننده تصادفات و سرقتها در برخی محلهها و معابر قم کمبود و عدم روشنایی کافی خیابانهای این کلانشهر مذهبی است که باید در این راستا اقدام لازم صورت گیرد.
بنا بر اعلام مسئولان مربوطه و مشاهدات عینی اهالی رسانه و مردم، یکی از عوامل تشدیدکننده تصادفات و سرقتها در برخی محلهها و معابر قم کمبود و عدم روشنایی کافی خیابانهای این کلانشهر مذهبی است که باید در این راستا اقدام لازم صورت گیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان قم چندی پیش در جلسه هماندیشی شورای شهر قم در رابطه با تصادفات ناشی از عدم وجود روشنایی کافی با اشاره به جدی بودن این مسئله به عنوان یکی از عوامل تشدید تصادفات در سطح شهر قم اظهار داشت: بحث روشنایی در بروز تصادفات نقش بسیاری دارد و ما تصادفات متعددی در شهر قم داشتهایم که با کمترین هزینه با حل مسئله روشنایی خسارت آن کمتر میشد.
سرهنگ احمدپور بافرانی با تأکید بر اینکه باید با هماهنگی دستگاههای مختلف معضل نبود روشنایی را در برخی از نقاط این شهر را برطرف کنیم، افزوده است: در برخی نقاط شهر قم کمبود روشنایی وجود دارد که بارها برای رفع نقص آن مکاتباتی داشتیم، از جمله این نقاط میتوان به پشت کوه خضر اشاره کرد... خواسته پلیس این است که به علت حفظ جان مردم نقصهای موجود در زمینه روشنایی در سطح شهر قم برطرف شود.
گذشته از نگرانیهای این مقام مسئول اگر نگاهی به ستون پیامهای مردمی در روزنامههای سراسری و استانی و حتی برخی کانالهای پرمخاطب در فضای مجازی بیندازیم، درمییابیم که یکی از مطالبات مردم در عرصه مباحث شهری ناظر به روشنایی خیابانها و معابر عمومی است.
البته این مشکل در گذشته نیز وجود داشته با این حال تأکیدات رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان قم در این باره و به ویژه نگرانی وی از عدم همکاری برخی نهادها و ادارات برای حل این مشکل و تداوم نامهنگاریها و مکاتبات سبب شد که بار دیگر این مسئله مورد توجه در این مجال قرار گیرد.
از سویی مهدی آهنینپنجه مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم نیز با اشاره به برخی معابر که از روشنایی کافی برخوردار نیستند، اظهار داشت: شهرداری باید در احداث خیابانهای جدید به روشنایی آنها توجه داشته باشد چراکه شرکت توزیع برق استان قم بودجه زیادی برای تأمین روشنایی معابر جدید ندارد.
وی همچنین به بدهی شهرداری قم به شرکت توزیع برق استان اشاره و اضافه کرده است: از این شرکت برای فروش برق مالیات بر ارزش افزوده گرفته میشود و این مالیات به شهرداری داده میشود.
آهنینپنجه در ادامه به لغو عوارض تأمین روشنایی اشاره کرد و متذکر شد: بعد از قانون تجمیع عوارض، شرکت توزیع برق عوارضی را که از مردم برای این کار دریافت میکرد، لغو شد و در حال حاضر بخشی از مالیات ارزش افزوده به شهرداری قم پرداخت میشود.
به هر صورت شاید در منظر چشم برخی شهروندان با وجود انبوه مشکلات ریز و درشت این روزهای جامعه ما بهویژه از حیث مشکلات معیشتی و اقتصادی، چندان این مشکل به چشم نیاید و یا در قیاس با بقیه از اهمیت لازم برخوردار نباشد اما بیتوجهی و کمتوجهی به این موضوع و عدم تلاش جدی در راهحل آن خود میتواند سبب کاهش شدید احساس امنیت در جامعه و نیز افزایش تصادفاتی شود که خدای ناکرده در صورت فوت شهروندان، خانوادههای بسیاری را داغدار و عزادار سازد.
ضرورت تقویت نور معابر اصلی و فرعی شهر و رفع نواقص و کمبودها در این باره از آنجا ناشی میشود که بدانیم یکی از عوامل افزایش آمار سرقت، کیفقاپی و زورگیری تاریکی خیابانها و معابر است و این یک ادعای صرف نیست بلکه موضوعی است که بارها از سوی مقامات مسئول قضایی و انتظامی بیان شده است.
از سوی دیگر عدم روشنایی مناسب کوچهها و محلهها در افزایش سرقت از منازل تأثیر قابل توجهی دارد به طوریکه نمیتوان از آن غفلت کرد.
به ویژه عدم روشنایی لازم در معابر، اسباب زحمت برای رانندگانی را فراهم کرده و یا میآورد که در تاریکی شب، چندان نمیتوانند دستاندازها که معالأسف در قم کم هم نیست، به درستی و راحتی تشخیص دهند، ضمن آنکه کندن کانالهای پیدرپی از سوی شرکتهای خدماترسان نیز به نوعی بر شدت این معضل چه برای راکبان خودرو و موتورسیکلت و چه برای عابران پیاده افزوده و از این ناحیه نیز خسارات جانی یا جراحات بدنی بر جای مانده است.
گذشته از همه این مسائل، باید توجه داشت که اساساً عدم روشنایی مناسب یکی از عوامل برهمزننده زیبایی و تناسب نمای شهری در شبهاست، بهویژه در شهری همچون قم که زائرپذیر و مسافرپذیر است و به ویژه اینکه در شبهای چهارشنبه و جمعه و یا شبهای اعیاد و شهادتهای اهلبیت(ع)، پذیرای عموم زواری است که برای زیارت حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد جمکران به این شهر مذهبی میآیند.