◄ هواشناسی شمال کشور کور شد/ رادار هواشناسی مازندران و گیلان خراب است+ تصاویر
نه تنها رادار هواشناسی مازندران بلکه رادار هواشناسی گیلان نیز خراب است و رادار هواشناس تهران نیز مشکلاتی دارد.
هفته گذشته خبری به نقل از سکان نیوز در تین نیوز منتشر شد که حکایت از خرابی رادار هواشناسی استان مازندران داشت.
به گزارش تین نیوز، در این خبر تاکید شده بود که رادار هواشناسی مازندران با نام رادار خزر شرقی با هزینه ۱۰۰ میلیارد تومانبه قیمت امروز، احداث و راه اندازی شد تا با توان بالای تشخیص سیلاب ها در استان مازندران و گلستان و ارتفاعات سمنان و خراسان شمالی وظیفه حفاظت از جان و مال مردم را بر عهده گیرد. این ابزار هواشناسی ارزشمند هر ده دقیقه یک بار با ارسال تصاویر مفید از سامانه های بارشی در حال عبور و تخمین حجم بارش پیش رو ، اطلاعات به موقع و دقیقی از وضعیت بارش آینده را قبل از وقوع سیلاب در اختیار مرکز پیش بینی و از آنجا در اختیار مدیریت بحران استان قرار می دهد.
سکان نیوز همچنین خاطرنشان کرده بود: متأسفانه رادار هواشناسی گران قیمت استان مازندران تنها به دلیل نبود اندک بودجه ای برای حفظ و نگهداری مدت ۶ ماه است که از کار افتاده و از دور فعالیت خارج شده است!
به دنبال بازنشر این خبر در تین نیوز، هواشناسی مازندران تکذیببه ای ارسال و طی آن تاکید کرد: شبکه رادارهای هواشناسی با حدود 10 رادار فعال و مورد استفاده کاربران به ویژه در بخش پیش بینی در حال عملیات مداوم است و توسط بخش خصوصی نگهداری و پشتیبانی می شود. رادار مستقر در بندر امیرآباد که در سال 1386 نصب و راه اندازی شده نیز عملکردی پیوسته و مستمر داشته است.
هواشناسی مازندران در بخش دیگری از جوابیه خود خاطرنشان کرده بود: با توجه به شرایط سخت تحریمی جهت تامین قطعات یدکی برنامه ریزی و سیاست سازمان استفاده از رادار در مواقع ورود سیستم های بارشی می باشد. لذا در مواقع دیگر که عملا کاربردی ندارد از مدار عملیات خارج و خاموش می شود. در حال حاضر تلاش پیگیرانه برای خنثی کردن تحریم های فعلی در جهت تامین قطعات رادارهای هواشناسی از روش های مختلف در دست اقدام است. شایان ذکر است قرارداد خرید دو رادار دیگر با شرکت مجری منعقد شده است که انشاالله در سال 1404 در کشور راه اندازی خواهند شد. لذا موضوع کمبود بودجه برای راه اندازی و پشتیبانی شبکه رادارها اساسا کذب است.
پس از انتشار جوابیه هواشناسی مازندران، خبرنگار تین نیوز این موضوع را پیگیری کرد.
پیگیری های خبرنگار ما نشان داد نه تنها رادار هواشناسی مازندران بلکه رادار هواشناسی گیلان نیز خراب است و رادار هواشناس تهران نیز مشکلاتی دارد.
براساس اطلاعاتی که به دست خبرنگار ما رسیده در مازاندران، به دلیل نداشتن ups مدار رادار سوخت ولی مجددا از تهران مدار خریداری شد اما به دلیل نداشتن ups روشن کردن رادار بسیار خطرناک است و می تواند به تجهیزات لامپ رادار خسارت سنگین بزند که به همین دلیل در اداره هواشناسی مازندران مجبور شده اند رادار را خاموش نمایند در حالی که به طور کلی وظیفه رادار این است که سامانه های falash flood یا بارش های سیلابی را که به خصوص در استان گلستان و ارتفاعات مازندران به صورت ناگهانی اتفاق می افتد، رصد کند و این امر کاملا متکی به تصاویر رادار است و این در حالی است که همین هفته با وجو آنکه مازندران هشدار نارنجی داشت اما رادار روشن نبود.
بنابرای بررسی های خبرنگار ما نشان می دهد رادار مازندران ضمن خرابی ژنراتور، ups هم ندارد که قطعه ای است که در ایران هم تولید می شود و برخلاف آنچه هواشناسی مازندران اعلام کرده قطعه وارداتی و تحریمی نیست و برای خرید آن ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است که گویا منابع مالی مورد نظر وجود ندارد چرا که مبلغ ۱.۸ میلیارد پول اداره هواشناسی مازندران برای خرید ماشین تیگو ۸ هزینه شده و این موضوع به اداره کل اطلاعات مازندران و بازرسی و دیوان محاسبات نیز اطلاع داده شده است.
اما ماجرای هواشناسی گیلان چیست؟
بررسی ها نشان می دهد رادار گیلان هم به دلیل نداشتن قطعه خراب است، اگرچه برخلاف قطعه مورد نیاز برای رادار مازندران که در داخل کشور نیز تولید می شود، قطعه مورد نیاز برای رادار گیلان باید از خارج وارد شود که تهیه آن مشکلاتی دارد.
وضعیت رادار تهران چگونه است؟
رادار تهران هم تصاویرش همپوشانی ندارد و به دلیل پارازیت های فروان اکثر موارد دچار مشکل است. این پارازیت ها به دلیل وجود فرکانس های غیرقانونی زیاد در تهران است که ربطی به هواشناسی ندارد.