بازدید سایت : ۷۵۶۹۲

◄ هواشناسی شمال کشور کور شد/ رادار هواشناسی مازندران و گیلان خراب است+ تصاویر

نه تنها رادار هواشناسی مازندران بلکه رادار هواشناسی گیلان نیز خراب است و رادار هواشناس تهران نیز مشکلاتی دارد.

هواشناسی شمال کشور کور شد/ رادار هواشناسی مازندران و گیلان خراب است+ تصاویر
تین نیوز |

هفته گذشته خبری به نقل از سکان نیوز در تین نیوز منتشر شد که حکایت از خرابی رادار هواشناسی استان مازندران داشت.

به گزارش تین نیوز، در این خبر تاکید شده بود که رادار هواشناسی مازندران با نام رادار خزر شرقی با هزینه ۱۰۰ میلیارد تومان‌به قیمت امروز، احداث و راه اندازی شد تا با توان بالای تشخیص سیلاب ها در استان مازندران و گلستان و ارتفاعات سمنان و خراسان شمالی وظیفه حفاظت از جان و مال مردم را بر عهده گیرد. این ابزار هواشناسی ارزشمند هر ده دقیقه یک بار با ارسال تصاویر مفید از سامانه های بارشی در حال عبور و تخمین حجم بارش پیش رو ، اطلاعات به موقع و دقیقی از وضعیت بارش آینده را قبل از وقوع سیلاب در اختیار مرکز پیش بینی و از آنجا در اختیار مدیریت بحران استان قرار می دهد.

سکان نیوز همچنین خاطرنشان کرده بود: متأسفانه رادار هواشناسی گران قیمت استان مازندران تنها به دلیل نبود اندک بودجه ای برای حفظ و نگهداری مدت ۶ ماه است که از کار افتاده و از دور فعالیت خارج شده است! 

به دنبال بازنشر این خبر در تین نیوز، هواشناسی مازندران تکذیببه ای ارسال و طی آن تاکید کرد: شبکه رادارهای هواشناسی با حدود 10 رادار فعال و مورد استفاده کاربران به ویژه در بخش پیش بینی در حال عملیات مداوم است و توسط بخش خصوصی نگهداری و پشتیبانی می شود. رادار مستقر در بندر امیرآباد که در سال 1386 نصب و راه اندازی شده نیز عملکردی پیوسته و مستمر داشته است.

هواشناسی مازندران در بخش دیگری از جوابیه خود خاطرنشان کرده بود: با توجه به شرایط سخت تحریمی جهت تامین قطعات یدکی برنامه ریزی و سیاست سازمان استفاده از رادار در مواقع ورود سیستم های بارشی می باشد. لذا در مواقع دیگر که عملا کاربردی ندارد از مدار عملیات خارج و خاموش می شود. در حال حاضر تلاش پیگیرانه برای خنثی کردن تحریم های فعلی در جهت تامین قطعات رادارهای هواشناسی از روش های مختلف در دست اقدام است. شایان ذکر است قرارداد خرید دو رادار دیگر با شرکت مجری منعقد شده است که انشاالله در سال 1404 در کشور راه اندازی خواهند شد. لذا موضوع کمبود بودجه برای راه اندازی و پشتیبانی شبکه رادارها اساسا کذب است.

پس از انتشار جوابیه هواشناسی مازندران،  خبرنگار تین نیوز این موضوع را پیگیری کرد.

پیگیری های خبرنگار ما نشان داد نه تنها رادار هواشناسی مازندران بلکه رادار هواشناسی گیلان نیز خراب است و رادار هواشناس تهران نیز مشکلاتی دارد.

براساس اطلاعاتی که به دست خبرنگار ما رسیده در مازاندران، به دلیل نداشتن ups مدار رادار سوخت ولی مجددا از تهران مدار  خریداری شد اما به دلیل نداشتن ups روشن کردن رادار بسیار خطرناک است و می تواند به تجهیزات لامپ رادار خسارت سنگین بزند که به همین دلیل در اداره هواشناسی مازندران  مجبور شده اند رادار را خاموش نمایند در حالی که به طور کلی وظیفه رادار این است که سامانه های falash flood یا بارش های سیلابی را که به خصوص در استان گلستان و ارتفاعات مازندران به صورت ناگهانی اتفاق می افتد، رصد کند  و این امر کاملا متکی به تصاویر رادار است و این در حالی است که همین هفته با وجو آنکه مازندران هشدار نارنجی داشت اما رادار روشن نبود.

بنابرای بررسی های خبرنگار ما نشان می دهد  رادار مازندران ضمن خرابی ژنراتور،  ups هم ندارد که قطعه ای است که در ایران هم تولید می شود و برخلاف آنچه هواشناسی مازندران اعلام کرده قطعه وارداتی و تحریمی نیست و برای خرید آن  ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است که گویا منابع مالی مورد نظر وجود ندارد چرا که مبلغ ۱.۸ میلیارد پول اداره هواشناسی مازندران برای خرید ماشین تیگو ۸ هزینه شده و این موضوع به اداره کل اطلاعات مازندران و بازرسی و دیوان محاسبات نیز اطلاع داده شده است.

IMG_20241202_140851

اما ماجرای هواشناسی گیلان چیست؟

بررسی ها نشان می دهد رادار گیلان هم  به دلیل نداشتن قطعه خراب است، اگرچه برخلاف قطعه مورد نیاز برای رادار مازندران که در داخل کشور نیز تولید می شود، قطعه مورد نیاز برای رادار گیلان باید از خارج وارد شود که تهیه آن مشکلاتی دارد. 

وضعیت رادار تهران چگونه است؟

رادار تهران هم تصاویرش همپوشانی ندارد و  به دلیل پارازیت های فروان اکثر موارد دچار مشکل است. این پارازیت ها به دلیل وجود فرکانس های غیرقانونی زیاد در تهران است  که ربطی به هواشناسی ندارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • گل بابائی پاسخ

    مدیر كل هواشناسی استان مازندارن خجالت نمی کشی در جوابیه به سایت تین نیوز علت مشکل رادار رو تحریمانه های ظالمانه نوشتی! حداقل 10 تا کارشناس خبره تو مازندران داری که بفهمن دروغ می گی. از اون ده نفر خجالت بکش!
    به دلیل عدم نظارت حراست مرکزی جعل اسناد و حقایق به یک اپیدمی در ادارات کل تبدیل شده. حراست مرکزی، اسناد مالی جعلی ادارات کل رو که به ستاد سازمان می فرستن بررسی کن! دو نفر رو بفرستی تخلفات کسی به خودش جرات نمی ده رییس سازمان و معاون توسعه منابع سازمان رو احمق فرض کنه!!

  • ناشناس پاسخ

    در تهران وجود فرکانس های مزاحم، بیشتر مربوط به ارسال فرکانس برای خنثی کردن شبکه های،رلدیویی و تلویزیونی خارج کشور است و نیز محدودیت‌هایی است که برای اینترنت ایجاد می‌کنند،

  • یوسف پاسخ

    سازمانها و شرکتهایی که وضعیت آب و هوا رو پیش بینی مینمایند ، هر روز دقیقتر منظمتر و زیباتر محصولاتشون رو بصورت رایگان در اختیار عموم قرار میدهند . و سازمانهایی مانند هواشناسی ایران صرفا با همین محصولات مانور میدهند ،
    اما در این وانفسای اعتبارات دولتی سرکار خانم تاجبخش و معاون اداری و مالی اش روی به اشرافیگری آوردند و ۱۰۰ میلیارد تومان پول این مملکت را که بسختی تامین میشود رو صرفا برای ماشین تیگو ۸ پرومکس فونیکس ( خنده درد) به هدر دادند ،
    این موضوع یک اشرافیگری از سر بی دردی نیست ؟
    در حالیکه رادارها صرفا بدلیل نداشتن باطری از کار میوفتند .

  • کارشناس هواشناسی یوسف پاسخ

    بجز چند ایستگاه فرودگاهی و ایستگاههای خاص مابقی بود و نبودشان توفیر چندانی ندارد چون از اطلاعاتشان بهره ایی نمیبریم . و نیاز به اینهمه دم و دستگاه عریض و طویل اداری نیست و صرفا هدر دادن نیروهای متخصص و تحصیلکرده بحساب میاد .
    با ورود به چند سایت هواشناسی خارجی میشود که زحمت را کم کرد ، دقیقا همین کاری که الان دارد صورت میگیرد .
    اما پرسنل همین سازمان که جزو باهوشترین نیروها هستند هم هوش سرشار دارند چون غالبا دروس فنی خواندند و هدر میروند و هم به نان شبشان محتاجند .

  • کارشناس هواشناسی پاسخ

    آقای مدیرکل مازندران
    خانم تاجبخش
    آقای هاشمی
    قرارداد چند میلیاردی نگهداری رادار با آقای مینوی بستید که ایشان قبلا معاون فنی سازمان بود و الان یک شرکت تجهیزات هواشناسی بنام خودش ثبت کرد . فهمید که پول کجاست !!!!!!
    پس چرا رادارها خراب هست و کار نمیکند .
    مدیرکل مازندران که سوء سابقه اش در خراسان شمالی بر هیچکس پوشیده نیست ، دستگاههای امنیتی لطفا ورود پیدا کنید . مگر از صافی شما نمیگذرند ، مردم اگر به تیم اقتصادی اعتماد ندارند ، حداقل باور به امنیت را باور دارند خرابش نکنید .

  • فرهاد پاسخ

    مدیرکل هواشناسی نوشته اند جهت صرفه جویی فقط در زمان شروع سیستم ها رادار را روشن میکنند. گویا ایشان نمیدانند دلیل نصب رادار جهت پیش بینی بارشهای ناگهانی و سیل آساییست که معمولا در هوایی آرام و بدون سیستم جوی و در عرض یک ساعت شکل میگیرند و سیل میدهند. این پدیده در ارتفاعات گلستان بسیار شایع است. مرکز پیش بینی گلستان با استفاده از تصاویر رادار خزر شرقی بسیاری از این فلش فلودها را به موقع رصد میکردند و با اطلاع رسانی بهنگام در مورد قریب الوقوع بودن سیل، مردم را از حاشیه آن رودخانه دور میکردند و از خسارات جانی و مالی بسیاری پیشگیری میشد که امسال از این امکانات بی بهره بوده ایم!

  • کارشناس بحرانهای جوی پاسخ

    آقای مدیر هواشناسی مازندران
    برای یک کانکس ۳۰ ساله ۲۷۰ میلیون تومان هزینه کردی که به جای آن ساختمان جدید برای افتتاح کار آماده هست ، رو رها کردید ، ولی برای رادار و تعمیر ژنراتور امیرآباد رو گذاشتید معطل پول و ششماه هست که رادار کار نمیکند ، اما ۱/۸۰۰ میلیارد برای تیگو ۸ هزینه کردی ، عقده شاسی بلند داشتی اما برای حفظ جان آدمها که با کمک رادار میشود پیش بینی سیلاب داد رو به امان خدا رها کردی؟؟؟؟

  • فرهاد پاسخ

    در ادامه باید توضیح داده شود که سیستم های جوی به راحتی از چند روز قبل در نقشه های پیش یابی هواشناسی قابل تشخیص هستند و در آن زمان دیگر نیاز چندانی به روشن کردن رادار نیست و فقط نقش تکمیلی خواهد داشت تا مثلا زمان پایان سیستم و بارش را در نقطه مورد نظر مشخص کند. تنها مزیت رادار تشخیص بارشهای شدیدی است که تشکیل آنها در هیچ نقشه ای قابل ردیابی نیست و در هوای بدون سیستم به وجود میآیند. ایکاش این سرمایه های ملی در اختیار مدیران باسوادتری گذاشته میشد تا از آن در جهت حفظ جان و مال مردم عزیز کشورمان استفاده میشد.

  • حقیقت پاسخ

    راستی مدیر کل عزیز
    برای رنگ آمیزی برج دیده بانی مازندران چقدر خرج شد و چقدر قرارداد بستی که صدای ذیحساب هم در اومد و دیوان محاسبات اومد سر پرونده
    اینقدر واجب بود که مجبور شدی درخت قطع کنی و بفروشی ؟
    حدود ۲۰۰ میلیون تومان برای رنگ آمیزی
    چرا با این مبلغ باطری UPS رادار را تهیه نکردی ؟؟
    یا بنظرت باطری دیزل ژنراتور واجبتر نبود ؟

  • کارشناس هواشناسی پاسخ

    بقدری مشکلات در وزارت راه و شهرسازی زیاد هست ، که دغدغه های کارکنان هواشناسی برای خانم و آقایان وزیر محلی از اعراب ندارد ، همکاران هواشناسی باید به قضا و تن در دهند!!!!! کسی بدادشان نخواهد رسید .....
    هر طور بخواهند می تازند ، از افراد فاسد و مدیران ناکارآمد دفاع میکنند ، کاری به روحیه همکاران ندارند ، رادار کشک چی آش چی خدا شر این از خدا بیخبران رو از سر هواشناسان دور کند .

  • مثل همه ناشناس پاسخ

    میدونم اقا فرهاد و کارشناس هواشناس و...همگی دست ساز و گمارده ذهنی تین نیوز هستید و حرفای صدمن یه غاز شماها همه دروغ و حاشیه ای بیش نیست اگه دلسوز هستید و مدرک معتبر در مورد هواشناسی دارید برید از طریق مراجع قانونی اقدام کنید نه اینکه مثل ترسوها حرفای مفت بزنید متن رو اگه مرد هستید اجازة بدید ببیند

  • ناشناس پاسخ

    مدیر قبلی هواشناسی مازندران لیسانس علوم سیاسی داشت و خانمش با پرستاری استخدام شد هیچکس در مورد اون هیچی ننوشته بویه امیرآباد در دوره اون گم شد و.‌‌‌‌‌...الان این مدیر رده یک هواشناسی کشاورزی و دکترای هواشناسی کشاورزی داره و بسیار کارای ارزشمندی انجام داده دارند براش اراجیف می نویسند لعنت بر کسایی که منافعشون درخطر افتاده و مغرضانه حرف مفت می زنند تین نیوز اگه مردانگی داری اینو اجازه پخش و چاپ بده ببینیم و تعریف کنیم