بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

نگاهی به وضعیت کتاب‌خوانی در متروهای جهان

اکنون بسیاری از متروهای جهان با ایجاد کتابخانه های مجازی و حقیقی به دنبال ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در میان مسافران خود هستند.

نگاهی به وضعیت کتاب‌خوانی در متروهای جهان
تین نیوز |

 اکنون بسیاری از متروهای جهان با ایجاد کتابخانه های مجازی و حقیقی به دنبال ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در میان مسافران خود هستند.

مترو در شهرهای بزرگ جهان هر روز پذیرای بخش زیادی از جمعیت شهر است و این موضوع باعث شده تا این ناوگان حمل و نقل عمومی اهمیت فرهنگی و اجتماعی خاصی پیدا کند.

یکی از کارهایی که برای پر کردن اوقات مسافران در متروهای جهان ترویج می‌شود مبحث کتاب‌خوانی است، مسئولان و فعالان فرهنگی با ایجاد کتابخانه های حقیقی و مجازی و برپایی کمپین های مختلف، سعی کرده‌اند تا مسافران را به خواندن کتاب ترغیب کنند. این مقاله به طور موردی به تجربه متروهای مهم دنیا می‌پردازد.

کتابخانه مجازی در متروی نیویورک

در متروی نیویورک، مسافران هنگام ورود به ایستگاه ها می‌توانند با ورود به سایت SubwayLibrary.com کتاب‌های موجود را دانلود و مطالعه کنند. 

حتی طرح هایی از کتاب های مجازی روی بدنه و صندلی قطارها وجود دارد که از طریق اسکن کد QR هر کتاب، مسافران به راحتی می‌توانند آنها را دانلود کنند.

ایستگاه متروی هارلم، هلند

 در کشور هلند نه تنها در ایستگاه مترو بلکه در سواحل آن نیز کتابخانه‌های ساحلی وجود دارد. در ایستگاه مترو هارلم هلند کتابخانه کوچکی ایجاد شده و مسافران می‌توانند کتاب‌های مورد علاقه خود را بردارند و بخوانند. این کتابخانه کوچک حدود 2000 عدد از بهترین کتاب‌ها که جزء پر فروش‌ترین کتاب‌ها است را در اختیار مسافران قرار می‌دهد. در این ایستگاه فضاهایی برای گشت زدن و نوشیدن قهوه نیز برای مسافران فراهم شده و به کسانی که عضو این کتابخانه هستند؛ کتاب هم به امانت داده می‌شود.

متروی مکزیکوسیتی، مکزیک

کیوسک‌های مجازی در ایستگاه مترو مکزیک نصب شده که مسافران می‌توانند از این کیوسک‌ها کتاب‌های مورد علاقه و موجود در آن را با استفاده از اسکن کد QR دانلود کنند.

متروی فیلادلفیا

در متروی این شهر نیز دسترسی مجازی به کتاب برای مسافران فراهم شده است و آنها می‌توانند کد QR کتاب مورد نظرشان را به راحتی اسکن کرده و کتاب مورد نظر خود را با استفاده از گوشی و یا تبلت همراه خود مطالعه کنند.

متروی بخارست، رومانی

کتابخانه مجازی در ایستگاه متروی ویکتوریا در بخارست رومانی همانند مترو فیلادلفیا کار می‌کند و مسافران می‌توانند کد QR کتاب‌ها را اسکن کنند. قسمت‌های وسیعی از ایستگاه های متروی این کشور را تبلیغ همین کتابخانه مجازی پوشانده است تا بیشتر به یک کتابخانه واقعی شبیه شود.

ایستگاه متروی سوژو، چین

در ایستگاه مترو سوژو چین مانند مترو هارلم هلند کتابخانه‌ای ایجاد شده است. در این کتابخانه حدود 2000 نسخه چاپی، 30 نوع روزنامه و نیز دسترسی به رایانه ها برای مسافران فراهم شده است.

متروی توکیو، ژاپن

اگر شما مترو توکیو را سوار شوید و در ایستگاه " نزو" پیاده شوید می‌توانید از کتابخانه کوچک آن استفاده کنید و به صورت امانی کتاب بردارید و پس از خواندن، آن را برگردانید. این کتابخانه به شکل کیوسک است و مسافران می‌توانند به صورت رایگان از آن استفاده کنند.

متروی مسکو

با تجهیز ایستگاه نووسلوبودسکایا به عنوان شاهکار هنر مدرن و یکی از پر رفت و آمدترین ایستگاه‌های مترو در مسکو و سایر ایستگاه‌های پایتخت به کتابخانه مجازی، مسافران می‌توانند محتوای کتابخانه مذکور را به صورت رایگان دانلود و استفاده کنند. در این کتابخانه مجازی بیش از یک‌صد اثر از ادبیات کلاسیک روسیه قرار داده ‌شده و با یک اسکن ساده توسط گوشی هوشمند یا تبلت قفسه‌های این کتابخانه در دسترس انواع سیستم‌عامل‌ها قرار می‌گیرد.

این کتابخانه بدون ثبت‌نام و بدون اینکه کاربر دچار زحمت شود، قابل‌استفاده است. در کنار این پروژه از مردم خواسته‌شده تا کتاب‌های موردعلاقه خود را با ارسال نظر، اعلام کنند.

کمپین جا گذاشتن کتاب

کمپین جا گذاشتن کتاب اولین بار در سال 2001 توسط "رون هورنبیکر " با عنوان " Book Crossing" یا همان "کتاب در گردش " شکل گرفت. در این کمپین افراد آثاری را که مطالعه کرده‌اند رایگان و بدون هیچ ادعایی در مکان‌های عمومی جا می‌گذارند تا افراد بیش‌تری از آنها استفاده کنند.

 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.