بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

موتورسیکلت ها چقدر آلودگی هوا تولید می کنند؟ | تاثیر موتورهای برقی بر کاهش آلاینده ها

۸۶ موتور سیکلت برقی تاکنون ۱۰.۸تن از آلودگی هوایی که باید طی ۱۰ ماه در تهران منتشر می شده، کاسته اند.

موتورسیکلت ها چقدر آلودگی هوا تولید می کنند؟ | تاثیر موتورهای برقی بر کاهش آلاینده ها
تین نیوز |

در صورت برقی سازی همه ناوگان موتورسیکلت بنزینی پس ، این کاهش آلودگی هوا به سالانه ۲۰۴تن خواهد رسید. هر موتورسیکلت کاربراتوری در هر کیلومتر ۱۵گرم ذرات و گازهای آلاینده تولید می کند. از این رو تنها راه حذف آلودگی هوای موتورسیکلت ها، جایگزینی آنها با مدل انژکتوری یا برقی است که راه دوم می تواند آلودگی هوای تولیدی آنها را به صفر برساند.

به گزارش تین نیوز به نقل از همشهری، از سویی موتورسیکلت های کار تردد بالایی در روز دارند و بعضا تا روزانه ۶۰کیلومتر در تهران تردد می کنند. به همین علت جلوگیری از تردد آنها اهمیتی صدچندان می یابد. بهمن سال گذشته ۸۶دستگاه موتورسیکلت برقی به شرکت پست تحویل داده شد و این نوسازی ناوگان اثری چشمگیر بر کاهش آلودگی هوای تهران داشته است. حال اگر همه ۱۳۵۰موتورسیکلت کاربراتوری پست برقی شود، اثری ۱۶برابری بر آمار فوق دارد.

اهمیت برقی سازی ناوگان

نخستین بار اسفند ۱۳۹۸بود که تفاهمنامه چهارجانبه میان طرف های دولتی و شهرداری تهران برای تولید موتورسیکلت های برقی شرکت پست شکل گرفت ولی این تفاهمنامه ۳سال عملی نشد تا اینکه اول بهمن سال گذشته به همت شهرداری تهران و وزارت ارتباطات، مراسم رونمایی از ۸۶دستگاه موتور برقی توزیع کنندگان پستی برگزار شد. هم اکنون از تحویل این ۸۶دستگاه ۱۰ماه گذشته و اعداد و ارقام جالبی از این نوسازی ناوگان به دست آمده است.

طبق اطلاعاتی که شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در اختیار همشهری قرار داده، در این پروژه، اعطای وام کم بهره، کمک بلاعوض و استفاده از کمک های غیرنقدی (حواله نفت) ماده ۱۲در توسعه پروژه تبدیل موتورسیکلت های فرسوده شاغل در حمل بار و کالا به موتورسیکلت برقی با باتری سواپ و ایستگاه شارژ با مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوص در شبکه باتری سواپ در مناطق ۲۲گانه شهرداری تهران مورد نظر بوده است.

توجه به اینکه ناوگان شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران یکی از مهم ترین ناوگان های حمل ونقل بار و کالای درون شهری پایتخت را در اختیار دارد که بالغ بر ۱۳۵۰نامه رسان دارد و با استفاده از موتورسیکلت بنزینی و با متوسط پیمایش روزانه حدود ۴۰کیلومتر، حجم قابل توجهی از محموله های خُرد پستی را در سطح شهر جابه جا می کنند، از این رو طی قرارداد منعقده میان شهرداری تهران و شرکت پست، تعداد ۱۵۶دستگاه موتورسیکلت برقی به شرکت پست تحویل داده شد.

جزئیات تردد موتورسیکلت های برقی

براساس سامانه پایش و رصد ناوگان حمل مرسولات پستی، پیمایش ۸۶دستگاه از پُرترددترین موتورسیکلت های برقی ناوگان شرکت ملی پست در بازه زمانی ۱۰ ماهه از آغاز بهره برداری پروژه، مجموعاً ۷۲۰هزار کیلومتر بوده است و به طور متوسط، هر دستگاه موتورسیکلت برقی در ۱۰ماه گذشته ۸۳۷۲کیلومتر پیمایش داشته که البته بیشترین پیمایش ثبت شده در سامانه مذکور، ۱۶هزار کیلومتر بوده است. با تبدیل هر دستگاه موتورسیکلت بنزینی پست به برقی، سالانه ۱۴میلیون تومان در مصرف سوخت صرفه جویی می شود.

اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران از تحلیل داده های دریافتی از سامانه پایش ناوگان موتورسیکلت های پست نشان می دهد صرفه جویی بنزین حاصل از ۷۲۰هزار کیلومتر پیمایش موتورسیکلت های برقی شرکت ملی پست در مدت ۱۰ماه، در حدود ۲۹هزار لیتر بوده که صرفاً به ازای مصرف ۲۷مگاوات برق توسط ناوگان حاصل شده است که با درنظر گرفتن قیمت فوب بنزین خلیج فارس، از محل پروژه مذکور در مدت ۱۰ماه، در حدود بیش از ۲۰هزار دلار صرفه جویی تنها در مصرف سوخت برای کشور حاصل شده است؛ به عبارتی با تبدیل هر دستگاه موتورسیکلت بنزینی شرکت پست به موتورسیکلت برقی سالانه ۱۴میلیون تومان در مصرف سوخت صرفه جویی می شود.

مطابق روند کنونی پروژه، ظرف ۵سال، بالغ بر ۶میلیارد تومان به قیمت پایه سال۱۴۰۲در مصرف سوخت صرفه جویی خواهد شد. این در حالی است که برای تبدیل ۸۶دستگاه موتورسیکلت بنزینی ناوگان موتوری شرکت ملی پست به موتورسیکلت برقی، تنها حدود ۴میلیارد تومان وام کم بهره بانکی با بازپرداخت ۶۰ماهه از سوی شهرداری تهران به توزیع کنندگان شرکت ملی پست پرداخت شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.