چارچوب جهانی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای از کشتی ها تدوین می شود
هشتادوسومین اجلاس کمیته حفظ محیط زیست دریایی سازمان بین المللی دریانوردی (MEPC 83) با مشارکت فعال نمایندگان ایران ، از ۱۸ تا ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ (۷-۱۱ آوریل ۲۰۲۵) در لندن ، آغاز به کار کرد .
هشتادوسومین اجلاس کمیته حفظ محیط زیست دریایی سازمان بین المللی دریانوردی (MEPC 83) با مشارکت فعال نمایندگان ایران ، از ۱۸ تا ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ (۷-۱۱ آوریل ۲۰۲۵) در لندن ، آغاز به کار کرد .
به گزارش تین نیوز به نقل از پرتال حمل و نقل ،کمیته MEPC رکن اصلی سیاست گذاری در مسائل مربوط به پیشگیری و حفاظت از الودگی محیط زیست دریایی ناشی از فعالیت کشتی ها در سازمان بین المللی دریانوردی (آیمو) است و نقش تعیین کننده ای در تدوین ، تصویب و اجرای مقررات بین المللی در صنعت کشتیرانی ایفا می کند .
این در حالی است که نمایندگان دولت جمهوری اسلامی ایران ، پس از مشارکت موثر در سه اجلاس بینابینی تخصصی (ISWG-GHG 18، ISWG-GHG 19 و ISWG-APEE 1) که منجر به ارائه سه بیانیه تخصصی شد ، در این اجلاس به صورت حضوری و مجازی شرکت خواهند داشت .
بر اساس این گزارش ، در نشست MEPC 83 درباره موضوعات "تدوین چارچوب جهانی《صفر خالص》برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای از کشتی ها" ؛ "ارزیابی و بازنگری اقدامات کوتاه مدت انرژی بر پایه شاخص بهره وری انرژی (EEXI)" و "درجه بندی شدت کربن (CII)" بحث و تبادل نظر خواهد شد .
"تصویب طرح اقدام ۲۰۲۵ برای کاهش آلودگی پلاستیکی ناشی از فعالیت های دریایی" ؛ "پیشبرد اصلاحات در کنوانسیون مدیریت آب توازن کشتی ها" ؛ "بررسی راهکارهای جلوگیری از آلودگی هوا شامل انتشار NOx ، کربن سیاه" و "استفاده از سیستم های تصفیه گازهای خروجی ، تصویب اصلاحات فنی در کد NOx به منظور بهینه سازی مصرف سوخت و کاهش آلاینده ها" از دیگر دستورکار های هشتادوسومین اجلاس کمیته حفظ محیط زیست دریایی در لندن قلمداد می شود .
لازم به ذکر است که تصمیمات این کمیته مستقیما بر فعالیت های صنعت کشتیرانی و حمل و نقل دریایی در سطح جهانی تاثیرگذار است . بنابراین انتظار می رود تصمیمات این نشست ، مسیر گذار سبز صنعت حمل ونقل دریایی را تسریع کرده و نقش کلیدی "آیمو" را در حفاظت از محیط زیست دریایی تقویت کند .