بازدید سایت : ۳۷۴۸۴

موزه معماری تشکیل خواهد شد

چهارمین جلسه شورای عالی اعتلای معماری با بررسی و ارزیابی سیر تحول معماری در کشور و همچنین تبادل‌نظر در مورد محتوای سیاست‌گذاری به‌منظور ارتقای وضعیت معماری کشور به ریاست دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با حضور صاحب‌نظران عرصه معماری کشور در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی، برگزار شد.

موزه معماری تشکیل خواهد شد
تین نیوز |

چهارمین جلسه شورای عالی اعتلای معماری با بررسی و ارزیابی سیر تحول معماری در کشور و همچنین تبادل‌نظر در مورد محتوای سیاست‌گذاری به‌منظور ارتقای وضعیت معماری کشور به ریاست دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با حضور صاحب‌نظران عرصه معماری کشور در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی، برگزار شد.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، در این نشست که با حضور صاحب‌نظران عرصه معماری کشور؛ ایرج اعتصام، کامران دیبا، محسن حبیبی، ایرج کلانتری، سیروس باور، کیانی، فرامرز پارسی و همچنین تعدادی از معماران جوان کشور در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، محمدسعید ایزدی معاون معماری و شهرسازی، گفت: به دنبال ماموریتی که وزیر محترم راه و شهرسازی دادند کمیته یا شورای اعتلای معماری ذیل شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تشکیل شد.

ایزدی با یادآوری اینکه مدت‌های مدیدی بود که موضوع معماری و بحث راجع به آن مطرح بود، شکل‌گیری کمیته اعتلای معماری را ذیل شورای عالی شهرسازی و معماری ایران از نقاط قوت شورای اعتلای معماری برشمرد و افزود: مدت‌های مدیدی بود که موضوع معماری و بحث راجع به آن مطرح شده بود و با مروری که نسبت به اسناد داشتیم به این نتیجه رسیدیم که جای حوزه اندیشه و کمیته‌ای که بتواند راجع به معماری سیاست‌گذاری و بحث کند به‌شدت خالی است. برهمین اساس نیز گزارشی در شورای عالی شهرسازی تنظیم شد و تشکیل کمیته اعتلای معماری را به معاونت معماری و شهرسازی ماموریت دادند.

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تصریح کرد: کمیته اعتلای معماری با اهداف معینی تشکیل‌شده و قرار بر این است که دبیرخانه شورای عالی تمرکز بیشتری راجع به موضوع معماری داشته باشد و با تمرکز بر موضوع معماری بتواند به یک سلسه سیاست‌هایی در جهت ارتقا دست یابد.

ایزدی یادآور شد: در جلسات پیشین اعضای کمیته یکی از مواردی که پیشنهاد کردند این بود که بتوانیم پیش از هرگونه اقدامی تصویری از وضعیت موجود معماری کشور، سرگذشت آن و سیری که طی کرده است را ترسیم کنیم. معقتقدم با بررسی و نقد تحولات یک صدساله ایران در حوزه معماری زمینه‌های مناسبی برای هرگونه اقدام پیش رو را به دست خواهیم آورد.

وی با اشاره به اینکه در جلسه سوم کمیته، تالیفات و تجربه‌های نظری معماران مرور شد، گفت: جلسه آتی به جمع‌بندی مصوبات شورا می‌پردازیم و مسیر راه کمیته را مشخص خواهیم کرد. به‌واقع در جلسه پنجم شورا ساختار مباحث کمیته را تعیین می‌کنیم.

ایزدی تصریح کرد: کمیته‌های فنی ذیل شورای عالی کمیته‌هایی هستند که کارها به آن‌ها ارجاع می‌شود و کمیته اعتلای معماری سیاست‌گذاری را بر عهده دارد.

وی در بخشی از صحبت‌های خود، گفت: درخواست‌هایی برای طرح پروژه‌های معماری به ما شده است. در جلسه سوم شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تصمیم بر آن شد تا شورا را درگیر پروژه‌های معماری نکنیم با این هدف که بتوانیم به مباحث مربوط به سیاست‌گذاری بپردازیم.

ایزدی همچنین گفت: اعضا در طول جلسه بحث انحطاط معماری را مطرح کردند و بر همین مبنا نیز تغییر و تحولات معماری موردبحث و آسیب‌شناسی قرار گرفت. مجموعه آسیب‌شناسی و مباحث مطرح شده  در طول سه جلسه شورای اعتلای معماری منجر به پیشنهاد ایجاد موزه معماری شد که با نظر اکثریت اعضای کمیته ایجاد موزه معماری برای تصمیم‌گیری نهایی به شورای عالی شهرسازی و معماری ایران پیشنهاد می‌شود و در جلسه شورا راجع به آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

این مقام مسئول تاکید کرد: شورای عالی شهرسازی و معماری ایران وزارت راه و شهرسازی نیست بلکه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران یک نهاد فرابخشی است که با حضور نمایندگان دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مختلف امیدوار است با وضع سیاست‌های توسعه؛ شهری و سرزمینی بتواند توسعه را ارتقا بدهد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: تمام امیدواری ما این است که  شورای عالی شهرسازی و معماری بتواند از ابزارهای توانمندی که در دستگاه‌ها، وزارتخانه‌ها و سازمان نهاد‌ دارد نهایت استفاده را ببرد. بالطبع تمام نهادها و سازمان‌های عضو آن نیز می‌توانند از مصوبات شورای عالی می‌توانند پاسداری کنند و ادامه‌دهنده آن باشند.

ایزدی تصریح کرد: مباحث توسعه شهری تنها به حیطه عملکرد دولت مربوط نمی‌شود و فراتر از آن است.

در ادامه این نشست، صاحب‌نظران عرصه معماری کشور نقطه نظرات خود را در رابطه با معماری مطرح کردند.

برنامه‌ریزی برای آینده معماری ایران

سیروس باور در نشست فوق بر پیش‌بینی معماری ۱۰۰ سال آینده ایران تاکید داشت و اعلام کرد: آنچه در عرض این چند دهه انجام شد نشانی از معماری ندارد و واقعا باعث تاسف است. به‌واقع نمی‌توان معماری خوبی را در حداقل ۴ دهه گذشته شاهد بود.

وی ادامه داد: در این چند دهه شاهد بودیم که یکسری بساز و بفروش ها، ساختند و آنچه را که نباید در شهرها به‌ویژه کلان‌شهرها و خصوصا تهران انجام می‌دادند انجام دادند و همه ما گرفتار این وضعیت شده‌ایم. بنابراین شاید بهتر باشد که در کمیته اعتلای معماری برای اصلاح وضع موجود به ۱۰۰ سال آینده نظر داشته باشیم و برای آن برنامه‌ریزی کنیم.

تدوین ادبیات معماری

ایرج اعتصام صاحب‌نظر عرصه معماری کشور نیز در بیان نقطه نظرات خود، گفت: باید ادبیات معماری مدون، آموزش و تدوین شود تا از طرق مختلف بتوان زمینه ارتقا و اعتلای معماری را فراهم کرد.

در ادامه نشست نیز دکتر حبیبی با مروری بر دوران مدرن معماری ایران و دوران اعتلا، به افول آن در چند دهه گذشته اشاره کرد. دکتر دیبا، نیز ضرورت توجه به اعتلای معماری را از دستگاه چندوجهی موردتوجه قرارداد و بر آن تاکید کرد. همچنین دکتر کیانی از دیگر معماران شرکت‌کننده در نشست بر ضرورت تداوم مباحث با تاکید بر قوانین و مقررات و ضعف بین قوانین و نظام اجرایی پرداخت.

ایرج کلانتری از دیگر صاحب‌نظر معماری کشور، تاکید کرد: از حداکثر فرصت ایجادشده در کمیته اعتلای معماری برای بهبود وضعیت معماری کشور استفاده کنیم و فراموش نکنیم که کمیته شورای اعتلای معماری ذیل شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تشکیل‌شده و می‌تواند از قدرت شورا نهایت استفاده را در جهت ارتقای معماری کشور بردارد.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.