بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

۱۰ هزار نفر وام ودیعه مسکن گرفتند/ پرداخت‌ها سرعت می‌گیرد

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی از اتصال ۱۳ بانک به سامانه طراحی شده برای پرداخت وام ودیعه مسکن خبر داد و گفت: از حدود ۱۸ هزار نفر پذیرش شده حدود ۱۰ هزار و ۲۷۰ نفر تسهیلات دریافت کرده اند.

۱۰ هزار نفر وام ودیعه مسکن گرفتند/ پرداخت‌ها سرعت می‌گیرد
تین نیوز |

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی از اتصال ۱۳ بانک به سامانه طراحی شده برای پرداخت وام ودیعه مسکن خبر داد و گفت: از حدود ۱۸ هزار نفر پذیرش شده حدود ۱۰ هزار و ۲۷۰ نفر تسهیلات دریافت کرده اند.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، شهرزاد دانشمندی در بخش خبری ۲۱ سیما درباره دلایل تأخیر در پرداخت وام ودیعه مسکن، اظهار داشت: سامانه قابل ثبت نام و اتصال به بانک‌ها حدود دو هفته است وصل شده؛ یعنی بانک‌های ما حدود دو هفته است که امکان اتصال به این سامانه را پیدا کرده‌اند. دوم اینکه راهکارهایی برای بازپرداخت اقساط دیده شده یکی اینکه سود تسهیلات گرفته شود و اصل در آخر دوره. اساساً چنین سیستمی در نرم افزار بانک‌ها تعریف نشده بود؛ بنابراین تا این نرم افزار تعریف و پیاده سازی شود در پذیرش متقاضیان تأخیر ایجاد شد.

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی افزود: امروز آماری که گرفتیم از ۱۵ بانک ۱۳ بانک نرم افزار را در سیستم‌ها اعمال کردند و از حدود ۱۸ هزار نفر پذیرش شده حدود ۱۰ هزار و ۲۷۰ نفر تسهیلات دریافت کرده‌اند و چون مشکل نرم افزاری بانک‌ها حل شد، امید داریم از این به بعد پرداخت‌ها تسهیل شود.

دانشمندی در خصوص برخی مباحث درباره سخت‌گیری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن، اظهار داشت: به دلایل عنوان شده بانک‌ها تاکنون اصلاً پذیرش نمی‌کردند و دوم اینکه بانک‌ها بر اساس مصوبات و دستورالعمل‌های مربوطه موظفند کلیه مدارک در سامانه ثبت شده را بررسی کنند و اگر خلاف است، عودت دهند.

عدم دریافت تسهیلات به خاطر مشکلات شخص است

وی افزود: متأسفانه مواردی دیده شده که ما از همکاران استعلام کردیم. اشخاصی به بانک‌ها در سامانه معرفی شدند که دارای تسهیلات جعاله یا مسکن هستند یعنی کسانی که خانه دار هستند و متعاقباً می‌خواهند دوباره وام ودیعه مسکن بگیرند. همچنین افرادی که فرم جیم آنها قرمز است و از تسهیلات مسکن دولتی استفاده کرده‌اند.

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی تصریح کرد: سامانه‌ای داریم که با همکاران بانکی تبادل نظر می‌کنیم و آنلاین مشکلات را رفع می‌کنیم. کلاً ۱۲۲ هزار نفر تاکنون به بانک‌ها معرفی شدند و بانک‌ها عملاً پذیرش نکردند. ۱۷ هزار نفر تاکنون پذیرش شده‌اند و چون که بانک‌های بیشتری پذیرش را شروع کرده‌اند قطعاً روند از این پس سریع‌تر خواهد بود ولی مشکلاتی که هست باعث عودت می‌شود و اخذ تسهیلات انجام نمی‌شود.

دانشمندی خاطرنشان کرد: عدم دریافت تسهیلات به خاطر مشکلات شخص است و به عنوان نمونه املاک تجاری معرفی کرده‌اند و مبلغ اجاره به مراتب کمتر از تسهیلات است یا تاریخ عقد قرارداد برای سال گذشته است و مصوبات ستاد برای اجاره نامه‌های ۹۹ به بعد است. همچنین قراردادها دارای کد رهگیری نیست و خوب است که اطلاع رسانی شود و کسانی با مدارک کامل بروند که تسریع شود و یا دیده شده مشاورین املاک با یک کد پستی چندین اجاره نامه را به بانک معرفی کرده‌اند.

وزارت راه اساساً نمی‌تواند اسناد و مدارک را چک کند

وی ادامه داد: وزارت راه اساساً نمی‌تواند اسناد و مدارک را چک کند و افراد باید مستندات خود را در سامانه بارگذاری کنند و اینها را وزارتخانه به بانک عامل معرفی می‌کند و شعبه باید چک کند. خیلی‌ها به ما گفتند همسر از زن و یا برعکس خانه را اجاره کرده‌اند و انرژی بانک‌ها برای این امور صرف می‌شود و روند کُند می‌شود.

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی تصریح کرد: وثایقی که گفته شده گواهی کسر از حقوق، گواهی کسر از مستمری خانواده‌های تحت پوشش سازمان‌های حمایتی و اینها به تشخیص بانک است که بررسی کنند. سهام عدالت نوشته شده و بانک‌ها مایل هستند بگیرند ولی هنوز سازوکار آن در بورس برای وثیقه گیری ایجاد نشده و در تسهیلات ۱۵ میلیون تومانی اخذ سفته یا چک با تشخیص بانک عامل و اجاره نامه و مدارک مورد نیاز باید در سامانه املاک ثبت باشد و بانک‌ها حتماً باید مطابقت بدهند. اگر خلاف باشد عودت می‌دهند و تنها مستاجرین تحت پوشش کمیته امداد نیازی به اجاره نامه ندارند. پس از پذیرش متقاضی توسط بانک نیز اگر متقاضی مدارک را ارائه نکند رد درخواست می‌شود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.