فرونشست زمین در دریای خزر به ۹ سانتی متر رسید
رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی گفت: عقب رفت آب دریای خزر باعث شده که در استان پر آب مازندران فرونشست به سمت دریا به ۹ سانتیمتر در سال برسد.
رئیس زلزله شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: در مرحله نخست بررسی کاهش مخاطرات حوادث طبیعی اقدام به بررسی چهار مخاطره شامل فرونشست، زلزله، سیل و لغزش زمین در ۱۷ شهر جدید کشور کرده ایم.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، به گفته علی بیت الهی هدف این مطالعات آن بود که در فازهای بعدی با اقدامات جزئی تر و تفصیلی تر به نتایج کاربردی برای کاهش مخاطرات در زمان قبل از رخداد، حین رخداد و بعد از رخداد دست پیدا کنیم.
بیت الهی می گوید: شهرهای جدید اطراف کلانشهرهای بزرگ جمعیت پذیری زیادی پیدا کرده اند و با توجه به آنکه جمعیت برخی از آنها نسبت به گذشته افزایش یافته ضرورت دارد که ارتقای تاب آوری شهرهای جدید برای امنیت ساکنان آن ها صورت گیرد.
وی با بیان اینکه شهر پردیس یکی از شهرهایی است که در فاز دوم انجام مطالعات کاهش مخاطرات به عنوان پایلوت و نمونه ای برای سایر شهرهای جدید انتخاب خواهد شد تصریح کرد: در همین رابطه نیز به دلیل اهمیت این شهر و همجواری آن با تهران، موقعیت قرارگیری شهر روی بلندی ها و همچنین احداث ساختمان های مرتفع فراوان و مخاطراتی که شهر را از نظر زلزله، سیل و دامنه های ناپایدار تهدید می کند توافق نامه ای بین مرکز تحقیقات و شرکت عمران شهر جدید پردیس به امضا رسید.
بیت الهی افزود: موضوع این است که در محدوده هایی با وضعیت آبی و مناسب مانند استان مازندران متاسفانه شاهد وجود و رشد فرونشست هستیم و متاسفانه عقب رفت آب دریای خزر باعث شده که در استان پر آب مازندران و در برخی از گستره های این استان فرونشست به سمت دریا به ۹ سانتی متر در سال رسیده است.