بازدید سایت : ۷۹۱۸۴

بخشی خلوت در نمایشگاه کتاب تهران

بخش ناشران کشورها و بازار جهانی کتاب نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به نسبت خلوت و دور از هیاهوی نمایشگاه است.

بخشی خلوت در نمایشگاه کتاب تهران
تین نیوز |

بخش ناشران کشورها و بازار جهانی نمایشگاه کتاب نزدیک به سالن ملل است و برخی از ناشران کشور افغانستان در این بخش جانمایی شده اند. بخشی که سالن های آن تقریبا خالی از جمعیت است و بازدیدکننده های زیادی در آن حضور ندارند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، محمدابراهیم شریعتی - مدیر انتشارات عرفان از افغانستان - با اشاره به حضور ۲۶ ساله این انتشاراتی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: متأسفانه امسال وضعیت مان خیلی بد است و مراجعه کننده ای نیست.  با وجود این که در راه  ورودی و خروجی  بخش ناشران کشورها و بازار جهانی هستم، کم می بینم  کسی وارد این بخش و غرفه هایش شود و یا کسانی که می آیند کتابی نمی خرند؛ مگر نهایتا یکی دو کتاب.

او افزود: صنعت نشر مشکلات زیادی دارد و کسی کتاب نمی خرد. از همه بدتر این است که نمایشگاه از شهر تهران فاصله دارد. این ها به نظرم از عواملی بوده که مردم کمتر سراغ ما بیایند.

شریعتی با بیان این که نشر عرفان بیش از ۱۷۰ عنوان کتاب در  نمایشگاه عرضه کرده است، گفت: فقط ۱۰ عنوان از این کتاب ها جدید و مخصوص نمایشگاه چاپ شده است و بیشتر آثار تازه عرضه شده ترجمه آثار خارجی است که توسط مترجمان افغانستانی ترجمه شده است. ما  سال های گذشته ۲۵-۳۰ عنوان کتاب جدید برای نمایشگاه  ارائه می کردیم  اما به خاطر مشکلاتی  اقتصادی که دامن گیر ما هم شده است، امسال تعداد عناوین جدیدمان کم بوده است.

این ناشر افغانستانی یادآور شد: بیشتر کسانی که به ما مراجعه می کنند ایرانی ها هستند، برخی از ایرانی ها با نویسنده ها آشنایی دارند و برخی انتشارات را می شناسد و به مجرد این که کتابی منتشر کنیم به سراغ مان می آیند.

او ابراز  امیدواری که تا آخر نمایشگاه وضعیت شان بهتر شود.

مسئول انتشارات تاک افغانستان نیز گفت: مراجعه کنندگان زیادی نداریم، کسانی هم که می آیند کتاب نمی خرند، شاید به دلیل این که هزینه کتاب ها زیاد است، که ناشران در این موضوع  مقصر نیستند؛  صنعت نشر گران است.

او ادامه داد: رسیدگی ها خوب بوده است  و همه تلاش شان را می کنند که همه چیز خوب باشد، اما فکر می کنم تنها دلیلی که ما بازدیدکننده زیادی نداریم، نامنظم بودن غرفه هاست. خیلی از افراد سالن ملل را با سالن ناشران کشورها و بازار جهانی کتاب و ناشران خارجی اشتباه می گیرند. خیلی از آدم ها در سالن ناشران خارجی به دنبال انتشارات کشور افغانستان می گردند.  اطلاع رسانی در این زمینه و راهنمایی کردن مردم ضعیف بوده است و بسیاری از بازدیدکنندگان در پیدا کردن ناشران مورد نظر خود با مشکل مواجه هستند که باید بیشتر به این موضوع توجه شود.

این ناشر افغانستانی خاطرنشان کرد: مردم و بازدیدکنندگان بیشتر کتاب ها را با نویسنده ها می شناسند و شناختی از انتشاراتی ها ندارند و این باعث می شود  که کتاب مورد نظر خود را نتوانند تهیه کنند.

 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.