بازدید سایت : ۶۶۹۱۲

◄ بیش از ۸.۵ میلیون تن کالا در بنادر غرب هرمزگان جابه جا شد

مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان میزان تخلیه و بارگیری انواع کالای نفتی و غیر نفتی در هشت ماهه امسال را بیش از هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تن اعلام کرد.

بیش از ۸.۵ میلیون تن کالا در بنادر غرب هرمزگان جابه جا شد
تین نیوز |

مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان میزان تخلیه و بارگیری انواع کالای نفتی و غیر نفتی در هشت ماهه امسال را بیش از هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تن اعلام کرد.

 به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، مرتضی سالاری در تشریح عملکرد بنادر غرب استان در هشت ماهه سال 1403 گفت: در مجموع هشت میلیون و 584 هزار و 278 تن انواع کالا تخلیه و بارگیری شد که نشان از افزایش دو درصدی نسبت به سال گذشته دارد.

 وی افزود: از مجموع عملیات تخلیه و بارگیری انجام شده، چهار میلیون و 337 هزار و 27 تن با افزایش 11 درصدی به فرآورده های نفتی اختصاص دارد و چهار میلیون و 247 هزار و 251 تن کالا های غیر نفتی شامل میوه و تره بار، خشکبار، مواد معدنی و مصالح ساختمانی به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شده است.

افزایش ۲۱ درصدی حمل و نقل ساحلی

مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان با اشاره به افزایش ۲۱ درصدی حمل و نقل ساحلی در این بازه زمانی، میزان صادرات کالاهای نفتی و غیرنفتی از بنادر غرب هرمزگان را نیز چهار میلیون و 50 هزار و 536 تن اعلام کرد که عمده آن ها میوه و تره بار، خشکبار، مواد معدنی و مصالح ساختمانی بوده است.

 سالاری افزود: از مجموع صادرات نفتی و غیرنفتی انجام شده، 2 میلیون و 80 هزار و 516 تن مربوط به صادرات غیر نفتی و یک میلیون و 970 هزار و 20 تن به صادرات نفتی اختصاص دارد.

 به گفته وی؛ از مجموع عملیات انجام شده سه میلیون و 517 هزار و 324 تن فرآورده های نفتی و غیرنفتی با افزایش 21 درصدی به صورت رویه کابوتاژ (حمل و نقل ساحلی) در بنادر غرب هرمزگان جابه جا شد.

 مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان ادامه داد: از این میزان کاپوتاژ انجام شده یک میلیون و 150 هزار و 337 تن فرآورده های غیرنفتی و دو میلیون و 366 هزار و 987 تن فرآورده های نفتی بوده که در این بخش 50 درصد افزایش ثبت شد.

 سالاری در بخش دیگری به جهش صعودی تخلیه و بارگیری و صادرات کالاهای نفتی و غیرنفتی در بندرلنگه و بنادر کوچک غرب اشاره کرد و اظهار کرد: بندر چارک، سیری، لاوان، بندرلنگه و بندر انرژی بر پارسیان به ترتیب با صادرات بیش از 155 هزار و 873 تن با افزایش 48 درصدی، یک میلیون و 126 هزار و 90 تن، 803 هزار و 418 تن، یک میلیون و 638 هزار و 155 تن و 327 هزار تن کالاهای نفتی و غیر نفتی در مقایسه با سال گذشته افزایش قابل توجهی را تجربه کرده اند.

 مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان از افزایش 24 درصدی ترانزیت نفتی و غیر نفتی در بنادر غرب هرمزگان و کسب جایگاه چهارم در بین بنادر کشور و همچنین ترانزیت حجمی افزون بر 160 هزار دستگاه خودرو در بندرلنگه به عنوان چهار راه ترانزیت خودرو به کشورهای آسیای میانه و عراق طی 8 ماهه سال جاری خبر داد.

 وی بیان کرد: در دوره زمانی یاد شده، حجم ترانزیت کالاهای نفتی و غیرنفتی که عمده آن محموله خودرو بود به 373 هزار 21 تن رسید که 24 درصد در همسنجی با مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.

 به گفته سالاری، در این بازه زمانی بنادر و دریانوردی بندرلنگه با تخلیه 160 هزار و 620 دستگاه خودرو ترانزیتی توسط 2 هزار و 485 فروند شناور فلزی توانست به افزایش 21 درصدی در این زمینه دست یابد که این تعداد خودرو پس از تخلیه و انجام تشریفات گمرکی به مقاصد کشورهای آسیای میانه و عراق بارگیری شد.

جابه جایی بیش از یک میلیون و 300 هزار تُن کانتینر یخچالی

مدیر بنادر و دریانوردی غرب استان در خصوص عملکرد این مدیریت در حوزه تخلیه و بارگیری کانتینرهای یخچالی نیز گفت: در هشت ماهه امسال با تخلیه و بارگیری 135 هزار و 51 TEU کانتینر یخچالی به تناژ یک میلیون و 395 هزار و 167 تن، بنادر غرب هرمزگان توانست در این بخش نیز 10 درصد افزایش را به ثبت برساند و به جایگاه نخست در بین بنادر کشور در این زمینه دست پیدا کند.

 سالاری افزود: حجم صادرات کانتینر یخچالی از طریق بنادر غرب هرمزگان در سال جاری 67 هزار و 525 TEU بوده که نسبت به میزان صادرات کانتینر یخچالی هشت ماهه سال 1402 افزایش پنج درصدی را دربرداشته است.

 وی ابراز کرد: بنادر غرب هرمزگان با تدابیر اتخاذ شده به منظور رونق صادرات کالاهای یخچالی و گسترش فعالیت های بندری و ترغیب به کانتینری کردن روند تخلیه و بارگیری، تخصیص محوطه ویژه نگه داری کانتینرهای خالی ورودی و کانتینرهای در انتظار نوبت ارسال و همچنین اختصاص اسکله مناسب برای شناورها توانست نقش پررنگی را در راستای افزایش عملیات تخلیه و بارگیری کانتینری و صادرات کالاهای یخچالی ایفا کند.

گفتنی است؛ مدیریت بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان با پوشش بر 10 بندر تجاری و مسافری و نظارت بر ۴۶ سازه دریایی از انتهای محدوده شهرستان بندرخمیر تا ابتدای حوزه استحفاظی استان بوشهر و پشتیبانی نیمی از جزایر کشور و همچنین در برگیری 600 کیلومتر مرز دریایی از نقاط مهم مدیریت بر سواحل کشور است که علاوه بر ترانزیت کالا و مسافر، فعالیت صادراتی، وارداتی و کاپوتاژ را پشتیبانی می کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.