بازدید سایت : ۷۲۴۸۷
معاون حقوقی اسبق رئیس‌جمهوری عنوان کرد:

نقض دستور موقت دادگاه لاهه برای تعلیق تحریم‌های هوانوردی

معاون حقوقی اسبق رئیس‌جمهوری خبر داده است که دادگاه لاهه دستور موقت مبنی بر لزوم تعلیق تحریم‌های هوانوردی از سوی ایالات‌متحده آمریکا صادر کرده و گفته است: این دستور در قالب اقدامات تأمینی صادر شده است و بر اساس این دستور، قرار بود آمریکا تحریم‌ها را موقتاً قطع کرده تا دادگاه به شکایت ایران رسیدگی کند.

نقض دستور موقت دادگاه لاهه برای تعلیق تحریم‌های هوانوردی
تین نیوز |

معاون حقوقی اسبق رئیس‌جمهوری خبر داده است که دادگاه لاهه دستور موقت مبنی بر لزوم تعلیق تحریم‌های هوانوردی از سوی ایالات‌متحده آمریکا صادر کرده و گفته است: این دستور در قالب اقدامات تأمینی صادر شده است و بر اساس این دستور، قرار بود آمریکا تحریم‌ها را موقتاً قطع کرده تا دادگاه به شکایت ایران رسیدگی کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه‌ و شهرسازی، الهام امین‌زاده، با اشاره به تحریم صنعت هوانوردی ایران و اقدام اخیر ایتالیا در تعلیق پروازهای هواپیمایی ماهان گفت: در حقوق بین‌الملل آزادی تجارت، آزادی نقل‌وانتقال افراد و کالاها و آزادی تردد بین‌المللی افراد در سطح جهان که در اعلامیه حقوق بشر نیز بر آن تأکید شده، به رسمیت شناخته شده است و هیچ کشوری نمی‌تواند مبادلات و مراودات بین‌المللی افراد را مانع شود.

امین‌زاده در ادامه با اشاره به دستور موقت دادگاه لاهه مبنی بر لزوم تعلیق تحریم‌های هوانوردی از سوی ایالات‌متحده آمریکا گفت: این دستور در قالب اقدامات تأمینی صادر شده است و بر اساس این دستور، قرار بود آمریکا تحریم‌ها را موقتا قطع کرده تا دادگاه به شکایت ایران رسیدگی کند. اقدام اخیر نقض دستور موقتی است که دیوان بین‌المللی دادگستری صادر کرده و قابل پیگرد است.

وی ادامه داد: برجام نیز سند دیگری است که بر لزوم رفع این تحریم‌ها اشاره می‌کند. در این سند بناشده در مقابل تعهد ایران، طرف مقابل تعهدات خود را با حسن نیت انجام دهد و این تعهدات شامل کاهش تحریم‌ها و رفع موانع تجاری و حمل‌ونقل بین‌المللی نیز می‌شود. بنابراین این اقدام می‌تواند مثال دیگری از نقض برجام از سوی طرف‌های مقابل تلقی شود. 

معاون حقوقی اسبق رئیس جمهوری ادامه داد: در صنعت هوانوردی، ما با صنعت غیرنظامی و کشوری روبرو هستیم. البته در امور نظامی نیز هیچ کشوری حق ایجاد مانع ندارد، اما به صورتی اولی در بحث غیرنظامی که مربوط به تعاملات و مراودات بین‌المللی است، هیچ کشور یا سازمان بین‌المللی حق ندارد مانعی ایجاد کند.

امین زاده اعمال فشار ایالات‌متحده آمریکا به ایتالیا برای تعلیق پروازهای ماهان را نقض توامان حقوق ایران و ایتالیا توصیف کرد و گفت: در حقوق بین‌الملل، حق پیشرفت و حق توسعه کشورها به رسمیت شناخته شده است. اگر قرار است با مبادله با ایتالیا پیشرفتی حاصل شده و تحریم مانع این امر شود، این اقدام از منظر حقوق بین‌الملل ممنوع است. ایتالیا نیز باید این مسئله را پیگیری کند، زیرا هیچ کشوری نمی‌تواند ایتالیا را مجبور به قطع تعاملات با ایران کند.

وی با اشاره به اینکه به خطر انداختن جان انسان‌ها با تحریم صنعت هوانوردی در تضاد با حقوق بنیادین بشر نیز قرار دارد، افزود: از آنجا که صنعت هوانوردی با جان انسان‌ها سروکار دارد، اگر خریدوفروش هواپیما و تحویل قطعات هواپیما ممنوع شود و این اقدام جان مسافران را به خطر اندازد، خلاف مبانی حقوق بین‌الملل است و حتی می‌تواند به جرم بین‌المللی تبدیل شود. کشورها باید یکپارچه و یک‌صدا در مقابل تحریم‌های هوانوردی تجاری و غیرنظامی مقاومت کرده و از فشارهای ایالات‌ متحده آمریکا تمکین نکنند.

معاون حقوقی اسبق رئیس‌جمهوری با اشاره به گزینه‌های ایران برای پیگیری حقوقی این اقدام گفت: ایران باید به شورای امنیت شکایت برده و ثبت شکایت کند. همچنین امکان ثبت شکایت در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز وجود دارد. از سوی دیگر نماینده ایران باید در ایکائو در این مورد توضیح داده و از این نهاد بخواهد که مرجع رسیدگی به شکایات ایران را تشکیل دهد. این مسئله همچنین در کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز قابل‌طرح است.

وی ادامه داد: چندین مرجع وجود دارد که با حرکت فعال جمهوری اسلامی ایران امکان پیگیری حقوقی و الغای این تحریم‌ها در این مراجع  وجود دارد.

امین زاده گفت: اسناد زیادی ازجمله کنوانسیون شیکاگو، برجام و دستور موقت دادگاه لاهه وجود دارد که می‌توانند مبنای شکایت ایران قرار بگیرند و امکان شکایت در شورای امنیت سازمان ملل متحد، شورای حقوق بشر و کمیته حقوق بشر شورای عمومی این سازمان و همچنین ایکائو وجود دارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.